Van MyAdbox naar Sesimi: één ontwerpstap in het onbekende

Sesimi Logo

In 2010 werd het bedrijf MyAdbox opgericht, dat vandaag de dag is omgevormd tot een sterk onafhankelijk merk Sesimi. Het is een veelzijdig krachtig platform voor het benutten van merkinhoud van verschillende bedrijven. De service stelt u in staat om alle processen correct uit te voeren, volgens een competent merkbeheerschema.

Het bedrijf is gevestigd in Australië en opereert als een SaaS-bedrijf. Klanten krijgen twee producten aangeboden: beheer van digitale activa voor opslag en uitwisseling, daarnaast ook de technologische implementatie van creatieve zelfexpressie door de automatisering van activa, het creëren van lay-outs voor elk mediaformaat.

De merkvernieuwing is te danken aan het feit dat het bedrijf besloot uit te breiden en te groeien met een nieuw imago, om aantrekkelijker te worden voor investeerders en klanten over de hele wereld.

Sesimi Nieuw Logo

Dankzij het creatieve bureau van SomeOne, ook gevestigd in Australië (Sydney), is het resultaat een ontwerp en een fris merkimago dat tegelijkertijd schokt met eenvoud, verwarring, verontwaardiging en verbijstering veroorzaakt bij experts.

Het merk promoot het idee van Arthur C. Clarke’s — elke voldoende geavanceerde technologie is niet te onderscheiden van magie. Zo kreeg elk aspect van het merk, inclusief de nieuwe naamgeving, een nieuwe betekenis en een nieuwe reflectie.

Creativiteit, die wordt ontketend met Sesimi-tools, is een sleutelfiguur in de activiteiten van het bedrijf. Dit is de concentratie van de krachten van het publiek, die dankzij het werk van de dienst een afgewerkt product wordt. Alles wat een klant nodig heeft om zijn merk met de doelgroep te communiceren, waarden te visualiseren, nieuwe vormen van activiteit te verwerven — dit is wat Sesimi doet.

Logo Sesimi

Maar hoe goed het merk ook werd genoemd als leider in zijn branche, het nieuwe ontwerp stelde enorm teleur. In vergelijking met het oude logo houdt het nieuwe logo geen stand.

Waar is de manifestatie van creativiteit? Waar is het hoogtepunt? Waar is de associatie met de bezetting? Het enige dat in het nieuwe logo staat, is een glad zwart lettertype zonder een vleugje specialisatie van het bedrijf. Sommige ontwerpers zijn van mening dat een elegant en eenvoudig logo een verwijzing is naar de identiteit van een verzoek in een digitale omgeving. Dat wil zeggen dat de klant zelf zal zien wat hij wil, afhankelijk van zijn taken. Wat zeker een pluspunt is aan het logo is dat het niet «de deken over zich heen trekt» en niet opvalt. Het is het product van het merk dat de basis is, niet een levendig beeld. In dit geval wordt het onopvallende logo een pluspunt.

Voorheen waren er ten minste twee kleuren — geel en zwart. Het logo zelf zag eruit als een vierkant met letters erin die in drie verdiepingen waren ingebouwd. Inderdaad, wat op het vierkant stond, werd uitgedrukt door het vierkant zelf — de doos, dit is het sleutelconcept waarrond het ontwerp werd gebouwd.

Sesimi Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het is moeilijk te zeggen wat er nu zal gebeuren na de rebranding. Waarschijnlijk zal het logo na verloop van tijd worden vervangen door een interessantere versie, omdat deze er erg saai uitziet, zoals een eenvoudige kop met een kleine letter. Het lettertype heeft geen onderscheidende kenmerken.

Hoewel, een coole marketingtruc is ook mogelijk. Opgelost in de wereld van kleurrijke grafische oplossingen, zal het Sesimi-logo het publiek aantrekken met zijn ernst en eentonigheid, omdat in een wereld waar er te veel ziedende informatie is, iets dat niet in de mainstream valt en afgezien van luide mode respect afdwingt .