50 Bedrijfslogo’s Toen en Nu

50 bedrijfslogo's toen en nu

Iedereen weet al lang dat logo’s het gezicht van merken zijn. Voor zover het logo herkenbaar is, gemakkelijk te onthouden en in het hoofd kan worden gereproduceerd, zal de verkoop van bedrijven succesvol zijn. Een goed visueel beeld wordt vertrouwd voor de consument wanneer het gemakkelijk de waarden en bijzonderheden van het bedrijf weerspiegelt.

Wereldleiders op het gebied van verkoop, zoals Nike, begrijpen al lang dat je een advertentiecampagne van een afstand moet benaderen — het juiste beeldontwerp helpt de juiste weg te vinden.

Het is geen wonder dat in het tijdperk van geavanceerde technologie, een eenvoudig ontwerp de aandacht trekt en het publiek verrukt. En om constant in de trend te zijn en kritiek te weerstaan, proberen bedrijven de trends bij te houden en door esthetisch, beknopt of zinvol design in het hart van de consument te komen.

In 2015 is een interessant onderzoek gedaan waaruit bleek dat 6 op de 10 mensen liever een product van een bekend merk koopt. Dat is niet verwonderlijk, want een bekend merk kan kwaliteit betekenen en vertrouwen wekken bij de doelgroep. Het logo dat u mooi vindt, kan een belangrijke factor worden bij het kiezen van de goederen van een bepaald merk, omdat u betrokken wilt zijn bij iets goeds, goeds, duurs of gezaghebbends. Dat is de psychologie van consumenten die bepaalde subjectieve attitudes en ambities in de aankoop investeren.

1. Nike

Nike bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Het eerder genoemde Nike-merk, oorspronkelijk Blue Ribbon Sports genaamd, werd in 1964 opgericht door Bill Bowerman en Phil Knight en in 1971 omgedoopt tot Nike. De prijs van het merklogo is slechts $ 35. Zoveel betaald voor de ontwikkeling van het ontwerp van Carolyn Davidson van de Portland State University. Aanvankelijk is dit een cursief opschrift, gemaakt als met een zwarte pen tegen de achtergrond van een glad omlijnd vinkje.

Nutsvoorzieningen:

Na een tijdje werd het logo geminimaliseerd en is het al een laconieke gladde teek in volledig zwart, zonder omlijning en met scherpere hoeken. Hoewel dit vinkje misschien eenzaam is, is het een van de meest herkenbare visuele tags ter wereld.

2. Volkswagen

Volkswagen bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Volkswagen, een grote autofabrikant, werd in 1937 opgericht door een nazi-arbeidsorganisatie om een ​​auto te bouwen. De boodschap van de fabrikant was simpel: elk Duits gezin zou zo’n auto kunnen hebben. Het originele logo had de kenmerken van een hakenkruis, en in de huidige realiteit zou het gebruik ervan aanstootgevend en zelfs ongepaster zijn.

Nutsvoorzieningen:

In 2000 ontwikkelden ze een blauw-wit kleurenschema zodat elke autobezitter esthetische gevoelens, een gevoel van autoriteit en degelijkheid zou hebben. Er is geen rommel met zwarte cirkelvormige strepen en het witte embleem ziet er vriendelijk en netjes uit.

3. IBM

IBM bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Drie zelfstandige bedrijven fuseerden in 1911 tot één groot bedrijf. Zo begon het leven van een groot merk van IBM, dat in 1924 zijn huidige naam kreeg (voorheen voorgesteld als Computing-Tabulating-Recording). Aanvankelijk wilde het logo globalisering, dekking van de hele wereld, vertrouwen en toekomstperspectieven uitstralen. Het zwart-witte kleurenschema paste goed genoeg bij de ronde versie van het logo.

Nutsvoorzieningen:

Vervolgens werd het logo vervangen door een nieuw ontworpen door Paul Rand. De ontwerper heeft het merk aantrekkelijker gemaakt voor kopers, blauwe en witte tinten drukken invloed en beleving uit.

4. AT&T

AT&T bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Het merk AT&T verscheen in 1877, had lange tijd een monopolie in de telecommunicatie-industrie en in 1984 werd Alexander Graham Bell (a) gedwongen te splitsen vanwege een civiele antitrustzaak. Het ronde embleem-logo was gemaakt in zwart-wit, in het midden van de cirkel stond een bel met het opschrift «Bell System» erin.

Nutsvoorzieningen:

Nu ziet het logo eruit als een blauw-witte bol met een zwarte letternaam, het ziet er netjes en harmonieus uit, zou je kunnen zeggen, het gaat met de tijd mee.

5. Pepsi-Cola

Pepsi-Cola bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

In 1893 bedacht Caleb Bradham een ​​drankje dat later ongelooflijk populair en geliefd werd over de hele wereld — Pepsi-Cola. Het is bekend dat de positionering en houding ten opzichte van de drank aanvankelijk een middel was om de werking van het maagdarmkanaal te verbeteren, verkocht in apotheken in North Carolina. Een sierlijk en interessant rood logo met een karakteristiek lettertype gaf het product een mysterieuze en mystieke kwaliteit. Het was goed voor een nieuwigheid die voor de koper in de schappen ligt.

Nutsvoorzieningen:

Later werd het logo vervangen door een eenvoudig van vorm, maar complex van kleur — rood-wit-blauw. Hier zie je een golf, een bol, beweging. Er zijn meerdere betekenissen. Er zijn veel logo-veranderingen geweest in de 126 jaar van de biografie van het merk, maar degene die we vandaag in de winkels zien, werd in 2014 aan het publiek voorgesteld en is sindsdien niet veranderd.

6. Starbucks

Starbucks bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

In 1971 verscheen Starbucks op de Seattle Pike Place Market. Het idee voor de naamgeving van het merk was niet het beroemdste literaire personage — dit is de eerste stuurman van Achab genaamd Starbuck uit de roman «Moby Dick». De plot voor het logo was de Scandinavische afbeelding van een gravure met een sirene, die gepaard ging met feesten in de 16e eeuw, toen het idee om kommen tevoorschijn te halen net was geboren.

Nutsvoorzieningen:

Nu wordt het merk zeer sterk gepromoot en verrijkt — volgens 2018 (en nu zelfs meer!) In 50 landen is het representatieve kantoor van het bedrijf met een groot aantal winkels ongeveer 30 duizend. De sirene op het logo heeft al een meer kuise uitstraling gekregen, haar haar bedekt haar borst, haar gezicht is meer open en drukt kalme vreugde uit, nette staarten aan beide zijden van het lichaam, dit alles in een groene rand met de merknaam.

7. Fedex

Fedex bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

In 1965 begon student Fred Smith aan de Yale University na te denken over de problemen van het verzenden van goederen. En het kwam op het punt dat hij eerst een scriptie schreef over het vervoer van goederen, en later, in 1971, de Federal Express Corp oprichtte. in Little Rock, Arkansas. De eerste bedrijfsdag van het bedrijf markeerde een kolossale hervorming van de bezorgindustrie, met 14 vliegtuigen die ‘s nachts 186 pakketten naar 25 steden in de Verenigde Staten stuurden. Het Fedex-logo was eenvoudig en pretentieloos, behalve dat het lettertype zich onderscheidde van andere, meer formele. Lila tint, witte en rode letters en een gevoel van futurisme waren in het lettertype te lezen.

Nutsvoorzieningen:

Nu is een meer verzadigde paarse kleur gebruikt, heeft oranje rood vervangen en is er over het algemeen een hoogtepunt verschenen dat niet direct zichtbaar is — een witte pijl in de opening tussen de letters, wat voorwaartse beweging of snelheid betekent.

8. Microsoft

Microsoft bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Referenties Paul Allen en Bill Gates hebben in 1975 een ongelooflijk bedrijf opgericht dat de wereldleider is geworden op het gebied van Microsoft-software. In de loop van de tijd verschenen er gigantische producten die het werk van een persoon gemakkelijker en efficiënter maakten, en het bedrijf succesvoller en rijker. En dat is allemaal te danken aan Windows (1983), Microsoft Office (1989) en Internet Explorer 1.0 (1995). In 1987 werd het «Pacman-logo» van Scott Baker erkend als het klassieke logo van het bedrijf.

Nutsvoorzieningen:

In 2012 werd in Boston een nieuw logo onthuld na 25 jaar visuele identiteit van het bedrijf. De vier gekleurde vierkanten vertegenwoordigen de verschillende producten van het bedrijf. Rood, groen, gedempt oranje en felblauwe kleuren maken een positieve indruk en wekken vertrouwen bij de gebruiker.

9. McDonald’s

McDonald's bedrijfslogo's toen en nu

Dan:
De thuisbasis van het wereldberoemde fastfoodmerk McDonald’s, het bescheiden San Bernardino. Daar begonnen de broers Richard en Maurice McDonald in 1940 voor 35 cent vleesbroodjes met friet te verkopen. De belangrijkste boodschap van het bedrijf was deze: de snelheid, beschikbaarheid en het gemak van het serveren van pretentieloze snacks om de kracht te vergroten. Na de Tweede Wereldoorlog breidden de broers het menu uit, wat een toename van de populariteit van hamburgers en cheeseburgers beloofde. Het was dankzij het logo met een vrolijke knipogende chef-kok dat een positieve indruk werd gewekt dat het eten lekker, makkelijk te bereiden en snel geserveerd werd aan een hongerige klant.

Nutsvoorzieningen:

Het debuut van het huidige logo vond plaats in 1961, toen in plaats van een speelse chef-kok een gouden boog verscheen, gemaakt met vloeiende lijnen in de vorm van de letter M. De kleur is speciaal gekozen om te overtuigen, oproepen eetlust en associatie met energie, harmonie en comfort. Misschien in deze vorm slaagde het logo erin meer nieuwe consumenten te lokken, zozeer zelfs dat er nu restaurants zijn geopend in 101 landen die dagelijks 69 miljoen mensen bedienen.

10. Levi’s

Levi’s bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Levi Strauss zette vroeg in zijn carrière een groothandel in fournituren op en verlegde later zijn aandacht naar textiel, met name jeans. Zijn logo zag er pretentieus en eenvoudig tegelijk uit: door de sterkte van de stof en de algehele hoge kwaliteit van het materiaal te benadrukken, scheurt de afgebeelde jeans niet, zelfs niet als ze door boeren met paarden in verschillende richtingen worden getrokken.

Nutsvoorzieningen:

Toen kwam er een andere marketingtruc in het spel en in 1967 werd een nieuw logo geïntroduceerd — Walter Landor and Associates creëerde een ontwerp dat voor altijd deel uitmaakte van een broekzak op jeans. Dit is de rode vleermuisvleugel die de naam van Levi bevat. Zo benadrukten ze de jeugdige benadering en het tijdloze karakter van jeans als product.

11. Visa

Visa bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

De verspreiding van creditcards over de hele wereld is erg groot en niet langer uniek. Elke tijdgenoot heeft minstens één kaart en zit in zijn portemonnee. Een ander ding is dat het nu in de mode is om geïnteresseerd te zijn in digitale technologieën en cryptocurrency, maar de goede oude creditcards, bijvoorbeeld van Visa, zijn een klassieker van het genre die niet uit de mode raakt. Deze financiële reus gaf zijn eerste kaart uit in 1958 en maakte een plons onder de bevolking. De toenmalige Bank of America gaf hun kaart uit met de naam BankAmericard, die een gebruikslimiet van $ 300 had (een bedrag dat tegenwoordig bijna niets betekent). Na 18 jaar kreeg BankAmericard een nieuwe naam en werd het bekend als Visa om de relaties met klanten over de hele wereld te versterken, en het was gemakkelijk voor sprekers van verschillende talen om de naam te noemen. Het logo is gebaseerd op slechts twee kleuren: blauw als symbool van de lucht en goud als personificatie van het heuvelachtige terrein van Californië, de geboorteplaats van de Amerikaanse bank.

Nutsvoorzieningen:

De tijd verstreek en het merk vernieuwde zijn ontwerp. We hebben gekozen voor een blauw lettertype-logo. Het had verschillende tinten in het verloop — van de donkerste tot de lichtste tint. Van een afstand is het verschil in de kleuren van de letters niet zichtbaar, maar het is er wel. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is de afwezigheid van een gouden of gele tint op het logo. Gewoon omdat het ontwerpidee om geld met goud te associëren al in de vergetelheid is geraakt.

12. Canon

Canon bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Het toen nog genoemde fotobedrijf Kwanon bracht zijn eerste cameramodel uit in 1934, een jaar na de oprichting. De naam van het bedrijf verwijst naar de boeddhistische godin van barmhartigheid, hoewel het geen directe verwijzing heeft naar de geproduceerde techniek. Het is logisch om aan te nemen dat zo’n belangrijke figuur in de boeddhistische religie een symbool van het bedrijf had moeten zijn, dat in het logo zou zijn weergegeven. En zo verscheen het beeld van de meerarmige godin, die wordt omringd door vlammen.

Nutsvoorzieningen:

Al in 1956 vond een rebranding plaats, die de verschijning markeerde van het ongewijzigde logo dat we vandaag kennen — het is gewoon de naam van het bedrijf, rood gemarkeerd om de belangrijkste boodschap uit te drukken — geavanceerde technologieën zouden een wereldwijde standaard moeten hebben.

13. Audi

Audi bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Audi is tegenwoordig een van de bestverkochte auto’s ter wereld en staat bekend om zijn luxe auto’s. Hoewel het heel lang geleden is gemaakt — in 1910. Het logo was simpel, zwart-wit. De nadruk ligt op het cijfer 1, onderaan in de driehoek stond de naam van het bedrijf. Hiermee wilden we superioriteit in de auto-industrie vestigen en laten zien dat dit specifieke bedrijf de liefde en aandacht van automobilisten verdient.

Nutsvoorzieningen:

Nu is het hele ontwerp teruggebracht tot harmonieuze ronde vormen, die doen denken aan de wielen op de badge, en rode letters in een eenvoudig lettertype. Waarom slim zijn, als je in het logo meerdere betekenissen tegelijk kunt aangeven — de kwaliteit van de geproduceerde machines, snelheid en elegantie?

Aan de andere kant zeggen betrouwbare bronnen dat nadat de concurrenten van Audi met het bedrijf fuseerden en in 1932 de Auto Union-alliantie vormden, om het respect voor elkaar te vergroten, gelijke inspanningen te erkennen en de verschillende lotsbestemmingen van de bedrijven te vertegenwoordigen, werd besloten om vier met elkaar verweven ringen samen te tonen.

14. Firefox

Firefox bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

De Mozilla Firefox-applicatie verscheen in 2002 en werd gebruikt om webpagina’s op internet te bekijken. De browser was oorspronkelijk een soort incarnatie van de feniksvogel en heette respectievelijk Phoenix. Vanwege een handelsmerkgeschil moest ik toegeven en de naam wijzigen. Het logo was een felrode vogel in brand met een gele snavel. Het zag er een beetje vreemd en kinderachtig uit, maar al snel vond de rebranding plaats en ging het beeld voor altijd in de vergetelheid.

Nutsvoorzieningen:

In 2003 werd een nieuw concept ingevoerd, omdat de oude naam door rechtszaken niet kon worden behouden. Er was dus een embleem met een fel oranje, of liever een vurige vos, die met zijn hele lichaam een ​​blauwe bal omringt. Dit logo toonde het wereldwijde karakter van het bedrijf en de groeiende populariteit van producten onder gebruikers.

15. Playboy

Playboy bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

De reden waarom het populaire mannenblad Playboy ontstond, is zowel komisch als eenvoudig: in 1951 werd een copywriter bij Esquire Magazine, Hugh Hefner genaamd, afgewezen voor een verhoging van $ 5. Na een tijdje werd deze man beroemd over de hele wereld en werd hij een herkenbaar persoon in verschillende kringen. En dat allemaal omdat zijn eigen tijdschrift een ongelooflijk succes was, hij verkocht een miljoen exemplaren en werd een echt groot merk, met nachtclubs, televisieshows en zelfs accessoires en kleding. Het logo dat het tijdschrift van de ambitieuze man vertegenwoordigde, zag eruit als een volledige, gedetailleerde afbeelding van een konijn in een smoking en een sigaar tegen een tafel met alcohol, een vrouwenbuste, boeken, een beker en een open haard. Dit konijn is het toonbeeld geworden van de gemiddelde amateur, om zo te zeggen, erotische fictie.

Nutsvoorzieningen:

Hoewel de eigenaar van het tijdschrift de eerste versie van het logo leuk vond, moesten ze het toch een nieuwe naam geven en kwamen ze met een nieuwe vereenvoudigde versie. In het tweede nummer van het tijdschrift verscheen een eenvoudiger beeld van een konijn — zijn hoofd naar links gedraaid met een vlinder om zijn nek. Ontworpen door Art Paul in 1953.

16. Amazon

Amazon bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

In 1995 had niemand zich kunnen voorstellen dat in een eenvoudige garage, die Jeff Bezos koos om zijn bedrijfsidee uit te voeren, een merkconcept werd geboren dat de eigenaar miljoenen winsten zou opleveren. Het concept was om boeken te verkopen met een symbolische afbeelding van de rivier op het logo. De boodschap was interessant en ongebruikelijk — retailers werden gepresenteerd als «de grootste stromen van de aarde».

Nutsvoorzieningen:

Bij de uitbreiding van het bedrijf vertrouwden we op het gemak van het leveren van goederen van verschillende categorieën, dus het nieuwe lettertype-logo betekent dat u alles van A tot Z op de site kunt vinden, de goederen snel kunt ontvangen en u zich geen zorgen hoeft te maken over het welzijn van de aankoop.

17. LEGO

LEGO bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

De naam van het wereldwijde speelgoedmerk komt van de samenvoeging van twee Deense woorden — «good» en «play». In 1932 was het bedrijf net op de markt gekomen met houten speelgoed en in 1958 introduceerde het zijn legendarische set kubusspeelgoed. In het begin was er eigenlijk een eenvoudig serif-lettertype-logo, dat op geen enkele manier de essentie van het bedrijf onthulde.

Nutsvoorzieningen:

In 1973 breidde de productie zich uit en verscheen op het grondgebied van de Verenigde Staten van Amerika, wat een nieuwe ronde gaf aan de ontwikkeling van het bedrijf en tegelijkertijd een rebranding met zich meebracht. Het rood-geel-witte typografische logo zorgde ervoor dat de koper zich op zijn gemak voelde, waardoor ze eraan dachten om samen met vrienden naar speelgoed te graven. Dit is een klassieke logovorm geworden die tot op de dag van vandaag niet is veranderd.

18. Verizon

Verizon bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

De geschiedenis van Verizon begon in het jaar 200 als gevolg van de fusie van Bell Atlantic Corp. en GTE Corp., begonnen snel te groeien en werden de technologische leider in de markt. Nu is het een grote mobiele operator met een dekking van 35% van de markt. Aanvankelijk was het logo een lettertype in het zwart met een gemarkeerde rode Z en een dun vinkje boven de letters, maar toen werd het veranderd.

Nutsvoorzieningen:

In 2015 verscheen een moderner logo dat een ander lettertype had, en het vinkje werd kleiner en stond bij de letter N. Deze afstemming was in handen van het bedrijf, omdat rebranding en het bepalen van een nieuwe status in de markt hielpen om een groot publiek van gebruikers.

19. Shell

Shell bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

In 1833 was Shell oud en oriëntaals georiënteerd en nu is het een groot energiebedrijf dat zijn bevoorrading heeft opgebouwd dankzij een goed werkend import- en exportsysteem. Het realistische beeld van de schil is het kenmerk van het bedrijf geworden.

Nutsvoorzieningen:

Na een tijdje werd duidelijk dat het bedrijf zijn activiteiten in een bepaalde niche stopzette en naar een hoger technologisch niveau verhuisde. Daarom verscheen in 2015, met de komst van de eerste tankstations, een nieuw logo — een heldere cartoonschaal, gemaakt in geel en rood. Om de nauwe samenwerking tussen Californië en Spanje te laten zien, zijn deze kleurtinten gekozen.

20. Yahoo!

Yahoo! bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

In 1994 waren Jerry Yang en David Filo nog studenten aan de Stanford University toen ze als hobby het Yahoo!-project oprichtten, dat later een groot merk werd. Dit is een internetbedrijf waarvan het fortuin werd geschat op 125 miljard dollar. Als gevolg van concurrentiedruk moest Verizon het voor 5 miljard verkopen. Het originele logo zag eruit als een blauwe bal met een gele man — een stilering van de letter Y — met uitgestrekte armen. En hieronder zag je een lila inscriptie met de naam van het project.

Nutsvoorzieningen:

In 2013, toen er nog geen sprake was van verkoop van het bedrijf, werd een rebranding doorgevoerd, waarbij werd getracht de positie te herstellen en de positie in de markt te versterken. Ze behielden de paarse kleur voor het lettertype-logo, maar helaas leidde de visuele beeldupdate niet tot positieve resultaten, wat eindigde in de neergang en overname door een ander bedrijf.

21. Delta

Delta bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Aanvankelijk opgericht in 1924, positioneerde het Amerikaanse luchtvaartbedrijf Delta Airlines zich als een commerciële landbouwonderneming. Sinds 1929 werden echter de eerste passagiersvluchten gemaakt. De visuele identiteit van de periode was een grote Griekse letter «delta» met uitgestrekte vleugels. Het werd geplaatst in een brede ring, waarboven en onder de letter de naam van het bedrijf werd geplaatst. Nationale tinten werden gebruikt als kleurenpalet, wat een vleugje patriottisme toevoegde.

Nutsvoorzieningen:

De huidige versie van het logo is ook gemaakt in de vorm van een gestileerde letter. Het heeft echter ook een associatie met een vliegtuig dat opstijgt van de landingsbaan. Het merk weerspiegelt dus volledig zijn werkterrein en zinspeelt op de ernst van de aanpak bij het nakomen van verplichtingen jegens klanten. Rechts van het embleem staat het woord «Delta», gemaakt in een laconieke stijl, die strengheid en conservatisme aan het beeld toevoegt.

22. Apple

Apple bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Steve Jobs richtte in 1976 samen met zijn vriend Steve Wozniak een klein bedrijf op, Apple, dat zich bezighield met de ontwikkeling van computertechnologie. En in 1978 kwam de eerste revolutionaire pc, de Apple II, op de markt. Ze presenteerden hun originele logo in de vorm van een met inkt getekende afbeelding, waar Isaac Newton, vóór de ontdekking van de wetten van de zwaartekracht, onder de beroemde appelboom tegenaan zat te denken. De afbeelding is verweven met een lint met de naam van het bedrijf, wat de wens van de makers benadrukt om pioniers te worden in hun vakgebied.

Nutsvoorzieningen:

Het oude model van visuele identiteit werd vervangen door een laconiek en gedenkwaardig beeld van een gebeten appel, dat nog steeds wordt gebruikt. Daaropvolgende merkveranderingen impliceerden alleen een spel met kleuren, dat zich vervolgens richtte op het prestige en de kwaliteit van producten. Het palet heeft monochrome tinten gekregen, wat de ernst van het bedrijf en de groei van zijn imago aangeeft.

23. GE

Volkswagen bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

The General Electric Company is het grootste energiebedrijf ter wereld. Het werd opgericht door Thomas Edison in 1890. Twee jaar later werd echter besloten om te fuseren met een concurrerende productie om de mogelijkheden uit te breiden en zich verder te ontwikkelen. Het logo bestond uit de letters «G» en «E» van de naam, in cursieve handgeschreven kalligrafie in een zwart monochroom palet.

Nutsvoorzieningen:

De moderne versie van de visuele identiteit van het bedrijf heeft grote veranderingen ondergaan. Een van de redenen hiervoor was de globalisering van de onderneming. Het monogrambeeld heeft een grotere beknoptheid en symboliek van eenheid gekregen. Het werd geplaatst tegen de achtergrond van een cirkel van blauwe tint, wat de levering van zijn diensten over de hele wereld impliceert. Bovendien ontstaat door de witte ring rond de inscriptie met kleine processen een schijn van een werkende turbineschroef, die direct verband houdt met de energierichting.

24. Adidas

Adidas bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Het Duitse bedrijf Adidas werd in 1925 opgericht door Adolf Dassler. Tijdens de hoogtijdagen was het logo van het bedrijf een afbeelding van sportschoenen met noppen, waarboven de naam van de maker in een boog was geplaatst, en daaronder de naam van het merk. Het lettertype is gebruikt zonder enige unieke kenmerken. De enige toevoeging aan de individualiteit van het beeld was de verlenging van de lijnen van de letters «d», die kan worden geassocieerd met een sporthindernis. Het kleurenpalet bevatte alleen zwart monochroom.

Nutsvoorzieningen:

In de periode dat het bedrijf zijn productie uitbreidde en kledingelementen begon te produceren, werd besloten om de visuele identiteit te veranderen. Een gedenkwaardig element van het logo waren drie strepen onder een hoek van 30 graden, die op een berg leken, wat in wezen een symbool was van verdere ontwikkeling en groei. Sinds 2005 is er een vereenvoudiging van het merk, waarbij de drie strepen horizontaal op elkaar zijn geplaatst en rechts daarvan de naam in een eigen stijl met afgeronde letters.

25. NASA

NASA bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

NASA werd in 1958 opgericht als reactie op de eerste lancering van de USSR-satelliet in 1957. Onder de steun van een vertegenwoordiger van het onderzoekscentrum werd een uniek logo gecreëerd dat de activiteiten van de onderneming volledig weerspiegelt. Het was een cirkel met een blauwe tint met een gouden rand, met op de achtergrond een afbeelding van een planeet, een satelliet, sterren en een ruimteschip dat in een baan om de aarde vloog. Rondom de compositie langs de buitencontour nam de volledige naam van het bureau, eveneens in een gouden omtreklijn, zijn plaats in.

Nutsvoorzieningen:

In de periode daarna werden wijzigingen aangebracht in de visuele identiteit in verband met de vereenvoudiging van het beeld zelf. Nu bestaat het logo uit één blauwe cirkel, met in het midden de afkorting «NASA», en daaromheen wordt het baantraject getekend en is er een verstrooiing van sterren. Tegelijkertijd werd een aerodynamisch kielzog van een jet afgebeeld in een rode tint, diagonaal naar rechts door het hele gebied van de cirkel. Dit impliceert verschillende werkterreinen.

26. Burger King

Burger King bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

De eerste vestiging van Burger King werd in 1953 geopend in Florida. Hij doorstond een reeks ontberingen die tot ondergang leidden. In 1961 werd het restaurant echter uitgekocht en na een lange verbouwing werd het overal in de VS heropend. Het logo was beknopt en viel meteen op. Het was gestileerd als een opkomende zon, wat evenzeer doet denken aan het uitzicht op de burger van bovenaf. Zo werd de richting van de bedrijvigheid en de opkomst van het openbare horecanetwerk geconcretiseerd. Onder de afbeelding stond de merknaam in eenvoudig vetgedrukt.

Nutsvoorzieningen:

De huidige visuele identiteit heeft een nieuwe kleurstelling gekregen en ingrijpende veranderingen ondergaan. De stilering van de zon begon te lijken op twee helften van een goudkleurig broodje, en tussen hen, in twee rijen, was een «Burger King», in het rood, als een vulling. De tekst is vetgedrukt met afgeronde hoeken, wat blijk geeft van goodwill en reactievermogen. Rondom dit embleem zit een segment van de ring, dat naar de bovenrand toe dunner wordt.

27. Adobe

Adobe bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Charles Geschke werkte in 1982 samen met Jhon Warnock om Adobe System te vormen. In vijf jaar tijd konden ze hun nieuwe creatie Adobe Illustrator presenteren, wat hen hun bekendheid en het recht op verdere ontwikkeling bracht. De eerste visuele identiteit was een rechthoekige horizontale achtergrond met donkergrijze vulling. Het bevatte de naam van de onderneming, waarvan het hoofdwoord werd gemarkeerd in een apart uniek lettertype, waardoor een trapeziumvormige figuur ontstond.

Nutsvoorzieningen:

In 1990 is het logo geüpdatet, wat heeft geleid tot een aantal wijzigingen. De achtergrond werd omgevormd tot een vierkant met een rode tint, waartegen de letter «A» in het wit werd geplaatst, waardoor het oorspronkelijke ontwerp behouden bleef. Onder de afbeelding werd de tekst «Adobe» in een normaal lettertype geplaatst, dat enigszins was versmald tot de breedte van de hoofdvisualisatie. Dit betekende de eenvoud en duidelijkheid van de interface, die geen problemen zal opleveren bij het beheersen door nieuwe gebruikers.

28. United Airlines

United Airlines bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

De vliegmaatschappij kon in 1926 haar eerste passagiersvlucht maken. Het logo werd in 1973 geïntroduceerd in de vorm van een horizontaal geplaatste donkerblauwe rechthoek. Door het midden liep een witte streep, waarop aan beide zijden van de centrale afbeelding de naam van de onderneming was aangebracht. Het merkteken impliceert een witte cirkel met een ring met een kleinere diameter in hetzelfde kleurenschema als de achtergrond zelf. En binnen de ring is het silhouet van de gebieden van de VS, waar vanuit de ene stad twee pijlen een vlucht naar twee andere plaatsen aangeven.

Nutsvoorzieningen:

Ondanks zijn populariteit onderging United Airlines na het einde van zijn carrière een fusie met Continental Airlines United. Ook de visuele identiteit is gewijzigd. De prestaties volgen de trends van het heden, wat wijst op de beknoptheid van de prestaties en de verhoogde memorabiliteit. Zo werd de fusie van de twee bedrijven benadrukt. Nu is het logo een donkerblauw vierkant waartegen een gestructureerd beeld van de aarde is geplaatst.

29. 3M

3M bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

3M is opgericht in 1902. De hoofdactiviteit is verbonden met de chemische industrie en alledaagse goederen. Het logo werd gepresenteerd in de vorm van een witte ring met zwarte binnen- en buitenranden. De naam van de onderneming werd langs de omtrek geplaatst en in het midden was er een horizontale ruit, waartegen de tekst «3M Co» verticaal en horizontaal kruiselings was geplaatst.

Nutsvoorzieningen:

Gedurende de hele periode van het bestaan ​​van het bedrijf zijn er veel variaties op het embleem geweest. De uiteindelijke visuele identiteit, geïntroduceerd in 1978, was echter een afbeelding van een felrode tint, bestaande uit twee karakters, namelijk «3M». Laconieke uitvoering verhoogt het niveau van memorabiliteit, wat uiterst belangrijk is voor een onderneming die verdere uitbreiding en ontwikkeling plant.

30. Target

Target bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Target Department Store is een uitloper van Dayton Dry Goods, opgericht in 1902. Het logo voor hem was origineel en had een persoonlijkheid die hielp om de memorabiliteit onder bezoekers te vergroten. Het wordt gepresenteerd in de vorm van een doelwit van witte en rode ringen. De naam van de winkel is in het middengebied geplaatst. Het was dus de bedoeling om de wens van het netwerk te weerspiegelen om de meest populaire producten te leveren.

Nutsvoorzieningen:

In 1968 werd besloten om de visuele identiteit te veranderen en het merk te vernieuwen in lijn met moderne trends. Daarnaast was dit ook te danken aan de uitbreiding van het netwerk van warenhuizen door het hele land. Dit resulteerde in een embleem met een rijker kleurenpalet en een eenvoudige uitvoering. Het doel was nog steeds het belangrijkste onderscheidende kenmerk van het logo, alleen het aantal ringen werd teruggebracht tot twee. Er werd besloten om de tekst zelf te verwijderen.

31. Ford

Ford bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

De Ford Motor Company werd officieel geregistreerd in 1903. Ze is gespecialiseerd in het maken van autoproducten. Aan het begin van haar carrière was ze echter niet zo beroemd, wat veranderde na de release en verkoop van het eerste model. Het eerste logo werd gepresenteerd in de vorm van een horizontaal geplaatste ovaal, die sierlijke takken rond de omtrek vlechtte. Binnenin de figuur vond een ovale ring met een kleinere diameter zijn plaats, die leek op een armband dankzij de toegevoegde parels. Het centrale deel werd toegewezen aan de naam en de stad waarin de onderneming werd opgericht. Het merk straalde luxe en conservatisme uit, wat de geproduceerde auto’s kenmerkte.

Nutsvoorzieningen:

De geschiedenis van visuele identiteit is uitgebreid, omdat het constant is gemuteerd totdat het zijn huidige variatie kreeg. De kalligrafische tekst die in het embleem wordt gebruikt, is gemaakt door Childe Harold Wills en in het midden geplaatst. Er bevindt zich een afgeplatte ovale ring omheen, en dit alles bevindt zich tegen de achtergrond van een ovale figuur in een verloopvulling van blauwe tinten. Tegelijkertijd krijgt de compositie door het gebruik van schaduwen volume. Het is tot op de dag van vandaag een symbool van hoogwaardige en veilige producten.

32. WWF/E

WWF E bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

WWF/E is opgericht in 1963. De federatie kreeg echter pas in 1982 haar huidige vorm. Ze verenigde onder haar leiding veel professionele worstelclubs, wat leidde tot de oprichting van een nationale competitie. Het logo was minimalistisch, maar vol elegantie. Het wordt gepresenteerd in de vorm van twee worstelaars die samenkwamen in een gevecht in de ring. De meeste aandacht ging dus uit naar het type activiteit van WWF/E. Rechts van de afbeelding was de volledige naam van de federatie en de afkorting geplaatst tegen de achtergrond van een zwarte rechthoek.

Nutsvoorzieningen:

In 2014 konden kijkers een nieuwe bijgewerkte visuele identiteit zien. Het impliceert gladde letters «W» die boven elkaar zijn geplaatst met puntige uiteinden, wat de ernst en ernst van de gebeurtenissen benadrukt. Daarachter zit een rode streep, die een vleugje agressie en confrontatie in de compositie brengt. John Lifteratos nam deel aan de creatie van dit logo.

33. WWF

WWF E bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

De noodzaak om het milieu over de hele wereld te beschermen leidde in 1961 tot de fusie en oprichting van het Wereld Natuur Fonds. De afbeelding van een panda, die destijds in de dierentuin in Londen arriveerde, werd als logo gebruikt. Een van de oprichters, Peter Scott, maakte onder dit voorwendsel een eenvoudige schets, die de basis legde voor de verdere ontwikkeling van het uiterlijk van de gemeenschap. Aanvankelijk was het een met de hand getekende ring waarin een panda neerplofte, medelijdend een blik werpend op degene die naar het embleem kijkt.

Nutsvoorzieningen:

Een kwart eeuw later is de visuele identiteit getransformeerd met behulp van digitale technologie. Het dier bleek sierlijker en kreeg helderheid, hoewel het ook een neerslachtige blik had. Afgeronde details gaven het zachtheid in waarneming. Dus de vereniging stelde direct dat dieren ook een goed leven willen hebben in onze wereld. Onder de afbeelding werd de afkorting «WWF» geplaatst, vetgedrukt met afgeronde letters.

34. Google

Google bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Tot op heden is Google de internetbron met het meeste verkeer. Tijdens de oprichting, die in 1997 viel, was het echter onopvallend en weinig bekend. Het hoofdkantoor was gevestigd in een oude garage, maar na drie jaar groeide de vraag exponentieel en begon de website aan populariteit te winnen. Het eerste logo werd alleen gebruikt in het stadium van de geteste versie, die de letters van de naam vertegenwoordigt, uitgevoerd in een ander kleurenpalet en onder verschillende hoeken. Tegelijkertijd voegden ze het effect van een driedimensionaal beeld toe. Het was ongebruikelijk en kleurrijk, wat nieuwe gebruikers goed aantrok.

Nutsvoorzieningen:

Vandaag de dag is er niets meer over van de vormen van de voormalige visuele identiteit. Alleen het kleurenpalet, bestaande uit blauwe, rode, gele en groene tinten, is ongewijzigd. De tekst ‘Google’ is vetgedrukt en is speciaal voor het bedrijf ontworpen. Er staan ​​geen schreven in en de letters zijn in een strikte stijl gerangschikt, wat benadrukt dat het bedrijf zijn status in de samenleving al heeft verdiend.

35. Coca-Cola

Coca-Cola bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Dr. John Pemberton ontwikkelde in 1886 het mengsel, waar nu veel vraag naar is, met dagelijks meer dan 1,9 miljard porties wereldwijd. Frank Robinson hielp hem de naam en het merk voor de drank te creëren, die een eenvoudige versie van «Coca-Cola» voorstelde, die nog steeds wordt gebruikt. Het eerste logo was een naam geschreven in eenvoudige letters op een typemachine, daarom duurde het maar een jaar.

Nutsvoorzieningen:

Vervolgens werd besloten om een ​​duidelijkere visuele identiteit te creëren en Frank paste zijn kalligrafievaardigheden hierop toe. Het verkregen resultaat is als uitgangspunt genomen voor de verdere ontwikkeling van het logo. Het kleurenschema en de benadering van prestaties veranderden, maar de algehele stijl bleef ongewijzigd. Zo presenteerde het bedrijf in 2003, met behulp van digitale technologieën, zijn definitieve versie van een donkerrode tint, cursief en met langwerpige letters.

36. Warner Brothers

Warner Brothers bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

De liefde voor films leidde ertoe dat Warner Brother in 1903 besloot een eigen filmstudio op te richten. Gedurende 15 jaar hebben ze veel tijd besteed aan het perfectioneren van hun vaardigheden. Het resultaat van hun inspanningen was de lange film «My Year in Germany». Met de opbrengst kochten ze een kamer voor zichzelf en bleven ze zich in kleine stapjes verder ontwikkelen. Het logo wordt gepresenteerd in de vorm van een zwarte rechthoek, met in het midden een schild, waartegen de afbeelding van dezelfde studio en daaronder de afkorting van het bedrijf.

Nutsvoorzieningen:

De huidige variant van de visuele identiteit ontstond in 1925. Het is uitgevoerd in een driedimensionale stijl, waardoor het effect ontstaat van de aanwezigheid van elementen voor de kijker. Het schild wordt gepresenteerd als een driehoekige figuur met afgeronde zijkanten en trappen in de bovenhoeken. De letters «WB» zijn er gelijk mee geplaatst in het midden, uitgevoerd in de vorm van een schild. Tegelijkertijd is er in de uitsparing, achter de letters, een achtergrond in een verloopvulling met blauwe tinten. De visualisatie zelf is omgeven door een gouden ring, op het oppervlak waarvan de omvangrijke volledige naam van de studio is geplaatst. Het symboliseert integriteit en de wens om samen te werken met andere bedrijven.

37. Instagram

Instagram bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

In oktober 2010 werd Instagram geboren — de creatie van twee getalenteerde mensen Mike Krieger en Kevin Systrom. Het was een nieuw sociaal netwerk waarmee je online foto’s met elkaar kon delen. In minder dan twee jaar bedroeg de populariteit van de app 27 miljoen actieve gebruikers. Het logo was een afbeelding van een niet-originele polaroidcamera met een regenboogstreep in het midden. Op basis van het feit dat de bron exclusief voor foto’s zou zijn, werd besloten om het een retro-stijl te geven. Het kleurenpalet omvatte een combinatie van licht melkachtig, grijs, zwart, rood en andere tinten. Het was dus mogelijk om een ​​unieke prestatie neer te zetten, waardoor het merk zich kon onderscheiden van de anderen.

Nutsvoorzieningen:

De huidige visuele identiteit viel niet meteen bij iedereen in de smaak. Dit was echter nodig vanwege de moderne trends. Het embleem is gemaakt in een laconieke stijl en is een vierkant met afgeronde hoeken met een gradiëntvulling van blauwe, rode en gele tinten. In het centrale deel van de figuur bevindt zich een contour van de camera, die de vorm van het hoofdteken herhaalt, waarop de lens is gemarkeerd. In de rechterbovenhoek is een flitsoog.

38. American Airways Inc.

American Airlines Inc. bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

American Airways Inc. werd in 1930 opgericht door kleine zelfstandige ondernemingen samen te voegen tot één enkele structuur. Op basis hiervan werd in 1934 besloten de tot op heden gebruikte naam te wijzigen, namelijk American Airlines. Het logo was gemaakt in nationale kleuren en het belangrijkste element was een monochroom beeld van een adelaar die zijn vleugels uitspreidde en op een deel van de aarde stond. Dit alles is geplaatst op een donkerblauwe achtergrond. Aan de zijkanten van het dier staan ​​twee letters «A», die de onderneming zelf aanduiden. Schuin erachter is een lijn van rode tonaliteit afgebeeld. Tegelijkertijd is het hele embleem omgeven door twee ringen — wit en rood.

Nutsvoorzieningen:

In 2013 trad de US Airways Group toe tot het bedrijf, waardoor het bereik groter werd, wat ook een herontwerp van het merk vereiste. Zo kreeg het nieuwe logo, dat overeenkomt met de moderniteit, een beknopte en unieke variatie. Het huidige embleem wordt gepresenteerd in de vorm van een landingsbaan onder een hoek van 30 graden, verdeeld in twee delen door een boog die eroverheen wordt gegooid. Zo ontstaat een vereenvoudigde visualisatie van de adelaar, die de nationaliteit en het type activiteit van de vereniging volledig weerspiegelt.

39. Mersedes-Benz

Mersedes-Benz bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Het oorspronkelijke bedrijf bestond uit twee onafhankelijke entiteiten, opgericht in 1886, één geleid door Karl Benz en de andere door Gottlieb Daimler. In 1926 kwamen ze echter tot het besluit om te fuseren tot één bedrijf, genaamd Mercedes-Benz. Het primaire logo was een plat, horizontaal geplaatst ovaal van zwarte monochrome vulling. Een ovale ring met een iets kleinere diameter liep langs zijn contour. Tegelijkertijd bevindt de tekst «Mersedes» zich in het midden, gemaakt in gewone letters van verschillende hoogtes. Dit impliceerde de integriteit en onafhankelijkheid van de opgerichte vereniging.

Nutsvoorzieningen:

De huidige visuele identiteit is gemaakt in de vorm van een ring, waarin een driepuntige ster zijn plaats heeft gevonden. De hele compositie omvat een kleurenpalet van verschillende grijstinten. Op deze manier wordt het effect van metallisatie en volumetrische elementen bereikt. Veel mensen noemen dit logo «zilveren ster», wat de essentie ervan volledig weerspiegelt. Onder het bord staat de naam van de onderneming, gemaakt in een schreefletter. Voor een driedimensionaal effect is ervoor gekozen om een ​​schaduw toe te voegen.

40. Airbnb

Airbnb bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Airbnb werd in 2008 opgericht door drie jongens, Nathan Blecharczyk, Brian Chesky en Joe Gebbia. Het is een online platform waarmee u woonruimte voor korte termijn kunt vinden. In hetzelfde jaar presenteerden ze hun logo, inclusief een tekstcomponent. De witte cursieve letters hadden een dikke blauwe rand, die vriendelijkheid en lichtheid aan het merk toevoegde. De opsplitsing in twee delen vindt plaats vanwege het gemakkelijke opleggen van het eerste woord aan de afkorting «bnb», wat betrouwbaarheid en vertrouwen in de professionaliteit van de werknemers van het bedrijf impliceert.

Nutsvoorzieningen:

In 2014 werd een herziene variant van de visuele identiteit geïntroduceerd, die er beknopter uitziet. De abstractie links van de merknaam heeft echter veel semantische betekenissen in zijn arsenaal. Het kan een pijl zijn die de richting aangeeft, of het dak van het huis dat bescherming biedt, en nog veel meer. Niettemin stelt de frisheid van het beeld u in staat om de nodige aandacht te trekken. De tekst zelf is gemaakt in eenvoudige gedrukte letters met rechte lijnen, wat het logo verder ontziet van onnodige details.

41. Chevrolet

Chevrolet bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

In 1911 werd het autobedrijf Chevrolet opgericht, onder leiding van William Durant. Hij wilde apparatuur zo maken dat het gewaardeerd zou worden door de bevolking, wat voor hem de juiste beslissing was. Het eerste logo van het bedrijf was de handtekening van de financiële partner en beroemde coureur Louis Chevrolet. Het was gemaakt in een gedurfde stijl en was van goede kwaliteit. Het kleurenpalet van de merkcomponent combineerde alleen zwart monochroom. Dit benadrukte het conservatisme en de beknoptheid die heersten in de beginfasen van de productie.

Nutsvoorzieningen:

De laatste verandering in de visuele identiteit van Chevrolet is een minder gestructureerd beeld, de zogenaamde gouden vlinder, die staat voor kracht en zelfvertrouwen. Het beeld heeft meer luxe gekregen en door de dikke rand in een zilveren glans is er extra volume gecreëerd, wat voor dynamiek zorgt.

42. Heinz

Heinz bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Het Duitse bedrijf Heinz, opgericht in 1869, houdt zich tegenwoordig bezig met de massaproductie van tomatenketchup en andere voedingsproducten. Het concept van het originele logo van het bedrijf bestond uit een gedurfde rode inscriptie op een witte achtergrond. Alle letters zijn gemaakt in de hoofdletterversie met afronding en zonder schreven. Een grote afstand tussen de letters geeft de wens aan om meer ruimte te bestrijken, waardoor de productiemogelijkheden worden uitgebreid. Bovendien bereikte het harmonie tussen de twee aspecten van het kleurenpalet — zijn kracht en helderheid, waardoor het embleem bijna 50 jaar bewaard kon blijven.

Nutsvoorzieningen:

In 1989 werd het herontwerp van het merk geïntroduceerd, dat zich onderscheidt door de elegante uitvoering van de tekstcomponent met een hoofdletter. De witte vulling van het woord op een donkerrode achtergrond zorgt voor een contrasterend effect en vestigt daarmee de aandacht van de gehele compositie als geheel. De figuur waarin de tekst is geplaatst heeft rechte lijnen aan de zijkanten en onderkant, en langs het bovenste deel loopt een vloeiend gebogen boog. De hoeken waren afgerond en toonden daarmee de goodwill en liefde van het bedrijf voor zijn klanten.

43. SONY

SONY bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

In 1946 werd de oprichting van Sony aangekondigd onder leiding van Akio Morita en Masaru Ibuka. Het kostte haar een jaar om haar eerste geesteskind op de markt te brengen in de vorm van een krachtige megafoon. Vervolgens begon het bedrijf aan zijn snelle expansie en nam het de positie in van een van de grootste ondernemingen in de productie van elektronische apparatuur. Het eerste logo werd gepresenteerd als een rond pictogram met een witte achtergrond en een zwarte omtrek. Er was een abstracte figuur in gegraveerd, bestaande uit twee elementen — een trapezium, waarvan de grotere basis bovenaan ligt, en een verticaal geplaatste ruit. Een deel van het ruitvormige element is gesuperponeerd op het trapeziumvormige deel. Zo werd maximale beknoptheid bereikt, samen met een strikte en serieuze manier.

Nutsvoorzieningen:

In de toekomst verliet het merk de afbeeldingen, waardoor alleen de tekstcomponent overbleef, waarin periodiek lettertype- en kwaliteitswijzigingen werden aangebracht. In 1973 werd «SONY» geïntroduceerd in een lettertype zoals Clarendon Medium. Het wordt gedomineerd door rechte schreven, gekenmerkt door verhoogde duidelijkheid. In de contouren zijn nauwkeurigheid en integriteit voelbaar.

44. Xerox

Xerox bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Aanvankelijk was het Amerikaanse bedrijf Xerox sinds 1906 bezig met de productie van papier voor het maken van foto’s en heette het Haloid. Maar gedurende 40 jaar bleef het bedrijf zijn weg vinden op het gebied van informatietechnologie, wat leidde tot de creatie van de eerste machine die elke afbeelding of tekst kon kopiëren. In de visuele identiteit wordt het ontwerp gepresenteerd als een zwarte rechthoek met grote afgeronde hoeken. In het midden staat een grote lichtgele letter «X», waartegen het woord «XeroX» in witte vulling is geplaatst. Op deze manier werd een krachtig, helder en serieus beeld verkregen, waardoor er geen extra details nodig waren.

Nutsvoorzieningen:

Het huidige logo is een laconieke weergave van de naam van het bedrijf in donkerrood en vetgedrukt. De lijnen hebben een vloeiende zachte contour, die in combinatie met een witte achtergrond sterker contrasteert. Er is een gevoel van een professionele benadering van het ontwerp van het embleem. Het volgt volledig de huidige trends.

45. KFC

KFC bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

In 1930 opende onder leiding van Harland Sanders het eerste horecabedrijf, nu bekend als KFC, haar deuren. De hoofdspecialiteit van de restaurantketen wordt gepresenteerd als kipgerechten. Het eerste logo werd pas in 1952 ontwikkeld, wat de volledige naam van de instelling was met de eerste letters van de woorden gemarkeerd, wat vanaf het begin een verdere vereenvoudiging van de uitspraak betekende. Het lettertype is met de hand gemaakt, daarom bleek het vrij origineel en zonder franje te zijn. Aan het einde van de verbale component van het embleem werd een portret van de oprichter geplaatst. Vriendelijkheid, opgewekte stemming en vertrouwen worden van hem gevoeld.

Nutsvoorzieningen:

De laatste logowijziging vond plaats in 2018. De vorm was een trapezium met een lichte afronding op de hoeken. In het bovenste deel van de figuur bevinden zich langs de randen twee verticale lijnen van een rode tint, waartussen op een witte achtergrond een laconiek, helder en aangepast portret wordt gepresenteerd. Butterfly bij Sanders is zo gemaakt dat het lijkt alsof het een lichaam is. En de richting van de «armen» en «benen» samen met een glimlach voegen gastvrijheid en warmte toe aan het beeld. Het woord «KFC» werd in vet cursief onder het portret geplaatst.

46. Southwest

Southwest bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Southwest Airlines verzorgt sinds 1971 regionaal luchtvervoer van passagiers. Het kostte haar 27 jaar om de vijfde plaats te veroveren in de ranglijst van grote ondernemingen. Het logo wordt gepresenteerd in de vorm van drie verticale strepen onder een hoek van 30 graden met een helling naar links. De twee extreme elementen zijn uitgevoerd in een donkeroranje tint en het centrale deel is in een rode tint. Horizontaal zijn ze in gelijke delen verdeeld door een wit veld waarop de naam van de luchtvaartmaatschappij is geplaatst. Tegelijkertijd, als je goed kijkt, wordt uit de witte omtrek in het embleem een ​​afbeelding gemaakt van een vliegend vliegtuig met een rode vleugel, wat het type activiteit benadrukt.

Nutsvoorzieningen:

Het nieuwe logo weerspiegelt de kernwaarden van Southwest van vriendelijkheid, behulpzaamheid en kwaliteit van dienstverlening. Het wordt gepresenteerd in de vorm van een hart, diagonaal verdeeld in drie delen. De scheidingslijnen en de omtrek zelf zijn gevuld met een verloopvulling van grijstinten, alsof er lichtbronnen op zijn gericht. De velden zelf hebben in hun kleurenpalet respectievelijk blauwe, rode en oranje tinten van onder naar boven.

47. Fiat

Fiat bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

In 1900 werd Fiat opgericht om autoproducten te produceren in Turijn, Italië. De visuele identiteit lijkt qua vorm op een gestileerde versie van een oude berkenschorsrol. Tegen de achtergrond staat de volledige naam van het bedrijf, waar de woorden worden gescheiden door een katholiek kruis. Zo wordt de wens getoond om tot ver buiten de grenzen van het eigen land uit te breiden. Een afkorting is hieronder geplaatst, allemaal met hetzelfde teken tussen de letters, en een beetje opzij staat de letter «N» met een leeg veld ernaast. Deze plaats was speciaal gereserveerd om het serienummer van de geproduceerde auto aan te geven.

Nutsvoorzieningen:

In 2006 zag de wereld een bijgewerkte versie van het Fiat-logo, dat een symbool is van de ontberingen die gepaard gaan met financiële recessies. Het is zowel een herinnering aan slechte tijden als een viering van alles wat de verdere ontwikkeling van het bedrijf heeft beïnvloed. Zo heeft de visuele component van het merk een ronde vorm gekregen, gemaakt in donkere en lichtgrijze tinten, die volume en complexe structurering van de figuur bereikt. Tegen de achtergrond is een element geplaatst dat lijkt op een omgekeerd trapezium met afgeronde hoeken en bolle zijkanten. En daarop is de tekst «FIAT» gemarkeerd.

48. Nintendo

Nintendo bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

1889 werd gekenmerkt door de opening van het Japanse bedrijf Nintendo, dat zich bezighield met de implementatie van Hanafuda-speelkaarten. In korte tijd wist ze de gunst van klanten te winnen, wat leidde tot de uitbreiding van het assortiment, inclusief andere gameproducten. Aanvankelijk leek het logo op de afbeelding van het schoppenpak, wat de hoofdactiviteit volledig weerspiegelde. Tegen de achtergrond werd hetzelfde pak geplaatst in een kleiner formaat met een witte staart en driehoekige stralen rond de omtrek. In het midden van het embleem vonden twee ringen hun plaats, rond een witte cirkel met de letter «N» in de heraldische stijl. Onder deze hele compositie werd de naam van het bedrijf geplaatst, waar de letters met afgeronde uiteinden waren gemaakt.

Nutsvoorzieningen:

De globalisering van Nintendo leidde ertoe dat in 1982 de visuele identiteit opnieuw werd ontworpen met het oog op export. In deze vorm is het een circuit dat lijkt op een racebaan. Het bevat de naam van de onderneming en alles is gedaan in een donkerrode tint. Het logo wordt gepresenteerd in een eenvoudige stijl, die in het oog springt en een harmonie van aangename gevoelens oproept.

49. Wendy’s

Wendy’s bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Onder leiding van Dave Thomas opende Wendy’s haar deuren in 1969. Tegenwoordig is het een uitgebreide keten van meer dan 1.500 restaurants in Noord-Amerika. Het logo en de naam waren het beeld van de dochter van de oprichter, wat velen leuk vonden. Het embleem wordt gepresenteerd in de vorm van een klein ovaal, waartegen een roodharig meisje met sproeten, in een gestreepte jurk, is afgebeeld. Sierlijke lijnen, die doen denken aan een vervalst product, behouden de naam van de instelling, gemaakt in uitgerekte hoge letters in een rode tint, ervan. Daaronder, in zwart monochroom, staat een tekst die spreekt over de bijzonderheden van het restaurant.

Nutsvoorzieningen:

In 2012 onderging de visuele identiteit een drastische wijziging, die was gebaseerd op een beknopte uitvoering. De tekst «Wendy’s» lijkt met de hand geschreven te zijn met een vette rode stift, wat bijdraagt ​​aan de helderheid. Boven hem in een zwarte ring is hetzelfde beeld van een meisje, alleen in een vereenvoudigde en duidelijkere vorm. Tegelijkertijd kruipen haar kroon en staartjes uit het cirkelveld, wat het vooruitzicht op verdere expansie inhoudt.

50. Nokia

Nokia bedrijfslogo's toen en nu

Dan:

Nokia was de enige papierfabriek ten tijde van de oprichting in 1865. Aan het begin van de 20e eeuw veranderde het bedrijf echter van bedrijfsactiviteit en begon de productie van telecommunicatiesystemen. De originaliteit van het logo werd bereikt door de afbeelding van een vis uit de zalmfamilie, die vanuit de cirkel naar buiten kijkt en volume toevoegt aan de compositie. De reden voor deze symboliek ligt in het feit dat het de Nokianvirta-rivier impliceert, waar de belangrijkste voorzieningen zich bevonden. De naam van het merk in de moedertaal vond zijn plaats langs de contouren van de cirkel. Daarnaast had het imago een beknopte en duidelijke uitvoering, 10 jaar lang het gezicht van het merk geweest.

Nutsvoorzieningen:

De huidige versie van het logo wordt door velen in de moderne wereld herkend. Het wordt gepresenteerd als een tekstcomponent die het bedrijf aanduidt. Het werd al in 2006 ontwikkeld en vijf jaar later werd besloten om de stijl van het lettertype te wijzigen. Het is gemaakt met de hulp van ontwerper Dalton Maag en kreeg de naam Nokia Pure. De schittering van de blauwe tint, samen met de strakke, rechte lijnen, zorgt voor een vriendelijk effect en verbetert de memorabiliteit.