Pornhub Logo

  Pornhub Logo

  Pornhub is ’s werelds grootste site met inhoud voor volwassenen. Het werd gelanceerd in Montreal, Canada in 2007 en staat nu in de top 10 van meest bezochte webbronnen. De huidige eigenaar van de dienst is MindGeek, die eigenaar is van een aantal vergelijkbare sites. Naast Montreal bevinden de kantoren en servers van de internetsite zich in Limassol, Londen, New Orleans, Houston en San Francisco.

  Betekenis en geschiedenis

  Pornhub Logo Geschiedenis

  In 2020 werd dit platform opgenomen in de top drie van thematische leiders, omdat het beschikbaar is in vele internationale talen: Japans, Engels, Frans, Russisch, Portugees, Pools, Italiaans, Spaans, Duits. Het is momenteel overal toegankelijk voor het publiek, met uitzondering van China, India, de Filippijnen, Thailand en Pakistan.

  De bron wordt geassocieerd met veel spraakmakende internationale schandalen vanwege ongepaste inhoud. Geleid door de mening van de meerderheid heeft de administratie video’s die niet aan de verplichte vereisten voldeden van de site verwijderd, waardoor het aantal video’s werd teruggebracht van 13,5 miljoen naar 4,7 miljoen.

  Ondanks de moeilijke situatie en risicovolle onderwerpen, neemt het webplatform deel aan verschillende liefdadigheidsevenementen, sociale projecten en helpt het in de strijd tegen borstkanker, en ondersteunt het ook verschillende milieu-initiatieven. Bovendien koos ze voor zichzelf een neutraal logo, dat alleen door de naam over de inhoud van de site spreekt, en niet door grafische afbeeldingen of symbolen. Over het algemeen heeft de bron zes emblemen van hetzelfde type.

  2007

  Pornhub Logo 2007

  Het debuutlogo was tijdelijk. Het werd gebruikt totdat de ontwerpers een volwaardige versie aanboden. Deze bestond uit een webadres: naam en domeinzone. Werd uitgevoerd in grijze schreefloze blokletters.

  2007 – 2008

  Pornhub Logo 2007-2008

  In hetzelfde jaar vond het eerste herontwerp van het embleem plaats, dat een constant kleurenpalet kreeg – oranje en zwart. Ook is de ongewijzigde vorm van het logo in de vorm van een horizontale rechthoek verschenen. De naam van de webbron is in vette letters geschreven met een gemarmerd patroon en schreven. De eerste helft (Pornhub) was groot, de tweede (com) was klein.

  2008 – 2009

  Pornhub Logo 2008-2009

  De aangebrachte aanpassingen hielpen om een ​​radicaal nieuw ontwerp van het embleem te krijgen, dat uiteindelijk wortel schoot. Als het daarna verandert, is het minimaal. In feite is dit kenmerk van de visuele identiteit van de site voor altijd gebleven. Het woord “Porno” is geschreven in het wit schreefloos en tegen een donkere achtergrond. Rechts ervan stond het zwarte opschrift “hub”. Ze kreeg een oranje achtergrond in de vorm van een miniatuur binnenrechthoek met afgeronde hoeken. Aan de onderkant was een stippellijn die uit vier stukken bestond.

  2009 – 2012

  Pornhub Logo 2009-2012

  Na de volgende update ziet het embleem er duidelijker uit. De eerste helft van de titel, geplaatst op een zwarte achtergrond, is iets vergroot en de tweede, op het oranje gedeelte, heeft een verloopovergang gekregen. De ontwikkelaars hebben de bovenste zone iets lichter gemaakt dan de onderste. Dit voegde zeggingskracht en volume toe aan de inscripties.

  2012 – 2014

  Pornhub Logo 2012-2014

  Het woord “hub” ziet er nu zachter uit, zonder scherpe accenten en verloopovergangen. De ontwerpers voegden gedempte tinten zwart en oranje toe aan de compositie, vergrootten de rechthoek aan de rechterkant en maakten de onderste stippellijn massief.

  2014 – heden

  Pornhub Logo 2014-vandaag

  De moderne versie van het embleem kreeg een witte achtergrond met het zwarte woord “Porn” erop en een oranje rechthoek met de woorden “hub”. De ontwerpers lieten de schrijfstijl hetzelfde, maar maakten het schoon, soepel en onderscheidend. Daarom valt nu op dat beide delen van de naam in hetzelfde lettertype worden uitgevoerd. De auteurs hebben de onderstreping verwijderd en gebruiken deze in geen van de huidige versies, maar er zijn er meerdere: met een verticale opstelling van elementen in een zwart vierkant en met een horizontale inscriptie in een lange rechthoek.

  Logo lettertype en kleuren

  Pornhub Logo

  Deze dienst heeft een stabiel logo. Het bevatte altijd de volledige naam van de site, verdeeld in twee delen. De eerste helft is op een witte achtergrond, de tweede op een oranje. De uitzondering zijn de vroege versies, waar de inscriptie in een zwarte langwerpige rechthoek was. Vooral de allereerste optie, die tijdelijk werd gebruikt, is anders. Het was een vergroot domeinadres.

  Logo Pornhub

  Het Pornhub-logo gebruikte een slank schreefloos lettertype dat sterk lijkt op twee soorten lettertypen: het commerciële Deansgate Bold en het gratis Roadgeek 2005 Series 6B Regular. Het verschil betreft de bovenste schuine kant van de letter “r”: het origineel heeft het, maar de beoogde lettertypen niet. De kleuren van het bedrijfslogo zijn altijd zwart (donker en zacht gepoederd), oranje (twee tinten) en wit geweest.