Tribeca Festival — een nieuwe visuele identiteit

Tribeca Festival Logo

In 2001 werd het filmfestivalmerk Tribeca opgericht. Beroemde filmfiguren als Robert De Niro, Jane Rosenthal en Craig Hatkoff stonden direct aan de basis van het festival.

Dit evenement is over de hele wereld bekend geworden, er worden jaarlijks meer dan 600 vertoningen gehouden en er zijn ongeveer 150 duizend mensen aanwezig. De pandemie van het coronavirus heeft zijn eigen aanpassingen gedaan aan de organisatie van het festival in 2020. Dit jaar zou het mogelijk zijn om de verjaardag van de oprichting groots te vieren — het festival bestaat immers al 20 jaar. Toch kon het voor het eerst in 20 jaar in de open lucht worden gevierd, en zelfs in alle vijf de stadsdelen van New York.

Tribeca Festival Nieuw Logo

In verband met de uitbreiding van de activiteiten van het festival werd besloten om de naam te veranderen en het «Cinema»-gedeelte te verlaten. Nu opgenomen in het programma zijn videogames, podcasts, tv-producten.
De merkidentiteit werd verzorgd door het Pentagram-team samen met Emily Oberman en haar creatieve team.

Het belangrijkste idee dat aan de kijker wordt doorgegeven, zijn de trillingen van de stad, signalen voor open communicatie en de bereidheid om hun ziel open te stellen voor kunst. Wanneer iedereen genoeg heeft van de hermitische manier van leven, die in 2020 trending was, wordt het dankzij het festival mogelijk om te genieten van nieuwe ervaringen en evenementen. Het festival is meer dan een film. Dit is kunst, gesprekken, games, meeslepende performances, heldere tentoonstellingen. Dit alles is geconcentreerd in een nieuwe naam — Tribeca. Voor het wooncomfort en het in stand houden van het imago van het festival zijn diverse vermakelijke mini-events een ware delicatesse geworden voor een couch potato, die in deze tijd gewend is meer thuis te zitten en impressies op te zoeken aan de andere kant van het scherm.

Logo Tribeca Festival

Als het gaat om logo-wijzigingen, is alles heel eenvoudig. Grafisch geometrisch ontwerp met twee woorden in plaats van drie (het filmgedeelte is verwijderd), zwarte kleur, een lijn die door de woorden gaat en fungeert als de letter «i». Niet dat het op het eerste gezicht de aandacht trekt, maar het heeft zeker iets aanlokkelijks. Ze maakten een handelsmerk van het merk, dus het icoon onderaan het woord FESTIVAL is als een onmerkbare plek onder de L verborgen.

Tribeca Festival Voor en Na Logo (geschiedenis)

Maar de koppen, het sappige en kleurrijke «Tribeca Festival» zien eruit als springende en dubbele inscripties in reclamecampagnes. Hiermee wilden de auteurs van het ontwerp de originaliteit en originaliteit tonen van alles wat de kijker te wachten staat. Een licht speels en onderscheidend lettertype, stuiterende letters begeleiden alle reclameborden over de evenementen en de originele producten van het festival.