Woolworths Group stelt voor om samen een «betere ervaring voor een betere toekomst» te creëren

Woolworths Group Logo

‘S Werelds grootste Australische retailer, Woolworths Group Limited, heeft zijn nieuwe look onthuld. Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis, nadat het zijn activiteiten in 1924 in Sydney begon, is het merk uitgebreid en bestrijkt het heel Australië en Nieuw-Zeeland met zijn distributienetwerk. Om het financiële klimaat te verbeteren en zijn capaciteiten uit te breiden, heeft het merk zijn gok-, alcoholverkoop- en hoteldiensten gescheiden. Gedurende 10 jaar heeft het bedrijf een aantal activiteiten uitgevoerd om dochterondernemingen te vormen en andere over te nemen. Als gevolg van de reorganisatie onderging het merk begin 2022 een rebranding.

Woolworths Group Nieuw Logo

Het nieuwe logo is een effectieve weerspiegeling geworden van waar het bedrijf, verenigd in de groep, voor staat en welke plannen het heeft voor de toekomst. De architectuur van het hele nieuwe ontwerp was gebaseerd op een belangrijk punt — een blijk van toewijding aan het gemeenschappelijke doel. De belangrijkste boodschap van de visualisatie was de slogan – Het begint allemaal met ‘Wij’. Dit idee wordt weerspiegeld in het bord in de vorm van een blauwe cirkel gevormd door verschillende gestileerde letters W, die zowel het woord «We» als de merknaam zelf verenigen. De vloeiende vorm van de badge spreekt van de wendbaarheid en het aanpassingsvermogen van het merk. De openheid ervan bevestigt de aanwezigheid van uitgebreid denken, het verlangen naar effectief partnerschap.

Logo Woolworths Group

Het kleurenpalet onderscheidt zich door de levendigheid en vriendelijkheid die kenmerkend zijn voor deze kleurtint. Tegelijkertijd laat de golfachtige grafische uitvoering van het bord zien hoe collectieve invloed wordt uitgeoefend, en hun convergentie op een gemeenschappelijk punt aan de horizon symboliseert de gemeenschappelijke toewijding van de groep waaruit het merk bestaat voor de wens om een ​​betere toekomst.

Woolworths Group Voor en Na Logo (Geschiedenis)

De graphics en uitvoering van het nieuwe logo geven het een sterke persoonlijkheid, soms zelfs te veel. Dynamiek versterkt dit effect alleen maar, waardoor visuele waarneming niet altijd aantrekkelijk is. Tegelijkertijd verminderen animatie en video het negatieve niet. Het lettertype Tomato Grotesk van The Designers Foundry dat in het tekstblok is gebruikt, ziet er erg goed uit, maar voegt geen levendigheid en energie toe aan de afbeelding, en heeft absoluut geen grafische verbinding met het bord. De gecreëerde originele ligatuur van de combinatie van de letters «rt» zorgt echter voor de vereiste aantrekkelijkheid en trekt de aandacht naar zichzelf. In het complex creëert de compositie geen effecten die zorgen voor de memorabiliteit en herkenning van het merk, wat de meest gunstige aspecten weerspiegelt. Visualisatie is eenvoudig genoeg voor het gerenommeerde ontwerpbureau Re, dat kantoren heeft in Sydney, Londen, Shanghai en New York.