Wknd Nation huisstijl met felle kleuren en ongebruikelijke oplossingen

Wknd Nation Logo
ROOK / NYC ontwierp het logo en andere elementen.

Wknd Nation is een damesmodemerk met “Not-so-basic basics”. Het bedrijf werd opgericht in 2020 en de eerste collectie verscheen in maart 2021. Het merk positioneert zich als een bedrijf met een nieuwe visie op kleding voor thuis, op het werk of voor casual wandelingen. De oprichters van het bedrijf zijn professionals in hun vakgebied Sofia Karvela en Phuong Ierland. Sofia Karvela was de assistente van de bekende stylist Patricia Field, bekend van de tv-serie Sex and the City, en heeft zo’n 15 jaar een carrière opgebouwd in de mode-industrie. Phuong Ireland is een Marketing Manager met achtergronden bij Victoria’s Secret, Bath & Body Works en American Eagle Outfitters. Het New Yorkse bureau ROOK / NYC hielp bij het creëren van een huisstijl voor de online winkel, communicatie en verpakking.

Wknd Nation Nieuw logo

Het team werkte aan het logo en creëerde een ongebruikelijke combinatie van lettertypen. De centrale letters «d» en «N» zijn cursief en aan het begin van de naam «W» is op ongebruikelijke wijze verbonden met «k». In de letter «i» besloten de ontwerpers om de stip een beetje bij te snijden. Daarnaast heeft het team een ​​monogram gemaakt met twee hoofdletters in een cirkel.

Bijzondere aandacht verdient de kleurkeuze: een felle kobaltkleur gecombineerd met een al even verzadigde discogroene tint. Bovendien creëerden de ontwerpers de WN-lijn, die zelfs in kledingontwerpen perfect geïntegreerd is. ROOK / NYC heeft ook aan de verpakking gewerkt, waardoor het een heel reclamebord is geworden met grote letters en felle kleuren op de voorkant. Op papyruspapier is een herhalend monogram te zien, dat ook als sticker op een kobaltachtergrond fungeert.

Logo Wknd Nation

Tijdens de ontwikkeling van de website was het noodzakelijk om rekening te houden met het kleurenpalet en om elementen zo te combineren dat de modellen van de kleding prachtig worden weergegeven. De levendige kleuren zijn toegevoegd in afzonderlijke kleine blokken die de kleurrijke kledingfoto’s sieren. Je kunt ook een trendy verloopovergang zien met de toevoeging van een roze-rode tint. Rebranding brengt de waarden en ideeën van de oprichters over en inspireert klanten. ROOK / NYC heeft een unieke en intieme huisstijl gecreëerd, die een zorgeloze en lichte sfeer uitstraalt.