Under Armour Logo

  Under Armour Logo

  Het Amerikaanse bedrijf Under Armour produceert sinds 1996 sportkleding, schoenen en uitrusting. Het werd opgericht door Kevin Plank, een 23-jarige aanvoerder van een universiteitsvoetbalteam. Aanvankelijk creëerde hij vochtabsorberende uniformen, maar daarna breidde hij het assortiment aanzienlijk uit.

  Betekenis en geschiedenis

  Under Armour Logo Geschiedenis

  Wat is Under Armour?

  Under Armour is een Amerikaans bedrijf. Het staat over de hele wereld bekend om zijn belangrijkste producten: sportkleding en uitrusting. En sinds 2006 wordt onder dit merk ook schoenen geproduceerd.

  Op het embleem werd de uitdrukking “Under Armour” oorspronkelijk geslagen. Het leek helemaal per ongeluk. Kevin Plank wilde zijn merk “Body Armor” noemen, zoals gerapporteerd aan zijn broer Bill. Maar hij begreep niet goed wat hij hoorde en dacht dat we het over Under Armour hadden. Beiden hielden van deze versie en ze besloten hem te verlaten. De enige wijziging was de spelling: in het tweede woord werd het verkorte Amerikaanse achtervoegsel -of vervangen door de Britse -our. Dit komt doordat er een gratis nummer beschikbaar was voor de geselecteerde naam.

  Het bedrijf dankt zijn succes aan een helder en zichtbaar logo. In 1996 verscheen Jeff George, de verdediger van het Oakland Raiders-team, op de homepage van USA Today in een kenmerkende coltrui met het Under Armour-logo. Ze werd meteen opgemerkt, waarna Kevin Plank actief voetbaluitrusting begon te bestellen. Natuurlijk is ook het esthetische onderdeel van belang, maar het handelsmerk is een doorslaggevend ontwerpkenmerk.

  Het ontwerp van het logo is verschillende keren gewijzigd.

  1996 – 1997

  Under Armour Logo 1996-1997

  In 1996 waren de lijnen vloeiender en langwerpiger op het logo.

  1997 – 1998

  Under Armour Logo 1997-1998

  In 1997 nam de lengte van de lijnen af ​​doordat het logo in de ellips werd geplaatst.

  1998 – 1999

  Under Armour Logo 1998-1999

  In 1998 werden de centrale delen van de halve cirkels smal en werden de randen merkbaar verdikt.

  1999 – 2005

  Under Armour Logo 1999-2005

  In 1999 had het merksymbool geen grenzen meer die het eerder omringden. Onder het symbool stond het opschrift “UNDER ARMOUR” en daaronder het tweede opschrift “Performance Apparel”

  2005 – heden

  Under Armour Logo 2005-vandaag

  In 2005 werd het opschrift “Performance Apparel” verwijderd. In deze vorm is het merk tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Under Armour

  Het grafische symbool van het merk bestaat uit twee halve cirkels. Ze zijn gespiegeld en kruisen elkaar op twee punten. Het eerste cijfer is naar boven gericht en geeft de letter “U” aan. De tweede kijkt naar beneden en toont “A”. Samen vormen beide elementen een uniek monogram, dat enigszins doet denken aan een omgekeerd Chanel-logo.

  Een lettertype dat speciaal voor het bedrijf is ontworpen en sinds 1997 wordt gebruikt. Het lettertype “Under Armour” is met dit lettertype gemaakt. De inscriptie staat onder het originele merksymbool. Alle letters in woorden zijn hoofdletter, streng, schreefloos. Typografie combineert zowel scherpe hoeken als vloeiende randen. Dit is een aanwijzing dat de kleding er agressief uitziet, maar toch comfortabel is om te dragen. De horizontale lijnen “D”, “E”, “R” en “A” zijn kort: aan de linkerkant bereiken ze de verticale lijnen niet.