Brazzers Logo

Brazzers Logo

Brazzers is een site met inhoud voor volwassenen en een privéfilmbedrijf met dezelfde naam dat video’s van het genre produceert. De studio met deze naam verscheen in 2005 op initiatief van Matt Keezer en maakt sinds 2010 deel uit van het wereldwijde conglomeraat MindGeek. De maker is een bekende ontwikkelaar van verschillende online services en multiplayer-games.

Betekenis en geschiedenis

Logo Brazzers

Brazzers heeft een van de grootste verzamelingen inhoud voor volwassenen. Naar schatting bezoeken miljoenen unieke gebruikers het. Tegelijkertijd staat hij zelf in de top honderd van bronnen op internet en heeft het bedrijf dat hem bezit vele XBIZ Award en AVN Award.

Brazzers heeft zijn hoofdkantoor in Montreal, Canada. De functie van CEO wordt nu bekleed door Feras Antoon, die vanuit Syrië naar het Amerikaanse continent verhuisde. Hij is al lange tijd bezig met het ontwikkelen van de entertainmentindustrie voor volwassenen en heeft zelfs indirect invloed gehad op de keuze van de naam voor Brazzers. Zoals u weet, was dit project oorspronkelijk niet alleen van Matt Keezer, maar ook van zijn kameraden, waaronder Feras Antoon. Ze besloten om hulde te brengen aan de buitenlandse afkomst van Feras, dus noemden ze hun geesteskind Brazzers — precies in de vorm waarin de inwoners van het Midden-Oosten het Engelse woord «brothers» uitspreken.

Het ontwikkelingsteam zorgde voor zowel de inhoud van de site als het ontwerp — in het bijzonder het logo, dat de belangrijkste visuele component is. Het zorgt voor de erkenning van het filmbedrijf en de internetbron die erbij hoort, omdat de eigenaren het nooit hebben veranderd. Dit identiteitselement is altijd gebaseerd geweest op het woord «BRAZZERS», geschreven in hoofdletters.

Het is vermeldenswaard dat het logo in verschillende versies bestaat. De eerste en belangrijkste is degene die wordt gepresenteerd op de officiële Brazzers-website. Het bevat slechts twee kleuren: geel voor «ZZ» en wit voor alle andere letters. Er is geen achtergrond als zodanig, maar er wordt aangenomen dat de achtergrond donker moet zijn.

Als de omringende ruimte licht is, is het raadzaam om een ​​woordmerk met een andere structuur te gebruiken. In dit geval is de bedrijfsnaam goud (in het midden) en grijs (aan de randen) gekleurd. De belettering is geplaatst in een zwarte afgeronde rechthoek. Langs de rand loopt een grijze omtreklijn. Alle kleuren, ook zwart, hebben een verloop.

Er is ook een variant met lichtere tinten en een dubbele omlijning rond de plaat: eerst een brede witte streep, gevolgd door een dunne grijze lijn. Het verloop blijft in deze versie behouden, hoewel het er een beetje anders uitziet.

Het onderscheidende kenmerk van Brazzers was en blijft de inscriptie, die alleen de naam van de site bevat. De ontwerpers hebben niet veel betekenis aan dit logo gegeven: ze hebben een neutraal ontwerp gemaakt dat niet de bijzonderheden van de inhoud aangeeft. Het bedrijf heeft geen apart grafisch logo.

Logo lettertype en kleuren

Brazzers Logo

Alle versies van het Brazzers-logo gebruiken een lettertype genaamd Bank Gothic Medium. Het is een schreefloos lettertype met licht asymmetrische letters. De bovenste horizontale lijn «Z» lijkt visueel korter dan de onderste, en de onderste bocht «S» steekt iets meer uit dan de bovenste. De middelste «E»-slag is half zo groot als de andere.

Het kleurenpalet is behoorlijk gevarieerd. In de basisversie bevat het geel en wit. Andere kleurenschema’s tonen een verscheidenheid aan grijstinten, van heel licht tot bijna zwart. Het gouden verloop bevat tinten variërend van lichtgeel tot oranje.