US Bank Logo

US Bank LogoUS Bank is een grote monetaire organisatie die een breed scala aan diensten biedt voor zowel rechtspersonen als individuen. Het assortiment financiële producten omvat autoleningen, beheerde investeringsportefeuilles, leningen, hypotheken, zakelijke leningen, depositocertificaten en meer. Tegelijkertijd heeft de instelling een uitgebreid netwerk van filialen en geldautomaten, waardoor het een van de meest invloedrijke in de Verenigde Staten is. Er zijn echter alleen kantoren in vijfentwintig staten – voornamelijk aan de westkust.

Betekenis en geschiedenis

US Bank Logo Geschiedenis

US Bank is eigendom van de holding US Bancorp. Dit is niet alleen gemakkelijk te raden door hun naam, maar ook door de logo’s die in dezelfde stijl zijn gemaakt. De gemeenschappelijke geschiedenis van de twee bedrijven begon in de tweede helft van de 19e eeuw. Het was een tijd van actieve ontwikkeling van de financiële sector, toen nieuwe bankstructuren in verschillende steden verschenen. Ze splitsten zich op, fuseerden en kochten rivaliserende organisaties om hun invloed over de staten uit te breiden.

Als gevolg hiervan nam US Bancorp, voorheen bekend als First Bank System, Firstar Corporation, Zappco, Inc., California Bancshares, Mt Baker Bank en tientallen andere monetaire instellingen over. Hierdoor kon hij een enorm netwerk van filialen openen en de op vier na grootste in de Verenigde Staten worden.

Gezien zijn gecompliceerde geschiedenis, constante fusies en hernoemen, had US Bancorp veel logo’s. Hetzelfde geldt voor haar dochteronderneming US Bank, die al heel lang geleden onder een andere naam verscheen – in 1863. Daarom wordt nu alleen rekening gehouden met het laatste officiële embleem. Het is nogal moeilijk om de geschiedenis ervan te achterhalen: het is niet bekend wanneer en door wie het werd ontwikkeld en in welk jaar het werd gebruikt.

2002 – heden

Het onderscheidende kenmerk van US Bank is een eenvoudige driekleurige letters in kleine letters. Het eerste deel, “ons”, is wit en bevindt zich in een rode vijfhoek. Aan de rechterkant is het donkerblauwe woord “bank”. Het logo bevat verder niets – alles is heel beknopt, zoals het hoort voor financiële instellingen. Het door de ontwerpers gekozen minimalisme onderstreept de ernst van de monetaire instelling, haar onberispelijke imago en, natuurlijk, haar connectie met US Bancorp. Overigens heeft het moederbedrijf een soortgelijk embleem, maar dan met het woord “bancorp” in plaats van “bank”.

Logo lettertype en kleuren

Het lettertype behoort tot de uitgebreide Helvetica-familie, die tot stand is gekomen dankzij de inspanningen van de Haas’sche Schriftgiesserei. Meer specifiek is dit de Helvetica Neue LT Bold, een neo-grotesk uitgebracht door Linotype in 1983. Over het algemeen bevat het lettertype een groot aantal tekens en is het te vinden op veel logo’s, waaronder grote bedrijven als Samsung, Panasonic, Nestle, Google en BMW.

Het US Bank-logo is verkrijgbaar in twee donkere tinten: Midnight Blue (# 00438F) en Rusty Red (# D8273F). Om ze te verdunnen, hebben de ontwerpers het eerste deel van de letters wit gemaakt en in een rode geometrische vorm geplaatst. De achtergrond in het origineel is ook licht, hoewel deze in verschillende visuele contexten kan veranderen.