Verizon Logo

    Verizon Logo

    Verizon is een Amerikaanse aanbieder van draadloze verbindingen, eigenaar van een betrouwbaar glasvezelnetwerk en een van de grootste bedrijven in de communicatietechnologie-industrie. Het werd opgericht in 2000, toen de telefoonoperatoren GTE en Bell Atlantic fuseerden. De naam “Verizon” is een neologisme bestaande uit “VERItas” en “horiZON”. Het woord waaruit de eerste letters zijn gehaald, is uit het Latijn vertaald als “waarheid”. Dat was de naam van de oude Romeinse godin, de dochter van Saturnus.

    Betekenis en geschiedenis

    Verizon Logo Geschiedenis

    Wat is Verizon?

    Verizon is de commerciële tak van telecommunicatiegigant Cellco Partnership en de grootste operator in de Verenigde Staten op het gebied van mobiele abonnees. Het bevindt zich in Basking Ridge, waar het in 1998 verscheen.

    Voordat het Verizon werd, heette het bedrijf Bell Atlantic. Zijn verre voorouder was de AT&T corporatie, opgericht op basis van de Bell Telephone Company in 1899. Veel rebranden, splitsingen en fusies hebben de identiteit aangetast. Dit leidde ertoe dat er in de geschiedenis van de provider verschillende emblemen zijn, waaraan het gemakkelijk kan worden herkend.

    1983 – 1997

    Bell Atlantic Logo 1983-1997

    In 1983 werd Bell Atlantic Corporation, de opvolger van het Bell System, opgericht. Naast telecommunicatielijnen ontving ze het beroemde belsymbool, gemaakt in de tweede helft van de jaren zestig. door designers van Bass & Yager. Het was omgeven door een zwarte ring en stond links van de bedrijfsnaam. De eerste letter van het woord “Atlantic” was versierd met een korte witte golfvormige streep.

    1997 – 2000

    Bell Atlantic Logo 1997-2000

    Aan het einde van de 20e eeuw werden zowel de bel als het woordmerk wit. De ontwerpers plaatsten ze op een blauwe achtergrond bovenaan de rechthoek. De onderste helft van het logo was cyaan, met drie golvende witte lijnen.

    2000 – 2015

    Verizon Communications Logo 2000-2015

    Het eerste Verizon-embleem verscheen in 2000, dat wil zeggen twee jaar na de fusie van GTE en Bell Atlantic. Het is ontwikkeld door Landor Associates, een merkadviesbureau. De ontwerpers namen de naam van het bedrijf als basis en vulden deze aan met een rood vinkje in de vorm van twee loodrechte lijnen.

    Critici vonden dit logo te complex. Grafisch ontwerper Armin Vit zag het als een parodie op een bedrijfssymbool. Ten eerste werd op verschillende plaatsen een verloop gebruikt, waardoor het moeilijk was om de afbeelding op verschillende media te reproduceren. Ten tweede kwam de gestileerde “z” niet overeen met de cursieve letters en leek hij op een ongepaste onderbroken lijn. Ten derde brak het enorme vinkje boven het woord de algehele symmetrie.

    2015 – heden

    Verizon Logo 2015-vandaag

    Vanwege veel inconsistenties heeft Verizon het logo bijgewerkt en deze taak toevertrouwd aan het Pentagram-bureau. Het team van specialisten van Michael Bierut heeft slechts een paar verbeteringen aangebracht. De ontwerpers hebben de cursivering verwijderd, maar het lettertype vetgedrukt en zwart gelaten. Bovendien maakten ze de “z” normaal, zonder de lange vuurstaart.

    Er is nog een wijziging aangebracht in het selectievakje. Dit element wordt naar rechts verschoven en verkleind. Nu komen de twee lijnen op een punt onder een scherpe hoek samen. Het verloop is verdwenen, waardoor het logo veel gemakkelijker te reproduceren is.

    Logo lettertype en kleuren

    Verizon Communications Logo

    Na het herontwerp is de essentie van het embleem niet veranderd. Het is, net als voorheen, een woordmerk aangevuld met een rood vinkje. Het V-symbool bevestigt de betrouwbaarheid van Verizon. Alle details zijn uitgebalanceerd en uitgelijnd om het beeld symmetrisch te houden.

    Vertegenwoordigers van het Pentagram-bureau gebruikten de Neue Haas Grotesk voor de inscriptie, maar niet de originele versie, maar een aangepast lettertype van de typograaf Christian Schwartz. Het woord “verizon” bestaat uit zwarte kleine letters en staat in contrast met het rode vinkje (kleur # CD040B).