Yeezy Logo

  Yeezy Logo

  Yeezy is het persoonlijke merk van muzikant, rapper, componist, producer, zakenman en modeontwerper Kanye Omari West uit Atlanta, Georgia (VS). Hij werd in 1977 in Chicago geboren en houdt zich nu bezig met verschillende activiteiten. Kanye treedt op in de genres industrial, synth-pop, indian-rock, electro, soul, hiphop, gospel en barok. Tegenwoordig is hij de best verkopende artiest ter wereld. Hij maakte ook naam in de mode-industrie door een samenwerking aan te gaan met een aantal bekende modehuizen.

  Betekenis en geschiedenis

  Yeezy Logo

  Wat is Yeezy?

  Yeezy is een nonsens gecreëerd door de samenwerking van de Amerikaanse rapper Kanye Omari West en Adidas AG. De productlijn omvat modieuze kleding en schoenen.

  Dit merk verscheen voor het eerst in 2009: een label met de aanduiding versierde sneakers. Tot op heden heeft de artiest-ontwerper een persoonlijke kledinglijn, accessoires en verschillende series schoenen, uitgebracht in samenwerking met Adidas, Nike, APC, Louis Vuitton. En ze hebben allemaal het Yeezy-logo.

  Het logo bevat slechts één woord: de naam van het individuele merk. Hoewel het grafische gedeelte ontbreekt, is het vervangen door de oorspronkelijk gespeelde letter “Z”. Het wordt aangevuld met een horizontale streep, zoals in de Latijnse en Poolse spelling. Bovendien is dit teken qua schaal niet identiek aan de gebruikelijke “Z”: het betekent “dz”, wat ook een hoogtepunt is van het handelsmerk.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Yeezy

  Het logo vormt een harmonieuze aanvulling op de bekende merken waarmee de maker samenwerkte. De labels van Adidas, Nike en andere modehuizen staan ​​bovenaan en het woord “Yeezy” staat onderaan.

  Het embleem staat voor het strikte karakter van de merkeigenaar, zijn doelgerichtheid en vastberadenheid. Dit blijkt uit gelijkmatige hoeken, strakke lijnen en duidelijke randen. De geometrische vorm is in harmonie met de logo’s van partnerbedrijven.

  De merknaam is geschreven in een strak hoofdlettertype. “Z” in het centrale deel heeft een dwarsbalk die niet verder gaat dan de lettergrenzen. De symbolen zijn langwerpig, eenvoudig, schreefloos. Het palet van het logo is variabel en hangt af van de kleur van schoenen of kleding, maar in de standaardvorm is het zwart-wit.