Westpac Logo

  Westpac Logo

  Westpac is de eerste en oudste bank van Australië. De volledige naam is Westpac Banking Corporation. Het is een van de zogenaamde grote vier grootste financiële instellingen van het land. De tijd van de oprichting is april 1817. Toen werd het gevormd als de Bank of New South Wales, en na fusie met de Commercial Bank of Australia kreeg het zijn huidige naam en status. Dit evenement vond plaats in mei 1982. Nu is het een internationale bankstructuur met vijf vestigingen: Westpac New Zealand, Westpac Institutional Bank, BT Financial Group, Commercial and Business Bank en Consumer Bank. Via zijn 1204 vestigingen en 3222 geldautomaten bedient het 14 miljoen klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Auckland.

  Betekenis en geschiedenis

  Westpac Logo Geschiedenis

  Wat is Westpac?

  Westpac is de oudste bank van Australië en dateert uit 1817. Het is een van de ‘grote vier’ financiële instellingen in het land.

  De bank werd opgevat als de grootste financiële instelling in het uitgestrekte westelijke deel van de Stille Oceaan. Ten eerste opende BNSW (afkorting van Bank of New South Wales) vestigingen in Australië en bijna heel Oceanië. Deze gebeurtenis strekte zich uit over de 19e en 20e eeuw. In 1850 werd zijn filiaal geopend in Moreton Bay, een jaar later – in de stad Victoria, in 1861 – in Nieuw-Zeeland, in 1877 – in het zuiden van het land, en in 1883 – in het westelijke deel. Daarna verhuisde de bank naar een meer uitgebreide expansie: in 1901 opende ze een filiaal in Fiji, in 1910 – in Papoea-Nieuw-Guinea en Tasmanië. Zo kreeg het Westpac-logo brede bekendheid.

  Dit werd gevolgd door verschillende fusies en uitlopers, die niet terugkwamen in het bedrijfslogo. De huidige naam was en blijft de basis. Het bestaat uit twee delen die de regio aangeven die deze financiële instelling bestrijkt: “WESTern” en “PACific”. In sommige gevallen werd de volledige naam gebruikt, in andere – een afgekorte naam. In totaal zijn er vijf basislogo’s in de geschiedenis van de bank.

  1931 – 1974

  The Bank of New South Wales Logot 1931-1974

  Aanvankelijk keurde het management een op maat gemaakt monochroom heraldisch wapen goed. Dat wil zeggen, het is geen symbool van een soort of dynastie, maar een speciaal ontworpen parafernalia. Het logo toont een klassiek schild – smal aan de onderkant en breed aan de bovenkant. Het is omgeven door nationale talismannen: emu (links een struisvogel), een zwaan (rechts) en een kangoeroe (boven). Op het schild zelf bevinden zich gereedschappen en verschillende elementen die de nauwe band van de bank met het erfgoed van de staat en met zijn wortels benadrukken.

  1974 – 1982

  The Bank of New South Wale Logo 1974-1982

  Het moderne tijdperk van de BNSW-identiteit begon in 1974 met de volledige naam van de instelling op een oranje en zandkleurig doek. Op de witte horizontale streep in de rechthoek staat de inscriptie “Bank of New South Wales”. Het bestaat uit zwarte schreefloze tekens. De beginletters van de woorden zijn hoofdletters, de rest zijn kleine letters. Links van de tekst staat het originele pictogram – een gestileerde “W”. Het symbool is gemaakt in de vorm van drie brede bloembladen: een rechte (verticale rechthoek) en twee schuine (twee laterale parallellogrammen).

  1982 – 2003

  Westpac Banking Corporation Logo 1982-2003

  In 1982 fuseerde de Bank of New South Wales met Commercial Bank of Australia om de Westpac Business Corporation te creëren. De nieuwe naam werd voor het eerst gebruikt in het embleem, ontstaan ​​uit de fusie van “western” en “pacific”. Er zijn geen andere verbale aanduidingen. Het grafische gedeelte wordt uitgedrukt door “W” – een enkel rood teken, bestaande uit drie brede strepen. In dit geval vervangt het de hoofdletter. De rest van de karakters zijn kleine letters, gedrongen, horizontaal iets langwerpig.

  2003 – heden

  Westpac Banking Corporation Logo 2003-vandaag

  In deze versie hebben de ontwikkelaars het lettertype gecorrigeerd: ze hebben de verlenging van de letters verwijderd en de zwarte kleur vervangen door donkergrijs. Bovendien hebben ze helderheid aan het pictogram toegevoegd, zodat het nu rijk rood is. Dit logo is niet opgeheven en wordt nog steeds gebruikt door de bank.

  2010 – heden

  Westpac Banking Corporation Logo 2010-vandaag

  Parallel aan het bestaande embleem werd een ander goedgekeurd – eigenlijk hetzelfde, maar vereenvoudigd. Ontwerpers hebben het woord “Westpac” geschrapt, omdat begin 2010 de banksymbolen ook zonder dit woord goed herkenbaar waren geworden. Deze minimalistische “W” -versie is voornamelijk bedoeld voor reclamemateriaal en wordt daarom in verschillende samples gemaakt: wit op rood, zwart op wit, volumetrisch (in 3D-formaat).

  Logo lettertype en kleuren

  Westpac Banking Corporation Logo

  De visuele identiteit van de Australische bank veranderde van complexe vormen naar eenvoudige. Terwijl het debuutlogo veel lokale talismannen en heraldiek bevatte, is alles nu beperkt tot één gestileerde letter. De “W” ziet eruit als een bloeiende bloem met drie bloembladen: een rechte centrale en schuine laterale. Ze zijn gemaakt in de vorm van geometrische vormen – een rechthoek en een parallellepipedum, die de onderkant niet raken.

  De eerste letters zijn in een lettertype dat doet denken aan Urbano Bold Expanded, maar met een langwerpige “f” -haak. De volgende versie van het logo bevat de naam van de bank met een lettertype dat lijkt op de commerciële versie van Foundation Sans Bold Extended en op de gratis FunZone Regular. De letter “t” met een langwerpig rechterdeel wordt individueel geslagen. Het huidige embleem bestaat uit het woord “Westpac” in Lucida Sans Demi. Het is gemaakt door ontwerpstudio Charles Bigelow & Kris Holmes en voor het eerst gepubliceerd in URW ++.

  Logo Westpac Banking Corporation

  Het kleurenpalet is stabieler. Het bestond op elk moment uit heldere roodtinten met een neiging in oranje of scharlakenrood. Nu donkergrijs en zwart aan hen toegevoegd. De achtergrond is meestal wit, maar er zijn ook versies verkrijgbaar met een zwarte achterkant.