USAA Logo

  USAA Logo

  USAA verzekeringen, bankieren en deposito’s zijn beschikbaar voor een beperkt aantal mensen. Dit omvat zowel voormalig en actief Amerikaans militair personeel als hun naaste familie. Voorheen werd het recht op lidmaatschap van de United Services Automobile Association toegekend aan agenten en speciale agenten van verschillende diensten, waaronder de FBI, de Amerikaanse geheime dienst, PTB, NCIS en anderen. Maar toen werd hun een dergelijke kans ontnomen, dus nu kunnen alleen vertegenwoordigers van militaire instellingen, officieren en soldaten gebruik maken van de financiële diensten van het bedrijf.

  Betekenis en geschiedenis

  USAA Logo Geschiedenis

  Wat is USAA?

  USAA is een groep bedrijven die verzekerings-, financiële en bankdiensten levert aan werknemers van de Amerikaanse strijdkrachten en hun gezinnen.

  De USAA Mutual Insurance Marketplace werd opgericht in 1922 toen vijfentwintig officieren bij elkaar kwamen en besloten een organisatie op te richten die militairen een betrouwbare autoverzekering zou bieden. Ze hadden geen alternatieve opties omdat ze in de risicogroep zaten. In de loop van de tijd is het dienstenaanbod uitgebreid naar bankieren, financiële planning en investeringen.

  USAA-eigenaren hebben zich altijd zorgen gemaakt over hoe hun bedrijf eruitziet voor consumenten. Ze huurden zelfs specialisten van Mad * Pow in om het aankoopproces van verzekeringen te stroomlijnen. De vertegenwoordigers van het adviesbureau probeerden zoveel mogelijk digitale technologieën te gebruiken om de kwaliteit van de klantenservice te verbeteren. Op basis van de resultaten van het onderzoek hebben de experts een uniforme benadering ontwikkeld voor het ontwerp van alle producten van de United Services Automobile Association.

  Maar dit had geen enkele invloed op het logo van de organisatie – nu ziet het er bijna hetzelfde uit als honderd jaar geleden. Het woordmerk bevat de inscriptie “USAA”. Het is een afkorting van de naam die in 1924 werd ontvangen. Tot die tijd stond de onderlinge verzekeringsbeurs bekend als de United States Army Automobile Association.

  Boven de letters staat een afbeelding die is opgebouwd uit lange gebogen lijnen. Parallelle strepen zijn opgesplitst in twee kolommen en bovenaan met elkaar verbonden. Ze lijken op de vleugels van een vliegende adelaar, terwijl het gehaakte bovendeel op een vogelkop lijkt. Dit is niet alleen een gevederde roofdier, maar het nationale symbool van de Verenigde Staten, dat te vinden is op zeehonden en wapens van verschillende staten.

  Dit patriottisme is te wijten aan het feit dat het embleem toebehoort aan de organisatie die bank- en verzekeringsdiensten levert aan de militaire strijdkrachten van de Verenigde Staten. Bovendien is de Amerikaanse zeearend een universeel beeld. Het wordt geassocieerd met vrijheid, kracht en onafhankelijkheid, en al deze kwaliteiten kenmerken de USAA-bedrijvengroep van de beste kant.

  Maar er is een andere, niet-officiële interpretatie van het logo. Volgens haar is de afgebeelde vogel eigenlijk een feniks – een mythisch wezen dat uit de as wordt herboren. Deze versie is onwaarschijnlijk gezien de populariteit van de Amerikaanse zeearend.

  Logo lettertype en kleuren

  USAA Logo

  Als het woordmerk wordt vergroot, valt op dat beide A’s bovenaan een klein driehoekig uitsteeksel hebben. Het lijkt precies op een vogelbek, maar dat is het in feite niet, want het lettertype is veel eerder ontwikkeld dan het logo – in 1992. Dit is FF Quadraat Sans OT Bold, gemaakt door de typograaf Fred Smeijers. Het lettertype is grotesk, hoewel de letters eruit zien alsof ze aan de uiteinden korte schreven hebben.

  Logo USAA

  Om het USAA-embleem te ontwerpen, kozen de ontwerpers voor de eenvoudigste kleurencombinatie: wit plus blauw. De grafische elementen zijn geschilderd in een tint genaamd Space Cadet (# 1A3258). Ook verkrijgbaar in zilver met verloop. Het is bedoeld voor gebruik tegen een donkere achtergrond.