Zara Logo

  Zara Logo

  Zara is een wereldberoemd handelsnetwerk dat eigendom is van de Inditex-bedrijvengroep. De oprichters zijn zakenlieden Amancio Ortega en Rosalia Mera. Ze verscheen in het voorjaar van 1994 in de stad La Coruña (Spanje). Tegenwoordig is het bedrijf een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de mode-industrie geworden, dus het logo wordt overal ter wereld goed herkend. Het is een garantie voor trending en superieure kwaliteit.

  Betekenis en geschiedenis

  Zara Logo Geschiedenis

  Een onderscheidend kenmerk van het merk is een weerspiegeling van het succes, dat van mode een elitekunst heeft gemaakt. De taak van het logo is om te focussen op de elegante oplossingen die de Spaanse ondernemer biedt. Om het ‘pad’ naar zijn klanten te verkorten, besloot de zakenman niet één of twee kledingcollecties per jaar te produceren, maar veel meer. Op deze manier maakte hij het merk snel en het logo herkenbaar.

  1975 – 2008

  Zara Logo 1975-2008

  Het embleem van die tijd bevat een duidelijke inscriptie die bestaat uit de naam van het bedrijf. Alle letters zijn in hoofdletters, met verdikte poten: voor “Z” – in het midden, voor “A” – aan de rechterkant, voor “R” – alles. Het lettertype is klassiek, met kleine schreven. Het woord bevindt zich precies in het midden – zowel horizontaal als verticaal. De extreme tekens raken bijna de dunne lijn die de omtrek van de rechthoek omlijnt.

  2008 – 2019

  Zara Logo 2008-2019

  Het bedrijfslogo bestaat al drieëndertig jaar en heeft een nieuwe visualisatie gekregen. De ontwikkelaars besloten het te moderniseren: om het even geschikt te maken voor reclamemedia, gedrukte documenten, labels op kleding en interne tags.

  Hoewel het lettertype hetzelfde blijft, is de grootte van de letters afgenomen: nu zijn ze veel kleiner en compacter. De vrije ruimte rondom het opschrift is groter geworden, wat het woord visueel nog kleiner maakt. Dankzij deze stilistische beweging is alle aandacht nu alleen gericht op de merknaam.

  2019 – heden

  Zara Logo 2019-vandaag

  Het huidige logo kreeg een design twist, omdat de ontwikkelaars een grafisch deel van de tekst maakten. Om dit te doen, veranderden ze de spelling, grootte en rangschikking van letters. In de moderne versie is het lettertype langwerpig en liggen de karakters op elkaar. Meestal zijn de benen verbonden (“AR”) of gekruist (“ZA” en “RA”). De letter “Z” heeft een verdikking op schreven, wat hem onderscheidt van de rest.

  Logo lettertype en kleuren

  Zara Logo

  Het Zara-logo belichaamt de toegankelijkheid van luxe artikelen en luxe kledingstukken. Daarom bevat het alleen de naam – eenvoudig, compact, begrijpelijk voor alle liefhebbers van trending dingen. Een dergelijke marketingtechniek heeft branding populair gemaakt in alle landen van de wereld, inclusief modetrends. Momenteel pronkt het stijlvolle merk op de borden van niet alleen Spaanse, maar ook Franse modeboetieks, die de aandacht van kopers trekken. En zodat het logo fans niet teleurstelt, werken meer dan 200 ontwerpers aan zijn prestige.

  Het kenmerk van het bedrijf is een beknopte inscriptie in zwart op een witte achtergrond. Hiermee benadrukt ze de beschikbaarheid van trending spullen voor iedereen. Nog twee logo’s zijn gerelateerd aan de basislogo’s: één voor de herenlijn, de tweede voor thuis.

  Logo Zara

  De Zara Man-variant wordt gepresenteerd in monochroom en in dezelfde spelling als de belangrijkste. Het woord “Man” staat in de rechter benedenhoek en is gemaakt in een ander lettertype – vet, schreefloos, met een hoofdletter “M”.

  Het Zara Home-logo wordt gebruikt voor woonaccessoires. Het bestaat uit twee delen die in lagen zijn gerangschikt: bovenaan Zara, onderaan Home. Door hetzelfde aantal karakters staan ​​de woorden precies boven elkaar. Alle letters hebben dezelfde hoogte, breedte en schrijfstijl. Geen serifs, omdat de nadruk ligt op bruikbaarheid.