Auto-logo’s met Slang

Alle auto-logo's met slang

De slang is een vrij bekend symbool dat op verschillende manieren wordt geïnterpreteerd. Voordat we verder gaan met het overwegen van individuele logo’s, is het de moeite waard om vertrouwd te raken met de algemene betekenis die een slang in de cultuur heeft. Het is ook verhuisd naar het gebied van merkidentiteit.

Dus de symboliek van de slang geeft aan:

  • Vruchtbaarheid. Een dergelijke betekenis in de afbeeldingen van de slang heeft zich historisch ontwikkeld.
  • Creatief en vitaliteit. De flexibiliteit van de slang wordt geassocieerd met aanpassingsvermogen en het vermogen om te overleven.
  • Transformatie. Deze betekenis is te wijten aan het feit dat slangen periodiek hun huid afstoten wanneer deze wordt vernieuwd.Wan

neer een slang wordt gebruikt in het logo van een automerk, kan deze een breed scala aan betekenissen overbrengen. Maar meestal hebben we het over creativiteit, het vermogen van de fabrikant om de trends van die tijd te volgen en de functionaliteit van de geproduceerde auto’s aan te passen aan de behoeften van kopers. Het is in deze context dat het beeld van de slang er logisch en redelijk uitziet. Wij nodigen u uit om kennis te maken met de logo’s van verschillende automerken, waarbij de afbeelding van een slang wordt gebruikt. Tegelijkertijd zullen we bekijken hoe het is «ingebouwd» in de algehele compositie.

Alfa Romeo

Alfa Romeo Logo

Het bedrijf is sinds 1910 actief in zijn niche en in hetzelfde jaar werd het eerste logo ontwikkeld. Het is interessant omdat het meer op een wapenschild lijkt dan op een bekend logo. En ondanks het feit dat er verschillende moderne herontwerpen van dit embleem zijn geweest, is de essentie ervan onveranderd gebleven sinds het begin. En als we de geschiedenis nemen van de symbolen die op het logo zijn afgebeeld, dan zijn ze nog ouder. Het logo is gebaseerd op het wapen van Milaan van de 14-15e eeuw. Elementen van dit logo:

  • Kruis. Het wordt gebruikt om respect te tonen voor de krijgers van de stad Milaan. Het is ook een eerbetoon aan de christelijke traditie.
  • Slang. En niet zomaar een slang, maar een dier met een menselijk lichaam in zijn bek. Het symbool is ontleend aan het familiewapen van de familie Viscotti. Er was een tijd dat deze familie een van de meest invloedrijke in Milaan was. De slang symboliseert hier invloed en kracht.

Deze twee afbeeldingen staan ​​op verschillende helften van het cirkelvormige embleem. De compositie wordt omlijst door een stijlvol zwart frame, waarbinnen de naam van het bedrijf langs de omtrek staat.

Als je ingaat op de geschiedenis van deze Italiaanse autofabrikant, dan heette het bedrijf aanvankelijk iets anders. De voornaam is Alfa Milano. Het eerste woord geeft de eerste letter van het Griekse alfabet aan, wat wijst op leiderschap en uitmuntendheid. Het tweede woord spreekt over de stad waar het merk is ontstaan. 1915 was het jaar waarin het bedrijf werd overgenomen door een nieuwe eigenaar. Zijn naam was Nicola Romeo. Ter ere van de eigenaar is de merknaam veranderd, maar de belangrijkste logo-samenstelling blijft hetzelfde.

Shelby Mustang

Shelby Mustang Logo

Dit is de naam van het high-performance model van de Ford Mustang auto. In 1965-1968 werd de auto geproduceerd door Shelby American, en in 1969-1970 hield Ford zich hiermee bezig.

Toen het bedrijf de 5e generatie Ford Mustang aan zijn doelgroep introduceerde, werd het Shelby-model nieuw leven ingeblazen.

Auto 1965-1966 waren klein van formaat en licht van gewicht. De mensen noemden ze vaak «Cobra’s», wat in feite het logo uitstraalde.

Sportwagens met twee zitplaatsen waren populair bij kopers. Gebruikte motor van Ford. Tegelijkertijd werden ze geproduceerd door Shelby American. Beide modellen waren voorzien van het Cobra-logo. Het was ook te zien aan de kleppendeksels.

Cobra op dit logo ziet er krachtig, sterk en tegelijkertijd artistiek uit. Dit embleem is verre van minimalistisch qua ontwerp, omdat er verschillende ornamentele elementen zijn gebruikt voor de slangenschubben. De bek van de slang is open en duidt op «bereidheid om aan te vallen». In de context van het thema auto kan dit worden geïnterpreteerd als het goede werk van de auto en het feit dat de auto de eigenaar altijd zal helpen en de bewaker van zijn behoeften wordt wanneer hij naar zijn bestemming moet.

Dodge Viper

Dodge Viper Logo

Dit was de naam van de sportwagen die in 2013-2014 door Dodge werd geproduceerd. en FCA US LLC in 1991-2017. Tegelijkertijd had FCA US LLC 2 onderbrekingen in de productie van deze auto, die in totaal ongeveer 4 jaar duurde.

Het slangenlogo dat gebruikt werd voor de Dodge Viper was van 2003 tot 2010 relevant.

Als je dit Dodge Viper-embleem in meer detail analyseert, dan lijkt de vorm op een wapenschild, dat er al erg solide uitziet. Binnen is de kop van een slang met een open mond. Je zou kunnen zeggen dat het logo er zelfs een beetje dreigend uitziet. Als je echter naar de context van het auto-thema kijkt, ziet zo’n logo er krachtig uit en kan het de betekenis hebben dat de auto de eigenaar altijd zal helpen, hem helpt nieuwe afstanden en obstakels te overwinnen.

Wat betreft de kleuren, de metaalkleur is zeer geschikt voor het logo van auto’s, die traditioneel door de mensen «ijzeren paarden» worden genoemd.

AC Cars

AC Cars Logo

De oorspronkelijke naam van het bedrijf was Auto Carriers Ltd. Het was een van de oudste autofabrikanten in Engeland als het gaat om onafhankelijke autofabrikanten.

De AC Cobra is een Brits-Amerikaanse coproductie sportwagen. De Ford V8-motor die voor deze voertuigen wordt gebruikt, wordt sinds 1962 periodiek geproduceerd in zowel het VK als de Verenigde Staten.

Het ovaalvormige AC Cars-logo is te zien in een combinatie van verschillende kleuren — wit, rood, blauw en metallic. De witte achtergrond benadrukt de expressiviteit van de slang die in het logo is afgebeeld. De rode rand en achtergrond met de bedrijfsnaam dragen bij aan de impact van het logo. En de blauwe slang met rode elementen in het midden van het logo verdeelt de ruimte in 2 symmetrische delen waardoor het logo er duidelijk en herkenbaar uitziet.

Zarooq Motors

Zarooq Motors Logo

Deze fabrikant maakt machines in de Verenigde Arabische Emiraten. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Dubai. De auto’s zijn luxueus en presteren goed. Daarom vinden veel chauffeurs ze leuk.

Het bedrijf positioneert de auto’s die het produceert behoorlijk ambitieus en tegelijkertijd met de nadruk op lokale smaak. «Supercars die in de woestijn zijn geboren», — zeggen de vertegenwoordigers van het bedrijf Zarooq over deze auto’s. Deze positionering onthult een toewijding aan traditie en het feit dat deze auto’s echt van hoge kwaliteit zijn. Inwoners van de VAE houden echt van hun woestijn- en luxe auto’s.

De embleemvorm van het Zarooq Motors-logo ziet er solide uit. De metaalkleur in het ontwerp van autologo’s ziet er natuurlijk en passend uit. Maar de slang hier is anders dan die afgebeeld op de vorige logo’s. Ze lijkt te glimlachen en brengt daarmee een heel andere emotionele toon over. Zo kreeg de fabrikant Zarooq een zelfverzekerd, krachtig en optimistisch logo.

Elk bedrijf onderwerpt in zijn logo’s bekende plots en symbolen aan zijn eigen creatieve interpretatie. Dit kan volledig worden gezegd over het beeld van de slang. In elk van deze logo’s ziet de slang er origineel uit, waardoor het embleem herkenbaar en onderscheidend is van anderen.