USC Logo

  USC Logo

  USC is de oudste Spaanse universiteit, opgericht in 1495. De maker is Lope Gomez de Marzoa. Locatie – de stad Santiago de Compostela, provincie Galicië. Het is een staatsstructuur. Het is opgenomen in de TOP-5 universiteiten van het land en de oudste universiteiten ter wereld. Geeft les aan 19 faculteiten. In 1504 verleende paus Julius II het de status van kerkelijk instituut, maar in 1555 schafte kardinaal Juan Alvarez de Toledo de religieuze leiding af.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo USC

  De individuele symboliek van deze instelling voor hoger onderwijs is gebaseerd op de naam – Universidade de Santiago de Compostela, afgekort tot een afkorting. De grafische identificatie wordt geassocieerd met lokale symbologie. Ten eerste ontving de universiteit het wapen van Galicië als embleem. Dit is een schild met zes elementen, waaronder afbeeldingen van een leeuw, kasteel, beker, Tempelierskruis en andere belangrijke elementen.

  Het centrale deel is omgeven door een lijn met een ornament, bovenaan de monarchale kroon, als symbool van macht. Dit wordt gevolgd door een brede, gesloten ring met de inscriptie “Sigillium reg universitat compostellan”. De legendarische zin is in hoofdletters met schreef en omlijnd met een dunne lijn. Het logo ziet eruit als een print en is geverfd in de kleuren wit en kobalt. Later vulden de ontwerpers het aan met de afkorting USC.

  De afgekorte naam wordt al vele jaren gebruikt, maar is pas recentelijk erkend als het officiële symbool van de universiteit. De moderne universitaire identificatie bestaat dus uit drie componenten: het woord “USC”, een grafisch bord met een wapen in donkerblauw of zwart vierkant, en de uitdrukking “Universidade de Santiago de Compostela”.

  Logo lettertype en kleuren

  USC Logo

  De afkorting is nu het referentie-element. En het betekent niet alleen de naam van de universiteit. “SC” brengt twee concepten tegelijk over: “Sociedad Conocimiento” en “Santiago de Compostela” (de naam van de stad waar de universiteit is gevestigd en haar sociale status). Daarom zijn de symbolen in een apart vierkant geplaatst. Er staat een “U” -teken buiten. Het geeft het logo een moderne en dynamische uitstraling.

  In de geometrische figuur staat de gedetailleerde naam van de onderwijsinstelling, verdeeld in drie niveaus. De bovenste is “Universidade”, de middelste is “De Santiago”, de onderste is “De Compostela”. Alle woorden zijn in hoofdletters.

  Voor de afkorting “USC” gebruikten de ontwikkelaars het lettertype Utopia. Het is een uitgebalanceerd lettertype, afgerond, gestroomlijnd en serif. De letters zijn in hoofdletters, wat de inscripties een persoonlijke uniciteit geeft.

  De volledige naam van de universiteit “Universidade de Santiago de Compostela” is gemaakt in het lettertype Lucida. Door de verscheidenheid aan soorten balanceert het tussen moderniteit en avant-garde. Benadrukt met zijn strengheid de hoge status van de onderwijsinstelling en drukt zijn individualiteit uit.

  De originele kleuren van het universiteitslogo zijn blauw (een symbool van continuïteit, consistentie, continuïteit) en Pantone-wit. In sommige gevallen worden kobalt en zwart gebruikt.