Twenty One Pilots Logo

    Twenty One Pilots Logo

    Twenty One Pilots is een Amerikaanse muziekgroep opgericht in 2009 in Columbus, Ohio. Tegenwoordig is ze een duo bestaande uit songwriter, rapper-zanger Tyler Joseph en drummer Josh Dan.

    Betekenis en geschiedenis

    Twenty One Pilots Logo Geschiedenis

    Wat is Twenty One Pilots?

    Twenty One Pilots is een Amerikaans rockduo uit Columbus, Ohio. De band werd opgericht in 2009 en behaalde een enorm succes in 2015 met de release van hun vierde album, Blurryface.

    De muzikanten gebruikten hun unieke logo op de hoes van drie albums: in 2011 – Regional At Best, in 2013 – Vessel en in 2015 – Blurryface. Als je goed kijkt, zie je er veel betekenissen in. De eerste is een verwijzing naar Noorse motieven (“O” schrijven met een diagonale inslag). De tweede is bindend voor het nummer dat “versleuteld” is in de naam van het collectief. De derde is een laconiek concept dat in de liedjes wordt weerspiegeld. Gedurende het hele bestaan ​​van de groep had ze drie soorten logo’s.

    2009 – 2010

    Twenty One Pilots Logo 2009-2010

    2011 – 2015

    Twenty One Pilots Logo 2011-2015

    Het embleem van die jaren ziet eruit als drie brede lijnen (bijna rechthoekig), gerangschikt in een bepaalde volgorde. De eerste is blauw, staat verticaal en staat waterpas. De tweede, oranje, loopt diagonaal en kruist de ruimte. De derde is zwart, neemt een horizontale positie in en bevindt zich in het midden, tegen de achtergrond van de eerste twee figuren. Het is enigszins verschoven, waardoor een smalle witte streep in de buurt zichtbaar is, waardoor een 3D-effect ontstaat. In deze versie verscheen het logo voor het eerst op het album uit 2011.

    2015 – 2018

    Twenty One Pilots Logo 2015-2018

    In 2015 werd een herziene versie van het vorige merkmerk voorgesteld voor de volgende omslag. Nu is het een combinatie van grafische en tekstsymbolen. De rechthoeken zijn dunner geworden en hebben verschillende lengtes. Voor een betere visuele waarneming hebben de ontwerpers ze gescheiden en op korte afstand van elkaar geplaatst. Bovendien veranderden ze van kleur en maakten er een cirkel van, die ze in een zwart vierkant plaatsten. Deze optie sierde het album Blurryface.

    Het tekstgedeelte bestaat uit de zin “eenentwintig” (samen geschreven) en “piloten”. Ze zijn gerangschikt in lagen, in hoofdletters, zonder hoofdletters en kleine letters te markeren. De tekens hebben een kenmerkende schuine streep die oorspronkelijk de twee “O’s” in de bovenste en onderste woorden met elkaar verbindt.

    2018 – 2019

    Twenty One Pilots Logo 2018-2019

    Het vijfde album van het duo (Trench) is versierd met een ander embleem, in navolging van de vorige alleen in vorm. Maar haar inhoud is anders. Dit keer worden de enkele lijnen vervangen door gepaarde schuine lijnen die parallel lopen. Het middelste element is iets verkleind. De randring is op sommige plaatsen versleten, waardoor het effect van een beschadigd of verouderd oppervlak ontstaat.

    2019 – 2021

    Twenty One Pilots Logo 2019-2021

    2021 – heden

    Twenty One Pilots Logo 2021-heden

    Logo lettertype en kleuren

    Twenty One Pilots Embleem

    Het logo heeft een verborgen interpretatie en is op de een of andere manier verwant aan het nummer Kitchen Sink. Tyler Joseph definieerde het zelf als ‘iets dat alleen ik begrijp’. Maar in ieder geval bestond de branding van de musici altijd uit drie lijnen in verschillende posities en een omtrekcirkel. Bovendien zijn de graphics geëvolueerd van strikte geometrie naar een venijnig vernauwde emoticon.

    De fundamentele nadruk in het embleem wordt gelegd op de unieke spelling “Ø” in de vorm van een Noorse letter met een doorgestreepte schuine lijn. Hiervoor werd een klassiek schreefloos lettertype gebruikt – dun, met een breed scala aan tekens.

    Twenty One Pilots Logo

    Het kleurenpalet is divers. In de versie van 2011 heeft het logo levendige tinten oranje en blauw die contrasteren met het zwarte element. Daarna werden de kleuren veranderd in wit en rood. In de laatste versie wordt alleen geel gebruikt.