Top 65 beste sportlogo’s

  Top 65 beste sportlogo’s

  De professionele sport stelt bepaalde eisen aan de deelnemers aan de wedstrijd, waarvan de aanwezigheid van het originele embleem een ​​van de belangrijkste is. Logo’s van teams, clubs, federaties moeten eenvoud en gemakkelijk te onthouden, snelle visuele herkenning bieden. Tegelijkertijd moeten de symbolen de personificatie zijn van het unieke karakter van de eigenaar, zijn geschiedenis. Het hebben van een mooi, stijlvol en opvallend logo is net zo belangrijk als het bezitten van een winnende trofee. Hij is een waar object van trots en het gezicht van de eigenaar.

  Om ervoor te zorgen dat het logo volledig aan dergelijke eisen voldoet, moet er veel werk worden verzet, waarvan de succesvolle implementatie afhankelijk is van veel mensen en verschillende specialisten. De ervaring en creativiteit van ontwerpers en kunstenaars – professionals in hun vakgebied – zijn hierbij belangrijk. Mening bij de vorming van een bord van de leden van een sportorganisatie, haar veteranen en vooral fans. Elk embleem is immers niet alleen een weerspiegeling van de geschiedenis en kenmerken van de eigenaar. Het embleem is de geschiedenis van de organisatie.

  Wat is TOP 65 beste logo’s in sport?

  Dit is een selectie van 65 van de beste logo’s uit de hele sportwereld. De eerste tien plaatsen worden ingenomen door de emblemen van New York Yankees, Bristol Rovers FC, Montreal Canadiens, Newcastle United, Dallas Cowboys, Hibernians FC, Notre Dame, El Paso Chihuahuas, Los Angeles Lakers, Kelowna Rockets.

  De emblemen bevatten verschillende elementen die de essentie van de teams weerspiegelen. Ze verbeelden talismannen, bezienswaardigheden van plaatsen waar de organisatie werd gevormd en reflecties van successen uit het verleden. Maar om op te vallen tussen een groot aantal van uw eigen soort, moet u die pit vinden die de uniciteit van de visualisatie garandeert, een uniek ontwerpidee implementeren dat ervoor zorgt dat u de aandacht op uzelf vestigt, waardoor u gemakkelijk kunt onthouden en gemakkelijk kunt onthouden van herkenning. Deze collectie bestaat uit slechts 65 van de meest unieke, mooie en originele logo’s die geliefd en erkend zijn door alle sportliefhebbers, fans en game-deelnemers over de hele wereld. Maar dit is geen volledige lijst van hen.

  65. Bohemians Praag 1905

  Bohemians Praha 1905 Logo

  De Bohemians Football Club uit Praag, Tsjechië heeft een origineel rond logo. Gemaakt in groen – het symbool van het voetbalveld, het heeft een accentfiguur in het midden van het binnenveld in de vorm van een kangoeroe. Het onverwachte symbool blijkt een eerbetoon te zijn aan de onvergetelijke tournee van het team door de Australiër in 1927. Binnen de dubbele cirkel worden de contouren van de figuur herhaald, de naam van het team en de stad van zijn formatie.

  64. Derby County

  Derby County Logo

  Een schaap heeft zijn plaats gevonden op het medaillevormige embleem van Derby County Football Club. Als accentelement nemen de zwart-witte contouren van het dier de centrale ruimte in binnen de kleine cirkel van het bord. De kanteling van het hoofd en de positie van het lichaam symboliseren de bereidheid om een ​​klap te nemen, koppig strevend naar alleen de overwinning. Onder het schaap staat de datum waarop het team is gevormd. De binnenruimte tussen de cirkels wordt ingenomen door de opdrachtnaam. Het embleem is gemaakt in een enkele monochrome kleur.

  63. Denver Broncos

  Denver Broncos Logo

  De vertegenwoordiger van het Amerikaanse profvoetbal, het Denver Broncos-team, koos voor zichzelf een origineel symbool – een paardenhoofd, met fladderende oranje manen en een “bloeddoorlopen” oog. De rest van het silhouet is zwart-wit. De dynamiek van het hoofd spreekt van vastberadenheid en een gelijktijdige bedreiging voor iedereen die haar in de weg staat naar de overwinning. Hieronder staat de naam van de opdracht, geschreven in kleine, vetgedrukte schreefletters.

  62. Hull City

  Hull City Logo

  Onder de originele sportlogo’s valt het embleem van de Engelse voetbalclub – Hull City, op door zijn dierlijke richting. Zijn “brullende tijger” op een amberkleurig schild is de mascotte van het team, gemaakt van hoge artistieke kwaliteit met zwart en wit. Het kleurenschema van het logo is geselecteerd in strikte overeenstemming met de kleuren van het formulier. Onder het gezicht van het beest staat de datum van de oprichting van de club. De rand van het schild is gemaakt in het zwart.

  61. Penn State

  Penn State Logo

  Een ietwat ongebruikelijke transformatie van de mascotte van Penn State, de trotse leeuw. In 2001 werd het Nittany Lion-logo getransformeerd met behoud van de kleurnuances en de mascotte zelf. De leeuw heeft echter vrij bepaalde eigenschappen van een leeuwin verworven door zijn profiel weer te geven. De nogal vage kenmerken van het hoofd en de nek van het dier op een diepere donkerblauwe tint gaven een slechte indruk van de visuele identiteit van Penn State.

  60. Boston Red Sox

  Boston Red Sox Logo

  De geschiedenis van de transformatie van het logo van het professionele team van Boston – Boston Red Sox is erg interessant. Het embleem van vandaag is de letter “B” – de eerste letter van de naam. En het logo is een paar rode sokken. Zowel het logo als het embleem bevatten de primaire kleuren van het team: marineblauw, rood en wit. Sokken en letters vormen de basis voor de vorming van de visuele identiteit van de club. Maar na verloop van tijd veranderden de sokken hun volgorde, uiterlijk en de letteruitvoering.

  59. Persebaya

  Persebaya Logo

  De Indonesische voetbalclub Persebaya heeft gekozen voor een krokodil en een haaienmascotte, die ze op hun embleemschild hebben geplaatst. Door het symbool van de stad te bewaken – de vuurtoren, die op de voorgrond wordt geplaatst, demonstreren ze zowel de effectiviteit van het beschermen van de belangen van de fans van de stad als van hun poorten. Roofzuchtige “bewakers” – symbolen die de stijl van het spel van het team weerspiegelen, die sluwheid, taaiheid en verrassing demonstreren. De bal aan de voet van de vuurtoren vestigt de aandacht op de sport.

  58. Milwaukee Bucks

  Milwaukee Bucks Logo

  Het basketbalteam van Milwaukee Bucks heeft het edelhert gekozen als hun mascotte. Sinds de introductie in 1968 als stripfiguur heeft hij transformaties ondergaan naar een moderne nobele maar agressieve versie. Een trots hoofd, omlijst door een kroon van vertakte horens, doorbreekt de cirkel van het embleem. Het silhouet is gemaakt in een donkergroen teamuniform. Het steekt boven zijn naam uit, wit geschilderd op een donkergroene plaat.

  57. Changchun Yatai

  Changchun Yatai Logo

  De Chinese voetbalclub Changchun Yatai is in deze lijst opgenomen dankzij de mascotte – een cartoon gehoornde eendje tegen de achtergrond van een rood schild dat tegen een bal schopt. Het embleem heeft de vorm van een rood schild met een witte binnenrand en een kleiner schild met een eendje omlijst door een groene lauwerkrans. Op het gele lint, de inscriptie – Yatai FOOTBALL. In de onderste rode sector is er een witte inscriptie in het Chinees met de datum van oprichting van de club. Boven het hoofdschild in een rode rechthoek is de naam van het team in het wit geschreven.

  56. Pittsburgh Penguins

  Pittsburgh Penguins Logo

  Pittsburgh Penguins – Pittsburgh, Pennsylvania, VS Het NHL-hockeyteam heeft een dierenlogo in de vorm van een cartoonpinguïn met een hockeystick, handschoenen en schaatsen. Het is afgebeeld tegen de achtergrond van een gele driehoek die naar beneden wijst. De afwezigheid van een helm van het personage is een komische verwijzing naar de liefde van veel NHL-professionals om op het ijs te spelen zonder dit verplichte attribuut van bescherming. De kleuren van het embleem komen volledig overeen met de kleuren van de atletenuniformen.

  55. Omaha Mammoths

  Omaha Mammoths Logo

  Het team van voetballers – Omaha Mammoths, uit Nebraska koos de mammoet, de grootste en krachtigste onder de prehistorische dieren, als hun mascotte. De illusie van het moment waarop de mammoet tevoorschijn komt uit een gefacetteerde edelsteen – een rode rechthoekige karbonkel – is zeer effectief gecreëerd. Onder zijn slagtanden, op een zwarte plaat met langwerpige hoeken, is de inscriptie van de teamnaam in het wit gemaakt, met daaronder de naam van de stad in het rood.

  54. Shanghai Shenxin

  Shanghai Shenxin Logo

  Het logo van de Chinese profvoetbalclub Shanghai Shenxin onderscheidt zich door zijn originaliteit en een soort mascotte. Het logo is een silhouet van een gouden haan tegen een blauwe vijfpuntige ster. De rode kam, de sik en het lint dat de twee stralen van de ster overspant, vestigen onmiddellijk de aandacht op de hele compositie. De naam van de club is in wit op het lint gedrukt. Goudkleur is een symbool van de aarde, die standvastigheid kenmerkt.

  53. Beijing Enterprises

  Beijing Enterprises Logo

  Het logo van Beijing Enterprises, een Chinese voetbalclub, onderscheidt zich door zijn spectaculaire en heldere uitstraling. Een trotse adelaar met een bal in zijn poten tegen de achtergrond van een schild met onderaan een banier. Het embleem is gemaakt in de teamkleuren – paars, rood, blauw en goud. De randen van het schild en de ruimte van de tape zijn in paars. Goud wordt gebruikt in het frame van de vleugels van de adelaar en twee linten die langs het schild lopen en twee sectoren in rood en blauw bedekken.

  52. Tampa Bay Buccaneers

  Tampa Bay Buccaneers Logo

  Onvergetelijk logo van de vertegenwoordiger van de Amerikaanse professionele voetbalclub – Tampa Bay Buccaneers. Beknoptheid en originaliteit zijn alles wat nodig is voor aantrekkelijkheid en memorabiliteit. Schedel en zwaarden, heldere rode vlag en Amerikaanse voetbalbal als kruising van twee zwaarden. Een wuivende rode vlag met zwarte rand op het instappende piratensabel zorgt voor de nodige visuele aantrekkingskracht op de hele compositie.

  51. Benevento

  Benevento Logo

  De elementen van het logo van de Italiaanse voetbalclub Benevento zijn effectief gekozen. Het embleem is een schild gemaakt in de kleuren van de club – rode en gele strepen. Het bovenste deel is bekroond met een rood lint met de naam van het team in witte letters. Het middelpunt van de compositie is het silhouet van het mascottekarakter. Het zwarte silhouet van een heks die op een bezemsteel vliegt tegen een achtergrond van levendige kleuren maakt het gemakkelijk te onthouden.

  50. Hamilton Tiger-Cats

  Hamilton Tiger Cats Logo

  Een van de mooiste logo’s in het Canadese voetbal is het embleem van Hamilton Tiger-Cats. Haar tijger, afgebeeld in een sprong, is zeer realistisch. De gele kleur, zwarte strepen en enkele witte delen voegen naturalisme toe. De grijns van het gezicht van het dier is zo natuurlijk dat het het vereiste visuele effect creëert, wat de rood-zwarte kleur van de open mond versterkt. Boven de kop van het beest staat de naam van de club.

  49. Olympiakos

  Olympiacos Logo

  Het embleem van het Griekse voetbalteam is een eerbetoon aan Hellenistische tradities, geschiedenis en sport. Het logo is het hoofd van Olympiakos Piraeus, gekroond met laurier, dat over de hele wereld bekend is. De badge is gemaakt in de vorm van een medaille met een dubbele cirkel, in het midden waarvan het hoofd zich bevindt, en de naam van het team is ingeschreven in de binnenruimte tussen de cirkels. Onderaan – het jaar van oprichting. Het embleem maakt gebruik van de dieprode kleur van het teamuniform.

  48. Las Tunas

  Las Tunas Logo

  Met slechts één blik op het insigne van Las Tunas, de Cubaanse National Football League, kan men meteen het land van herkomst raden. Een groene cartooncactus met een rode baseballpet van het team draagt ​​een enorme bijl op zijn schouder. Het logo trekt aan met zijn extravagantie, een beetje zwarte humor en hoogwaardige weergave van details. Het personage is gemaakt tegen de achtergrond van een soort schild, met een geel veld en een symbolische afbeelding van rode aarde.

  47. Cambodian Tiger

  Cambodian Tiger Logo

  De woeste Cambodjaanse tijger is de mascotte van het gelijknamige Cambodjaanse voetbalteam. Vakkundig en mooi uitgevoerd tegen de achtergrond, maakt het beest dat op zijn achterpoten staat met een dreigende grijns een zeer sterke indruk. Daarachter is een gestileerde kaart van het land, gemaakt in zwarte en rode kleuren van de nationale vlag. Langs de bovenste boog van de kaart staat een inscriptie van de naam van de club in zwarte letters, omzoomd in de kleur van een tijgerhuid.

  46. ​​​​Oldham Athletic

  Oldham Athletic Logo

  Britse voetbalclub – Oldham Athletic koos een uil als mascotte, die zijn eigen naam heeft – Cheddie. Vanaf 1885 onderging het een aantal veranderingen in zijn imago, totdat het een moderne en zeer mooie uitstraling kreeg en de centrale positie innam op het huidige clubembleem. Het bord, gemaakt in de vorm van een schild, heeft in het binnenste veld een figuur in de vorm van een witte driehoek, waarboven de ruimte is opgevuld.

  45. Tijuana

  Tijuana Logo

  De Mexicaanse club Tijuana besloot zijn kracht en woede weer te geven in zijn embleem en nam de Mexicaanse haarloze hond van het Scholoitswintle-ras als mascotte. Het is ook een van de symbolen van Mexico, zoals het hier al meer dan drieduizend jaar bekend staat. Het logo is cirkelvormig met een vijfpuntige rode ster in zwarte rand boven de bovenste cirkel. Het hoofd van de hond is gecentreerd op een rode achtergrond. De naam van de club en het ras van de hond zijn ingeschreven tussen de buiten- en binnenomtrek.

  44. Toronto Maple Leafs

  Toronto Maple Leafs Logo

  Een van de Canadese ijshockeyteams is Toronto Maple Leafs, gelegen in een van de dichtstbevolkte steden van het land – Toronto. Door van hun logo een marineblauw “maple mark” te maken, deed het team meer dan alleen hun identiteit laten zien. Het logo kenmerkte bijna alles voor de club – thuis, moed, het moest herinneren aan de heldendaden van de club en het overwinnen van moeilijkheden. Het winnen van belangrijke prijzen, waaronder Stanley, werd echter voor het laatst gewonnen in 1967.

  43. Lleida

  Lleida Logo

  De Spaanse club Lleida heeft als symbool gekozen voor de attributen en het beeld van de stad met dezelfde naam, wiens sportieve eer het beschermt. Het embleem ziet er erg mooi en esthetisch uit. De vorm van het stadsschild omsluit het beeld van La Seu Vella de Lleida, het symbool van de stad, gelegen in de bovenste helft van de figuur. De naam is in het wit in het midden geschreven. Daaronder zijn elementen van stedelijke heraldiek – rode en gele strepen waartegen het beeld van een klaver is aangebracht.

  42. Aukro Berani Zlin

  Aukro Berani Zlin Logo

  Het Tsjechische ijshockeyteam Aukro Berani Zlin gebruikt een mascotte in hun embleem, waarmee de naam van het team wordt bevestigd. De afbeelding van het hoofd van een ram in teamkleuren – donkerblauw en goud – is een integraal onderdeel van het schild, dat visueel wordt gedefinieerd bij nadere bestudering van de gehele compositie als geheel. De duidelijk getekende uitdrukking van het gezicht van de ram geeft heel nauwkeurig de essentie van de naam van de club weer.

  41. Minnesota Vikings

  Minnesota Vikings Logo

  Onder de Amerikaanse voetballeiders in de National League valt de professionele club Minnesota Vikings op door zijn heldere en originele embleem. Het beeld van het hoofd van een oude en ervaren Viking geeft zeer nauwkeurig de onstuimige impuls, actie en bereidheid van het personage tot reactie en overwinning weer. Het symbool is gemaakt in de kleuren van de club. Zijn helm, haar, snor zijn in goud. De hoorns op de helm zijn wit. De helmband is donkerbruin.

  40. East Bay Pit Bulls

  East Bay Pit Bulls Logo

  East Bay Pit Bulls heeft voor zichzelf een origineel en begrijpelijk logo gemaakt, waarmee je direct kunt bepalen van wie het embleem is, hoe het klinkt en aan welke sport de eigenaar deelneemt. Het middelpunt is het hoofd van een pitbull in een puntige kraag, waarboven de naam van de club in gotisch zilvergrijs staat. Op de achtergrond van de compositie staat een basketbal, waarboven de eerste twee woorden van de naam in een cirkel zijn aangebracht – East Bay.

  39. Modesto Nuts

  Modesto Nuts Logo

  Het originele embleem is voor zichzelf gemaakt door een klein honkbalteam – Modesto Nuts uit de stad met dezelfde naam. Ondanks haar geringe sportfaam buiten de stad, wist ze met haar vrolijke logo de aandacht van velen te trekken. De cartoonafbeelding van een walnoot en pinda’s in honkbalpetten met een knuppel en een bal in hun handen bleek zeer aantrekkelijk en gedenkwaardig te zijn. Onder hen de inscriptie van de naam van de club, gemaakt in de stijl van de naam van heerlijke nootachtige desserts die op hun verpakking zijn aangebracht.

  38. Spaans elftal

  Spain national team Logo

  Het embleem van het Spaanse voetbalteam onderscheidt zich door zijn trouw aan historische tradities, naleving van de regels van heraldische constructie. Zelfs de meest vooraanstaande wetenschapper-heraldicus van de wereld kan geen fout vinden in de juistheid ervan. Hier is alles wat nodig is voor zo’n symbool – een schild, kolommen, een kroon, extra elementen. Tegelijkertijd bevindt het zich op zijn plaats in overeenstemming met de vereisten. Zelfs moderne – een retro-bal helemaal onderaan en een gouden ster die de hele compositie bekroont.

  37. Doncaster Rovers

  Doncaster Rovers Logo

  De Engelse voetalclub Doncaster Rovers heeft een embleem dat niet typisch is voor organisaties in dit land. Het logo van de club wordt bekroond met een gouden Viking, afgebeeld in profiel met een zwaard van dezelfde kleur op zijn schouder. Op zijn hoofd zit een “gevleugelde” helm. Op de voorgrond staat een bord in de vorm van een wit en rood schild – de kleur van een voetbalteam, met in het bovenste gedeelte de afkorting van de volledige naam van de club – D.R.F.C. Onderaan het logo is een witte Yorkshire roos afgebeeld op de rand van de twee bloemen.

  36. Pittsburgh Steelers

  Pittsburgh Steelers Logo

  Originaliteit en verrassing zijn vaak terug te vinden in de “beeldkringen”. Dat geldt ook voor de visuele identiteit van de Pittsburgh Steelers. Pittsburgh is de thuisbasis van het American Iron and Steel Institute. De Pittsburgh Steelers Club, opgericht in 1961 als franchise. Volgens het werd het recht op het hoofdembleem verkregen, waarin het woord “Staal” zich aan de linkerkant bevond, wat de kenmerken van het instituut aanduidde, en aan de rechterkant – asteroïden, die de hoofdsamenstelling van staal symboliseren.

  35. Miami Dolphins

  Miami Dolphins Logo

  Het schattigste onder de aantrekkelijke emblemen van Amerikaanse voetbalclubs is de mascotte van de Miami Dolphins, een team opgericht in 1966. Een vrolijke kleine dolfijn die tegen de achtergrond van de zon in de lucht springt. De compositie is gemaakt in de kleuren van het team – oranje, wit en blauwgroen. In verschillende uitvoeringen heeft het logo een witte of blauwgroene achtergrond, waarin de mascotte zelf is gemaakt.

  34. Roma

  Roma Logo

  De Italiaanse hoofdstadclub Roma onderging in 2013 een volledige rebranding. Het nieuwe embleem heeft zijn toewijding aan de geschiedenis behouden. De bijgewerkte versie van het schild van de Eeuwige Stad, waarvan het interieur is gemaakt in de kleuren van de club – goud en rood, bevat het historische symbool van de stad – de wolvin die Romulus en Remus voedt. Onder dit symbool staat de naam van de club geschreven in grote kleine gouden letters, waaronder het jaar van oprichting van de club in witte cijfers is afgebeeld.

  33. FC Santa Claus

  FC Santa Claus Logo

  Ondanks het feit dat de Finse “Santa Claus” zijn eigen unieke naam heeft – Joulupukki, besloot het Finse voetbalteam uit Lappi zijn mascotte de naam van de Amerikaan te geven – Santa Claus. Het logo bestaat uit twee cirkels waarvan de contouren zijn gemaakt in de rode kleur van de club. De centrale compositie is de figuur van de kerstman die een brief schrijft. De vrije ruimte tussen de buitenste en binnenste cirkel wordt ingenomen door de naam van de club, gemaakt in rood en de tekst gescheiden door de afbeelding van een bal – ARCTIC CIRCLE. LAPLAND.

  32. Kansas Jayhawks

  Kansas Jayhawks Logo

  Het embleem van het basketbalsportteam van de Universiteit van Kansas voor heren onderscheidt zich door zijn originaliteit en speciale aantrekkingskracht. Ze treden op onder een uniek stripfiguur – een zeer “roofzuchtige” en vrolijke vogel in de vorm van een kraai, geschoeid in gele herenschoenen met een gesp. Bij het maken van de mascotte werden de hoofdkleuren van de club gebruikt – rood en blauw. In het midden van het logotype is de afkorting van de teamnaam in witte letters aangebracht.

  31. Catalans Dragons

  Catalans Dragons Logo

  Catalans Dragons – het Franse rugbyteam onderscheidt zich van de meeste sportclubs in Frankrijk door de originaliteit van zijn eigen embleem. De originaliteit van de uitvoering zorgt voor de memorabiliteit, en de heldere kleuren die de clubkleuren herhalen en de unieke talisman zorgen voor het gemak van herkenning. De vuurspuwende draak die als embleem werd gekozen, zorgde voor de nodige visuele impact. Zijn hoofd, dat vuur spuwt, toont dreiging en bereidheid om te vechten tot de volledige overwinning.

  30. Koln

  Koln Logo

  De Duitse voetbalclub FC Koln uit Noordrijn-Westfalen heeft een van de originele logo’s. Het onderscheidt zich door eenvoud en beknoptheid. In een felrode cirkel is het symbool van de stad Keulen in het zwart afgebeeld. Op de voorgrond staat een inscriptie in rood lettertype – “1.FC”, wat voor zich spreekt – “Onze club is de eerste!” Een formidabele en tegelijkertijd aantrekkelijke geit torent boven de stad uit – de mascotte van het team sinds 1957. Hij heeft een naam – Hennes, ter ere van de hoofdcoach Hennes Weissweiner.

  29. Sampdoria

  Sampdoria Logo

  De afbeelding van de matroos op het logo van de Italiaanse profvoetbalclub Sampdoria uit Genua maakt het uniek. Het gekozen symbool is een eerbetoon aan de locatie van de club in de havenstad. De afgebeelde contour van een matroos in profiel met een pijp in zijn mond is in zwart getekend op diagonale strepen van wit, blauw, rood en zwart, overeenkomend met de clubkleuren. Het embleem heeft de vorm van een schild, dat de hele compositie met succes benadrukt.

  28. Valencia

  Valencia Logo

  Het logo van de Spaanse voetbalclub Valencia valt op door zijn originaliteit. Een vleermuis in het zwart, alsof hij het hele embleem in het bovenste gedeelte omhelst. In het midden van het logo bevinden zich verticale geeloranje en horizontale blauwe strepen van het heraldische schild van de stadsvlag. Het belangrijkste detail van het embleem is de retro bal. Na herhaalde veranderingen bleef de bal dankzij het aandringen van de fans behouden, wat het embleem een ​​pakkend en origineel karakter geeft.

  27. Midland RockHounds

  Midland RockHounds Logo

  Een van de kleurrijke en originele logo’s die opvalt door zijn cartoonachtige uitstraling is een klein honkbalteam uit Texas. Het belangrijkste kenmerk is een enorme bruine buldog met een knuppel en een bal. Met zijn intimiderende uiterlijk toont hij de meest serieuze bedoelingen om de vijand koste wat kost te verslaan. Op de voorgrond staat de naam van het team in grijze stripfiguren. Bovenaan het embleem, op een blauwe achtergrond, staat Midland – de geboorteplaats van de club.

  26. Equipe nationalle de France

  Equipe nationalle de France Logo

  Het Franse nationale voetbalelftal heeft een ongewoon, levendig, kleurrijk en uniek logo. Dergelijke scheldwoorden heeft hij te danken aan het beeld van de Gallische haan, het symbool van het land. Het wordt gepresenteerd in zijn oorspronkelijke vorm tegen een achtergrond van nationale blauw-wit-rode bloemen. Naast de haan staat de afkorting van de Franse voetbalbond, FFF, op de voorgrond. Het embleem is bekroond met een gouden ster – een symbool van de overwinning van het nationale team op het WK 1998.

  25. Illawarra Hawks

  Illawarra Hawks Logo

  Het basketbalteam Illawarra uit de Australische stad Wollongong onthulde in 2007 hun oude logo. Een havik met uitgestrekte grote vleugels die een basketbal in zijn klauwen houdt, is het belangrijkste kenmerk van het embleem. Met zijn formidabele uiterlijk maakt hij iedereen duidelijk dat je in de strijd geen genade mag verwachten. Het middelpunt van de compositie is de naam van de club. Het hele embleem is in rood en wit weergegeven, passend bij de teamkleuren.

  24. Olympique Lyonnais

  Olympique Lyonnais Logo

  Het logo van de Franse professionele voetbalclub Olympique Lyonnais valt op door zijn originaliteit. Hij kan een veteraan van logo’s worden genoemd. Sinds 1950 heeft hij zijn visualiteit niet veranderd. Het is gemaakt in de vorm van een wit-rood-blauw heraldisch schild, de kleuren van het team. Het schild is verdeeld in twee delen. Onderaan – de letters “OL” zijn op een blauwe achtergrond geplaatst. Binnen de letter “O” is een leeuw afgebeeld – het symbool van FC. Bovenaan staat de naam in rood geschreven.

  23. Michigan State

  Michigan State Logo

  De sportieve belangen van Michigan State University worden vertegenwoordigd door de Michigan State Spartans, die bestaat uit 23 teams die zijn gerekruteerd uit studenten van de universiteit. De mascotte van de teams is de Spartaanse krijger Sparta, wiens helm pronkt op de uniformen van de atleten. Ook op de helmen van voetbalteams, waar een deel van de helm wordt doorgesneden door de bevestiging van de bescherming, wat enige verbijstering veroorzaakt bij het publiek. De primaire kleuren zijn groen en wit.

  22. Chicago Bulls

  Chicago Bulls Logo

  Het professionele basketbalteam van de Chicago Bulls staat bekend om alle geweldige sporten vanwege het spel en het legendarische embleem. Sinds de oprichting van de club in 1966 is de identiteit herhaaldelijk veranderd. Tegenwoordig heeft het de vorm van het hoofd van een woeste stier met krachtige en scherpe hoorns, wat de bereidheid van het team weerspiegelt om tot het laatst voor de overwinning te vechten. De combinatie van wit, rood en zwart weerspiegelt het kleurenschema van het team. Een interessant punt is proberen om de stier ondersteboven te bekijken.

  21. Philadelphia Flyers

  Philadelphia Flyers Logo

  De eigenaar van het unieke logo is de professionele ijshockeyclub Philadelphia Flyers uit Philadelphia, Pennsylvania. Het hele logo is gebaseerd op de letter “P”, die de naam van de stad belichaamt. In het midden is er een oranje cirkel die een hockeypuck voorstelt. De vier vleugels aan de linkerkant vertegenwoordigen de snelheid en beweging van de sport. Het palet dat werd gebruikt om het logo te maken, werd gekozen op basis van de kleurschakeringen van de club.

  20. Guangzhou Evergrande

  Guangzhou Evergrande Logo

  Een van de meest opvallende emblemen in het Chinese voetbal is het logo van de club Guangzhou Evergrande uit de stad Guangzhou. Een vlammende, felrode tijger met een formidabele en meedogenloze look brengt de geest van het hele team over – val altijd aan en win als eerste. Op de voorgrond is een rood lint met de naam van de club, Guangzhou. De bal is zichtbaar achter de tape. Bovenaan staat de slogan “Be the best forever”, die het karakter en de sfeer van de club kenmerkt. Het hele logo is gemaakt in heldere, gedenkwaardige kleuren.

  19. Blackburn Rovers

  Blackburn Rovers Logo

  Blackburn Rovers – Engelse professionele voetbalclub wordt beschouwd als een van de oudste. Het werd opgericht in 1875 in de Engelse stad Blackburn, in het graafschap Lancashire. Het embleem van de club is gemaakt in een strikt Engelse stijl. Een scharlaken roos in een blauwe cirkel is het symbool van Blackburn County. In de cirkel zelf, op een blauwe achtergrond, zijn de oprichtingsdatum van de club en de naam afgebeeld. Hieronder, in het Latijn, staat het motto van de club – “Arte et labore”, wat de essentie van het team weerspiegelt.

  18. Texas Longhorns

  Texas Longhorns Logo

  Het herenbasketbalteam van Texas Longhorns dat de Universiteit van Texas vertegenwoordigt, heeft een ogenschijnlijk eenvoudig, maar zeer origineel en gedenkwaardig logo. Het beschikt over een van de beroemdste Texas Longhorns. Hij is een symbool van zowel de staat zelf als het basketbalteam. Vanwege zijn grote formaat en intimiderende lange hoorns die tot 180 cm kunnen uitstrekken, kan het een geduchte vijand zijn. De kleur van het logo komt overeen met de hoofdkleur van het team.

  17. Boston Celtics

  Boston Celtics Logo

  Het embleem van de Boston Celtics kan niet onopgemerkt blijven. Het logo is gemaakt in witte en groene kleuren – de kleuren van het team. Het centrum van de compositie is het symbool van het team – een vrolijke en sluwe lepricon. In een hoed, vest, met een pijp in zijn mond, en een bal die rond één vinger draait. Lepricon leunend op een stok en imposant het ene been door het andere kruisend, ziet er behoorlijk indrukwekkend en gedenkwaardig uit. Zwart monochroom is gebruikt voor contrast en aantrekkelijkheid.

  16. Green Bay Packers

  Green Bay Packers Logo

  American football wordt sinds 1919 vertegenwoordigd door de Green Bay Packers, een club uit Green Bay, Wisconsin. Het team trok niet alleen de aandacht met zijn sportieve prestaties, maar ook met zijn eigen embleem. Ondanks dat het logo wordt weergegeven door een enkele letter, die weinig aandacht trekt, verdient het Packers ‘G’-symbool deze aandacht. Witte letters op een donkergroene achtergrond in gele randen – de kleuren van de club – zijn visueel het meest aantrekkelijk.

  15. Ajax

  Ajax Logo

  Het Ajax-logo van de voetbalclub valt op door zijn eenvoud en abstracte vormgeving. Een eervolle plaats op het logo wordt ingenomen door het origineel uitgevoerde portret van de held uit de Griekse mythologie. Elf Ajax-lijnen vertegenwoordigen een elftal spelers. Hierboven, op de rode streep, staat de naam FC in grote zwarte letters. Aan de andere kant van de naam van de club staat de naam van de stad – “Amsterdam”. Het rode en zwarte palet dat voor het logo is gekozen, volgt de kleuren van de club.

  14. Detroit Red Wings

  Detroit Red Wings Logo

  Voor hun visuele identiteit besloten de hockeyspelers van Detroit om een ​​letterlijke visuele interpretatie van hun club toe te passen. Ze noemden de Detroit Red Wings en voegden een wiel en spatborden toe aan hun logo, die allemaal de naam zullen bevestigen. Het wiel is een symbool van de motor, het symbool van de stad – Motor City, Detroit. Vleugels zijn een symbool van het team, waardoor alles alleen naar de overwinning “vliegt”. Er zijn geen wijzigingen in het logo sinds de toetreding tot de NHL’s zes.

  13. Lampang

  Lampang Logo

  De voetbalclub uit de provincie Lampang in Thailand trekt fans niet alleen aan door het spel, maar ook door zijn eigenaardige embleem. Het logo doet denken aan een plectrum en heeft een strijdwagen die op de voorwielen “opvliegt” van een paard in een harnas dat over de bal bokt. Dit is een eerbetoon aan de naam van het team – “Emerald Chariots”. De bovenste helft van het embleem is gemaakt in een smaragdgroene achtergrond. De onderste is in het zwart. Het draagt ​​de naam van het team in goud en een witte rijzende zon.

  12. Universiteit van Miami

  University of Miami Logo

  Het laatste van de logo’s voor de rugbyclub van de Universiteit van Miami, gelegen in het hart van Miami, behoudt zijn tweekleurige, in 1971 aangenomen. En dat kwam de visuele beleving van het clublogo ten goede. Het logo, dat de letter “U” van het woord “University” vertegenwoordigt, voldoet volledig aan de moderne eisen. Het is eenvoudig, beknopt, gemakkelijk te onthouden. De letter bestaat uit de teamkleuren. De rechterkant is donkergroen en de linkerkant is oranje.

  11. Chicago Blackhawks

  Chicago Blackhawks Logo

  Het Indiase hoofd op het embleem van de hockeyclub van Chicago is niet alleen origineel. Het is het onderwerp van een verhit debat over het gebrek aan respect voor nationale minderheden. Het logo, fel geschilderd in rode, witte en zwarte kleuren van de club, heeft lange tijd de geschiedenis van de teamcreatie bewaard. Het hoofd behoorde toe aan de beroemde Sauk-leider die in de 18e-19e eeuw op het grondgebied van de moderne staat Illinois leefde. De naam van het team is een eerbetoon aan de eigenaar van McLaughlin, zijn 86e Blackhawk Infantry Division.

  10. Kelowna Rockets

  Kelowna Rockets Logo

  Een van de geweldige logo’s is de visuele identiteit van de junior club van de Western Hockey League – WHL, gevestigd in Kelone, British Columbia, Canada. Sinds 1994 staat Ogologo, een mythisch monster dat in Lake Okanagan leeft, op het embleem van de club. Het is sluw en leuk, ondanks het proberen er dreigend en intimiderend uit te zien. Draakje met een hockeystick, de naam van de club bestaat uit alle kleuren van het team.

  9. Los Angeles Lakers

  Los Angeles Lakers Logo

  Het wereldberoemde basketbalteam – Los Angeles Lakers onderscheidt zich niet alleen door zijn heldere spel. Het embleem van het team is gedenkwaardig, heel helder. Het was de combinatie van zulke moeilijke “overeenstemming” tinten – paars en goud die het clublogo naar de leidende posities bracht. De club verklaart deze kleuren door het belang voor de koninklijke of keizerlijke personen. Ze worden gebruikt op mantels – paars, als symbool van macht, en goud – in de kroon.

  8. El Paso Chihuahuas

  El Paso Chihuahuas Logo

  De staat Texas verrast zijn honkbalfans met de originele teamlogo’s. Een kleine club genoemd naar de staat Chihuahua in 2013, gelegen nabij de Mexicaanse grens met El Paso. De mascotte van het team is een gemene Chihuahua-puppy, die alle rivalen van het team probeert te intimideren en te bewijzen dat hij ook een goede vent is. Ter bevestiging hiervan was de hond “uitgerust” met een puntige halsband en werd zijn brutale grijns afgebeeld op het logo. Het logo omvatte alle 4 teamkleuren.

  7. Notre Dame

  Notre Dame Logo

  Rugby, geliefd bij alle Amerikanen, wordt vertegenwoordigd door het team van de Universiteit van Notre Dame met een origineel, gedenkwaardig logo. De geschiedenis van het nieuwe embleem begon na 10 jaar na de ontbinding van de club. Schilduniform, gemaakt in teamkleuren – donkerblauw, groen en wit. Op de binnenmarge bovenaan staat de afkorting voor het team in zwart gedrukt. Het centrale element is het Keltische kruis, de datum van de vorming van het team, het teken – “N” en “D”, de klaver – het symbool van de verbannen club.

  6. Hibernians FC

  Hibernians FC Logo

  De professionele voetbalclub Hibernians uit Paola, Malta kan met recht worden beschouwd als de eigenaar van het meest originele logo. Het centrum, dat op de bal staat, wordt ingenomen door een sierlijk pronkende pauw. De naam is in wit gegraveerd op een gele achtergrond rond de cirkel. Hieronder een eerbetoon aan het historisch erfgoed in de vorm van een Maltese mantel met een wit kruis op een rode achtergrond. In de buurt – zwarte en witte strepen in de kleuren van de club. Op het onderste lint staat de oprichtingsdatum van de club.

  5. Dallas Cowboys

  Dallas Cowboys Logo

  Vreemd genoeg zijn er in teamsporten fouten die kenmerkend zijn voor een persoon bij het beoordelen van hun capaciteiten. De Dallas Cowboys, opgericht in 1960 en spelend in de NFL, zijn onbetwistbaar en maken zich zorgen over het gebrek aan belangrijke sportieve prestaties. De benodigde verandering De in Arlington, Texas gevestigde club is traag geweest om meer dan 55 jaar in hun spel of hun logo door te brengen. Een blauwe of rode ster ziet er immers erg voordelig uit op sexy dameslaarzen.

  4. Newcastle United

  Newcastle United Logo

  Het logo van de Engelse voetbalclub Newcatle United onderscheidt zich door zijn uniciteit en schoonheid. Twee mythische zeepaardjes met vissenstaarten zijn het symbool van Newcastle upon Tyne over de rivier en de zee. De vroege geschiedenis van de stad wordt gesymboliseerd door de toren afgebeeld op het wapen. Het wapen zelf is geschilderd in de witte en zwarte kleuren van het team. Op de top van de toren staat een leeuw die een wimpel vasthoudt met een Sint-Joriskruis. Onder het logo is onder het embleem een ​​blauw mottolint met de naam van de club geplaatst.

  3. Montreal Canadiens

  Montreal Canadiens Logo

  Het logo van de beroemde ijshockeyclub Montreal Canadiens houdt de palm voor zijn bijna ongewijzigde visuele identiteit. Sinds de oprichting in 1917 heeft de club zijn stempel behouden door zijn vertrouwen in overwinningen te tonen zonder dat een toonaangevend merk zijn imago hoeft te veranderen. Twee eenvoudige letters – “C” en daarin geplaatst “N” (“club” en “hockey”) – dit is voldoende om de leider te herkennen.

  2. Bristol Rovers FC

  Bristol Rovers FC Logo

  De piraten sabelbal, oorspronkelijk te vinden op het logo van de Engelse voetbalclub Bristol Rovers, weerspiegelt de maritieme geschiedenis van de stad Bristol. De cirkel op de achtergrond is uitgevoerd in witte en blauwe vierkanten, die het hoofdkleurenschema van het team symboliseren. Rond de cirkel van het embleem, binnen op een blauwe achtergrond, is de naam FC in gele letters gegraveerd. Het accentelement van het logo is een felgeel mottolint met de datum van de oprichting van de club.

  1. New York Yankees

  New York Yankees Logo

  Een van de meest complexe logo’s wordt beschouwd als het embleem van de honkbalclub van de New York Yankees. De verweving van lijnen werd zo nauwkeurig gecreëerd bij de vorming van de NY-commandoafkorting dat het zorgde voor een duidelijke visuele waarneming. Het embleem heeft de vorm van een bal. De binnenruimte is gevuld met de naam van de club – Yankees in handgeschreven schrift. Op de voorgrond staat de “Uncle Sam” hoge hoed gedragen op een honkbalknuppel.

  Wie heeft het beste logo in de sport?

  Het beste logo in professionele sporten is het symbool van de New York Yankees in balstijl. Het bevat een vleermuis en hoge hoed in de kleur van de Amerikaanse vlag.

  Wat is het meest herkenbare logo in alle sporten?

  Het logo van de New York Yankees staat opnieuw bovenaan in deze ranglijst, maar niet modern, maar in de vorm van verstrengelde letters NY. Het is een van de meest herkenbare symbolen in de sportwereld.

  Welk team heeft het beste logo?

  Veel teams gebruiken goede logo's. Naast de New York Yankees, Green Bay Packers, New England Patriots, Boston Celtics, Golden State Warriors, New York Knicks, kan Manchester United hier bogen op.

  Wat maakt een Good Sport-logo?

  Om een sportlogo als goed te beschouwen, moet het eenvoudig, symbolisch en herkenbaar zijn. Het gebruik van negatieve ruimte wordt aangemoedigd, met respect voor de harmonie van kleuren en vormen.