Victoria Secret Logo

  Victoria Secret Logo

  Victoria Secret is een van de meest iconische merken in de mode-industrie. Het bedrijf is een dochteronderneming van Limited Brands en verkoopt ondergoed, cosmetica, parfums, kleding, sieraden, accessoires en badkleding. De oprichter van het bedrijf is Roy Raymond, die het in 1977 heeft opgericht. Locatie – De stad San Francisco, Californië.

  Betekenis en geschiedenis

  Victoria’s Secret Logo Geschiedenis

  Het logo van deze vertegenwoordiger van de mode-industrie is minimalistisch. In de loop van de jaren van zijn bestaan ​​onderging het een aantal kleine transformaties: vroeger zag het eruit als een bord in retrostijl, maar nu is het een modern en praktisch label.

  De allereerste versie van het logo werd gepresenteerd in 1977 en verscheen samen met de release van de debuutcatalogus van het merk. Het was gebaseerd op veel kleine details, sierlijke elementen, vintage accenten. Maar halverwege de jaren 80 van de vorige eeuw veranderde het bedrijf de stijl van de merknaam en maakte deze beknopt.

  De lettertypen zijn duidelijk, goed leesbaar, in sommige gevallen met schreven, in andere – zonder. Ontwerpers hebben lange tijd geëxperimenteerd met de verhoudingen van letters, totdat ze in de jaren negentig een optie hebben gekozen die sterk lijkt op de huidige.

  Het bedrijf werkte zelf aan het logo, waarbij af en toe enkele bureaus bij het proces werden betrokken. Onder degenen die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het logo was Mucca Design Studio. Ze leverde een bijgewerkte versie van het grafische symbool “VS”, een intern merkboek, een set pictogrammen en sjablonen. Later voegde Studio 191 uit New York zich bij het team. Kunstenaars werkten aan het tekstgedeelte en stelden voor sommige submerken nieuwe versies voor.

  Logo lettertype en kleuren

  Victoria Secret Logo

  Het grafische deel van het logo is een eenvoudig zwart monogram op een witte achtergrond. In de verweving van letters zijn “V” en “S” duidelijk zichtbaar – een afkorting van de naam van een modieus merk. Een “V” wordt precies in het midden geplaatst en een groot lager fragment “S” verweeft het, dus de scherpe basis “V” bevindt zich binnen de cirkel. De bovenste “S” steekt uit boven de schreven van de eerste letter.

  Het verbale deel van het embleem bestaat uit het opschrift “Victoria Secret”, dat in twee niveaus is gebouwd. Het wordt weergegeven in hoofdletters en is geschreven in letters van dezelfde hoogte, met uitzondering van de eerste. Naast alles gebruikt het merk ook andere merknamen.

  Logo Victoria Secret

  In de jaren 2000 koos het merk voor visuele identiteit voor het lettertype Adobe Trajan, dat Carol Twombly in 1989 creëerde. Vervolgens schakelde het bedrijf over op een aangepast Monotype Bell-lettertype.

  Signature-palet bestaat uit roze, zwart en wit. Donkere kleur is de hoofdkleur, omdat het het logo streng en verfijnd maakt. Wit fungeert meestal als achtergrond of als accentelement – het wordt bijvoorbeeld gebruikt als rand.