Alle auto-logo’s met kroon

Auto Logo's met Kroon

Historisch gezien wordt de kroon beschouwd als een symbool van macht, wat een van de belangrijkste regalia was van vorsten en titelfiguren. Het werd gedragen door keizers en koningen, prinsen en hertogen, graven en pausen. De mens «rustte» met hen zijn verschillende goden in de mythologieën en overtuigingen van volkeren, en beloont hen, daardoor, onmenselijke vermogens, kracht en macht. In de geschiedenis van de mensheid zijn kronen in verschillende vormen gepresenteerd en gemaakt van puur goud of zilver, ingelegd met edelstenen. Inheemse Amerikanen gebruikten vóór de eerste Europese kolonisten prachtige vogelveren als decoratie. In de moderne wereld gebruiken veel merken dit teken als een symbool van macht, kracht en superioriteit in hun logo’s, waarbij ze de nadruk leggen op hun voordelen ten opzichte van anderen in hun vakgebied.

Waarom kiezen autofabrikanten voor het Crown Car-logo?

De kroon, als integraal onderdeel van het logo, embleem geeft geen blijk van superioriteit, maar is ook een beeldelement dat het prestige van de drager bevestigt. Daarom gebruiken de meeste bedrijven het actief in hun handelsmerken. Daarnaast roept het symbool bij velen associaties op met titels, wat de organisatie een hoge status geeft in de ogen van de opdrachtgever.

Grote bedrijven met de toevoeging van het beeld van de regalia benadrukken het hoge imago dat in de loop van de tijd is gevormd. Daarnaast geeft het element inzicht in tot welke prijscategorie het product behoort en welk kwaliteitsniveau het heeft. Ondanks de kroon die vaak in logo’s te vinden is, heeft het in elk geval een uniek grafisch ontwerp.

Toyota Crown

Toyota Crown Logo

Toyota Crown is een lijn van full-size sedans. Tijdens zijn bestaan ​​heeft het merk 15 generaties van de serie gecreëerd. Het automerk behoort tot de categorie Premium. De elegantie met een uniek ontwerp zorgt voor stijl en het vermogen om de persoonlijkheid van de drager te benadrukken. De belangrijkste verkoopbenchmark is gericht op Japanse en geselecteerde Aziatische doelgroepen.

De Toyota Crown verdiende zijn leidende positie tussen de door het merk geproduceerde lijnen dankzij de onveranderde reputatie die hij verdiende in het jaar van zijn eerste release — 1955. Het interieurontwerp heeft veel veranderingen ondergaan en is een voorbeeld van voorrecht geworden. Dit alles wordt bevestigd door de gestileerde afbeelding van de prinselijke kroon op het stuur en de radiatorgrille. Gladde lijnen en vloeiende rondingen betekenen stabiliteit en adel. Auto is een weerspiegeling van onafhankelijkheid en verfijning van het denken, dat wordt beschouwd als het belangrijkste kenmerk van aristocratie.

Scania

Scania Logo

Het Zweedse bedrijf, opgericht in 1891, begint als fabrikant van rijtuigen voor fietsen in 1920 met de productie van bussen, vrachtwagens, bedrijfsvoertuigen en dieselmotoren voor schepen en industrie. Van 1968 tot 1995 maakte het deel uit van SAAB en verwierf in deze periode bekendheid voor zijn zware vrachtwagens.

De huidige versie van het logo werd in 1984 ontwikkeld in samenwerking met kunstenaar en beeldhouwer Carl Fredrik Reutersward. Het belangrijkste element was het gekroonde rode mythische beest — de Griffin. Het is ontleend aan het wapen van graaf von Skane en symboliseert snelheid, aandacht voor detail, moed en kracht. Met behulp van digitale technologieën kreeg het bord een betere visualisatie. Bevrijd van visuele overbelasting, is het beknopter en gemakkelijker waargenomen, wat zorgt voor merkherkenning en herkenning. De cirkel staat voor integriteit en de elementen die daarbuiten gaan spreken van de wens tot ontwikkeling en samenwerking. De blauwe achtergrond in de identiteit weerspiegelt in wezen eerlijkheid en loyaliteit aan de verklaarde principes.

Saab

Saab Logo

De vliegtuigfabrikant Svenska Aeroplan AktieBolaget, opgericht in 1937, produceerde oorspronkelijk bommenwerpers en jagers voor militaire doeleinden. Het bekendste geesteskind is het Viggen 37-vliegtuig met één stoel. Sinds 1949 begon de productie van auto’s, wat leidde tot een verandering in de decodering van de afkorting voor Svenska Automobil Aktiebolaget.

Met de deelname van Stockholm Design Lab AB ontving het bedrijf een nieuwe visualisatie van het merk. Na de scheiding van SAAB en Scania werd besloten om de rode kop van een griffioen te lenen, omlijst door een gouden kroon, die drie uiteinden heeft. Dit was een eerbetoon aan de voormalige alliantie van bedrijven. Tegelijkertijd combineert het element de kwaliteiten van de koning van dieren en vogels, wat duidt op de beschikbare kracht en waakzame aandacht voor detail. Hieronder in zilverkleur de naam SAAB, uitgevoerd in het type Sequel 100 Black 95 met een originele revisie die de letters verenigt tot één structuur. De ringen rondom alle details symboliseren de integriteit en onafhankelijkheid van het bedrijf.

Noble

Noble Logo

Sinds 1999 levert de Britse autofabrikant Noble Automotive Ltd., met het hoofdkantoor in Leeds, Yorkshire, high-speed sportwagens op de markt. Het kreeg zijn bekendheid door het model M600, dat versnelt tot 362 km/u. In 2012 stond het bedrijf echter op de rand van het faillissement, wat leidde tot de sluiting van serieproductie en op maat gemaakte producten.

Het merksymbool speelt op de eerste letter van de naam van de oprichter, hoofdontwerper en directeur van Lee Noble. De spiegelpositie van de letter lijkt visueel op een schaakstuk van een koningin of een vierpuntige kroon, wat een claim is op de aristocratie en superioriteit van de geproduceerde auto’s. Je kunt hier ook twee gekruiste vlaggen zien, die de sportieve richting van het concern symboliseren, dat gebaseerd is op snelheid.

Pininfarina

Pininfarina Logo

Pininfarina is een Italiaans bedrijf opgericht in 1930. Gespecialiseerd in de ontwikkeling van carrosserieën en exterieurstyling van lichte voertuigen. De contracten met Amerikaanse bedrijven zorgden voor bekendheid. Met het begin van het hybride tijdperk lanceerde het merk zijn eerste elektrische auto, Bellore.
Het logo van het bedrijf bestaat uit de tekstnaam van het merk, uitgevoerd in een vierkant cursief lettertype uit kleine letters. Het weerspiegelt effectief de harmonie tussen klassiekers en innovatie, die met succes een gevoel van onberispelijke stijl en ervaring uitstraalt. Het bord wordt gepresenteerd in de vorm van een verticaal geplaatste rechthoek, met in het midden een vetgedrukte letter «F» met een gebogen hoofdeinde, de eerste letter van de achternaam van de oprichter. De rode kroon met een fijne parel vestigt de aandacht op het rijke erfgoed van het merk. Met het gebruik van digitale technologie heeft het merk kleine grafische veranderingen ondergaan die verband houden met meer duidelijkheid en kwaliteit. Het kleurenschema weerspiegelt een loyale en kwalitatieve benadering van design.

Alfa Romeo

Alfa Romeo Logo

Anonima Lombarda Fabbrica Automobili is een Italiaans autobedrijf opgericht in 1910, dat, na te zijn overgenomen door Nicola Romeo in 1915, werd omgedoopt tot Alfa Romeo Automobiles S.p.A. In alle stadia van haar ontwikkeling liet ze uitstekende resultaten zien door deel te nemen aan races zoals de Formule 1. De techniek verwierf bekendheid vanwege zijn innovatieve benadering van ontwerp, interne vulling en leidende posities in de auto-industrie.

Om het 110-jarig jubileum te vieren, is het merk een samenwerking aangegaan met Robilant Associati Studio om het logo opnieuw te ontwerpen. Laconicisme en digitale technologieën hebben de nieuwe versie presentabeler gemaakt. Het kleurenschema heeft in zijn arsenaal een rood kruis, een blauwe ring en een groene slang behouden. Distancia Extra Bolt-lettertype met schreven die de beweging en snelheid symboliseren die inherent zijn aan deze categorie auto’s. De scheidingsstrook werd verwijderd en de blauw-witte achtergrond werd vervangen door een zilveren structuur. Zo werd het mogelijk om het aantal beurten van de gekroonde Biscione uit te breiden en te verminderen, door het te combineren met het kruis van het wapen van Milaan, waarmee respect werd getoond voor de geschiedenis van het land en de natie.