Versace Logo

  Versace Logo

  Versace is een Italiaans bedrijf dat luxe goederen produceert. Haar verhaal begon in 1978 toen Giovanni Maria Versace de eerste designercollectie introduceerde. Naast kleding omvat het assortiment nu ook sieraden, accessoires, parfums, cosmetica, horloges en andere luxe artikelen.

  Betekenis en geschiedenis

  Versace Logo Geschiedenis

  Wat is Versace?

  Versace is een Italiaans bedrijf dat confectiekleding produceert en exclusieve op maat gemaakte outfits naait. Sinds 2018 is het eigendom van de multinationale structuur Michael Kors Holdings.

  De belangrijkste taak van de modeontwerper was om de aandacht van klanten te trekken. En hij deed dit met behulp van een logo, dat met zijn inconsistentie nog steeds voor discussie zorgt. De producten van Versace worden versierd door Medusa, zowel een verschrikkelijk als aantrekkelijk wezen. Dit was echter niet altijd het geval: tot 1993 bevatte de merknaam alleen de voor- en achternaam van de maker van het merk.

  1980 – 1990

  Gianni Versace Logo 1980-1990

  Het eerste embleem is de beknopte inscriptie “Gianni Versace”, gemaakt in Avant Garde light font. Er is geen spatie tussen woorden. De letters zijn dichtbij, wat slecht is voor de leesbaarheid. Aan de andere kant wordt de aandacht getrokken door verfijnde subtiele aanrakingen, perfecte symmetrie en strikte geometrie.

  1990 – 1997

  Gianni Versace Logo 1990-1997

  De ontwerper hield rekening met de problemen van visuele waarneming en veranderde het lettertype in een beter leesbaar Radiant-medium. Het wordt gekenmerkt door een ongelijke lijndikte, een overvloed aan hoeken en de afwezigheid van schreven. Tussen “Gianni” en “Versace” zat een groot streepje.

  1993 – 1997

  Gianni Versace Logo 1993-1997

  In 1993 maakte de ontwerper van de mythologische Medusa het gezicht van zijn bedrijf. De klassieke Romeinse cultuur, waar Giovanni altijd al in geïnteresseerd was, diende als inspiratiebron. Als kind, spelend met zijn broers en zussen tussen de oude ruïnes in Reggio Calabria, zag hij veel kunstwerken op de vloer. Onder hen bevond zich de Medusa, die het symbool van Versace werd. Haar hoofd is omgeven door een brede ring met franjes. Het traditionele oude Griekse doolhofpatroon benadrukt de verfijnde kledingstijl.

  1997 – 2008

  Versace Logo 1997-2008

  Na de dood van de modeontwerper verscheen zijn achternaam opnieuw op het logo. De inscriptie bevindt zich in een halve cirkel en gaat rond de figuur onderaan.

  2008 – heden

  Versace Logo 2008-vandaag

  De ontwikkelaars hebben de letters uitgelijnd en vergroot, waardoor de bedrijfsnaam beter zichtbaar is geworden. Voor hetzelfde doel gebruikten ze een lettertype dat lijkt op Radiant RR.

  Logo lettertype en kleuren

  Versace Teken

  De centrale afbeelding van het logo is Medusa. Giovanni koos haar niet toevallig uit, omdat dit lelijke wezen wordt beschouwd als een symbool van dodelijke aantrekkingskracht en verleiding. Het was ooit een mooi maar gemeen meisje. Toen vervloekte de godin Athena de schoonheid en veranderde haar in een monster, dat in één oogopslag mensen in steen veranderde. De ontwerper hoopte dat het mythologische karakter klanten zou beïnvloeden, hen zou hypnotiseren, waardoor ze verliefd zouden worden op Versace.

  Hier is echter een andere connotatie: ijdelheid. Medusa werd gestraft vanwege haar arrogantie en trots, wat betekent dat het embleem wordt geassocieerd met deze kwaliteiten. Aangezien alle luxemerken vertrouwen op de wens van mensen om er goed uit te zien in de ogen van anderen, was het voor Giovanni erg ironisch om een ​​vrouw op het embleem te plaatsen die dodelijk gevaarlijk werd vanwege vicieuze trots.

  Versace Logo

  Een commercieel lettertype uit de Radiant RR Bold-serie wordt gebruikt in de belettering onder het grafische bord. Het werd in april 2002 gemaakt door ontwerpers Robert Middleton en Steve Jackaman voor de Red Rooster Collection. De letters zijn gehakt, grotesk, sierlijk, dun, met een minimale verdikking in het midden van de poten. Het logopalet is monochroom: het is samengesteld uit een combinatie van zwart en wit.