Top 20 honkbal logo’s

  Top 20 honkbal logo’s

  Na het bekijken van Amerikaanse films, wordt honkbal geassocieerd met een sterke teamgeest en steun. Denk aan de uniformen van spelers, cheerleaders en mascottes met verschillende strepen. Ze gebruiken allemaal logo’s van honkbalteams om fans geïnteresseerd te houden. Emblemen worden gebruikt als patches op kleding, spelersuniformen, vlaggen en andere souvenirs. Logo’s symboliseren vaak niet alleen een team met een lange geschiedenis, maar hele steden, staten of regio’s. Ze zijn onmiskenbaar herkenbaar, wat helpt om de aandacht van de fans te trekken.

  Wat is de top 20 honkballogo’s?

  Dit is een ranglijst van de top 20 MLB-logo’s. De top tien bevat symbolen voor New York Yankees (NY-embleem), Toronto Blue Jays (1977-1996), St. Louis Cardinals (STL-embleem), Kansas City Royals (1969-1992), Detroit Tigers (Old English D), Milwaukee Brewers ( 1978-1993), Oakland Athletics (1971-1982), Cincinnati Reds, Boston Red Sox en zelfs de Major League Baseball-graphic (“Batter”).

  Na analyse van onze selectie, kun je zien dat de meeste teams een combinatie van rode, blauwe en witte kleuren gebruiken. Het kleurenpalet symboliseert impulsiviteit, maar geeft tegelijkertijd vertrouwen en betrouwbaarheid dankzij de blauwe kleur. Rood verhoogt de hartslag en ademhaling, waardoor fans zich inleven in het team.

  20. Baltimore Orioles 1966-1991

  Baltimore Orioles 1966-1991 Logo

  Het logo van het team uit de periode 1966-1991 is nog steeds een favoriet bij de fans. In 1966 gebruikte het team voor het eerst een tekenfilmvogel die een vleermuis vasthield. De periode wordt beschouwd als de meest succesvolle in de geschiedenis van het team, aangezien de Baltimore Orioles drie keer de World Series wonnen.

  Het team kreeg zijn naam ter ere van een kleine zwart-oranje vogel die in Noord-Amerika leeft – de Baltimore Oriole. Het wordt gebruikt als symbool voor de Baltimore Orioles en staat op alle logo’s. De vogel wordt in een oranje cirkel geplaatst met de teamnaam erin.

  19. Minnesota Twins: TC-embleem

  Minnesota Twins headwear TC Logo

  Het teamlogo bestaat uit de letters TS, die kunnen worden ontcijferd als “Twin Cities”. Vernoemd naar twee steden: Minneapolis en Saint Paul. Een eenvoudig maar opvallend embleem springt in het oog. Grafische elementen worden harmonieus met elkaar gecombineerd, waardoor een leesbaar logo ontstaat. De letters zijn wit en rood tegen een blauwe achtergrond, waardoor een mooi contrast ontstaat. Nu wordt het embleem gebruikt op hoeden of als patch op kleding. Was het hoofdlogo van het team van 1961 tot 1986.

  18. Los Angeles Dodgers: LA-embleem

  Los Angeles Dodgers headwear LA Logo

  Los Angeles Dodgers is een honkballegende die werd opgericht in 1883. Het logo van het team is sinds 1958 vrijwel ongewijzigd gebleven en het embleem is een van de meest herkenbare in de sportwereld. De harmonieuze combinatie van blauw en wit maakt het evenwichtig en onopvallend. Het gebruik van een kleurenpalet wordt geassocieerd met betrouwbaarheid. Het embleem is vaak te zien op petten of merchandise. Het past ook perfect bij de uniformen van de teamspelers.

  17. San Francisco Giants: SF-embleem

  San Francisco Giants headwear SF Logo 1951

  Het SF-logo is de perfecte combinatie van detail, kleur en type. Het basiskleurenpalet van het team wordt gebruikt: zwart en oranje. De letters SF vallen op tegen een zwarte achtergrond. Voor hun creatie werd hetzelfde lettertype gebruikt als voor het opschrift Giants in het logo (het is onmogelijk om de identiteit van de letters S niet op te merken). Het kostte veel tijd om het perfecte logo te maken. Sinds 1958 hebben ontwerpers kleine aanpassingen gedaan. Het lettertype en de kleurverzadiging veranderden, maar het idee van het embleem bleef hetzelfde.

  16. California Angels Halo-ed “A” 1972-1988

  California Angels Halo ed A logo 1972-1988

  Het logo van een professionele honkbalclub uit deze periode werd de voorloper van de moderne versie. De uitgebalanceerde combinatie van kleuren en elementen was een succes voor het team. Maar in 1995 verliet het team het A-logo en keerde er pas in 2002 naar terug. De dominante kleuren zijn rood en blauw, favorieten onder honkbalteams. De gele halo rond “A” is een goede verwijzing naar de naam van het team.

  15. Minnesota Twins Minnie en Paul

  Minnesota Twins Minnie and Paul logo 1961-1975

  Het honkbalteam dat we al kennen heeft niet alleen een goed embleem, maar ook een al even opvallend logo. Minnie en Paul zijn personificaties van de steden Minneapolis en St. Paul. Er zijn extra details op het logo: de Mississippi-rivier, een brug en een honkbal. Het idee achter het logo is om de eenheid tussen steden te laten zien door de handdruk van de tweeling. Het logo is gemaakt door illustrator Ray Barton voor $ 15. Het team bracht slechts 1 wijziging aan in de afbeelding: ze voegden inscripties op T-shirts toe met een verwijzing naar de zustersteden.

  14. New York Mets

  New York Mets primary logo

  Het logo van New York Mets is een van de meest succesvolle in de sportgeschiedenis. Het werd in 1962 gemaakt door illustrator Ray Gotto. Sindsdien is het logo nagenoeg ongewijzigd gebleven, met uitzondering van kleine aanpassingen, zoals het wegvallen van de piepkleine afkorting NY. Het bestaat uit verschillende elementen en een goed kleurenpalet: blauw, oranje en wit. Het logo is een honkbal met het silhouet van New York en de naam van het Mets-team erin. De succesvolle combinatie van elementen is niet onderhevig aan tijd en nieuwe trends in logo-ontwerp.

  13. Chicago Cubs

  Chicago Cubs primary logo

  Het teamlogo van 1957-1978 was zeer succesvol en minimalistisch, wat perfect past bij moderne trends. De combinatie van rode, witte en blauwe kleuren maakte het beeld redelijk helder en aantrekkelijk. Het team gebruikt nu een aangepaste versie van het oude logo, waardoor het lettertype en de lijnen vetgedrukt zijn en de kleuren meer verzadigd. De honkbalclub heeft in de loop van de geschiedenis vaak geëxperimenteerd met logo-variaties om de perfecte pasvorm te vinden.

  12. Montreal Expo 1969-2004

  Montreal Expos primary logo 1969-2004

  Het slimme gebruik van kleuren en details maakt het honkbalteamlogo van Montreal Expos onvergetelijk. De hoofdletter “M” springt meteen in het oog, afgebeeld in drie kleuren: rood, wit en blauw. Als je goed kijkt, zie je ook de letter “e” gemarkeerd in rood en “b” in blauw. Na de verhuizing van Canada naar Washington DC, gebruikt het team een ​​opnieuw ontworpen logo met veel details.

  11. St Louis Cardinals

  St Louis Cardinals primary logo

  Het logo van het team bestaat uit hun symbool – een rode vogel zittend op een vleermuis. De kardinaal is in de geschiedenis van het team op elke afbeelding te zien geweest. Sommige varianten bestonden uit een paar vogels, maar het hoofdidee is nog steeds bewaard gebleven. De flamboyante kardinaal trekt de aandacht. Na verloop van tijd werd het gedetailleerder en veranderden sommige elementen: de kleur van de snavel en ogen. De letter “C” van de teamnaam lijkt een beetje opgehangen te zijn, wat het beeld evenwichtiger maakt.

  10. Major League Baseball “Batter”

  Major League Baseball silhouetted batter Logo

  Het beroemde Major League Baseball-logo werd in 1968 gemaakt door Jerry Dior. Hij werd gevraagd om een ​​logo te maken ter herdenking van het eeuwfeest van professioneel honkbal in 1969. Volgens vele gissingen beeldt het logo Harmon Killebrew af, maar zoals de illustrator zei, werd het silhouet van de speler op verschillende manieren gecreëerd. De afbeelding wordt nog steeds gebruikt door teams die af en toe rood en blauw veranderen in de kleuren van hun club.

  9. Boston Red Sox

  Boston Red Sox primary logo

  Het logo van het honkbalteam weerspiegelt zijn naam volledig. Rode sokken zijn al sinds 1924 beroemd over de hele wereld. In de loop van de tijd hebben illustratoren en ontwerpers enkele details aan het beroemde logo toegevoegd, maar sinds 2009 heeft het team het gebruik van grafische details opgegeven. Nu heeft het logo niet eens de naam van het team vanwege de hoge erkenning in de sportwereld world

  8. Cincinnati Reds

  Cincinnati Reds wishbone C logo

  nkbalteam koos de naam van de club als logo in plaats van symbolen of mascottes. De ideale vorm van de letter “C” is een lust voor het oog en de combinatie van kleuren maakt het beeld dynamischer. In de jaren 40 presteerde het team met drie kleuren: blauw, rood en wit. In dezelfde periode wonnen de Cincinnati Reds de World Series en daarom wordt het logo geassocieerd met succes. Nu wordt in plaats van blauw zwart gebruikt, waardoor een schaduw en een driedimensionaal beeld ontstaat.

  7. Oakland Athletics 1971-1982

  Oakland Athletics primary logo 1971-1981

  Maak je klaar voor een explosie van levendige kleuren! Het enige logo in onze collectie dat geen blauw of rood gebruikt. Net als bij het vorige team wordt het logo geassocieerd met succes door de overwinning in de World Series in 1971-1974. Je ziet de A’s (zoals het team van Oakland Athletics vaak wordt genoemd), witte sneakers met groene veters. Alle details zijn in het honkbal geplaatst met gele en groene kleuren.

  6. Milwaukee Brewers “Bal in Handschoen” 1978-1993

  Milwaukee Brewers Ball in Glove primary logo 1978-1993

  In 1977 besloot het team een ​​wedstrijd te houden om hun logo te veranderen. De deelnemers moesten een afbeelding maken die even goed zou staan ​​op kleine als grote dingen of plaatsen. De winnaar was Tom Mindel, die het beroemde honkbal met blauwe handschoenen ontwierp dat al snel een favoriet bij de fans werd. Ondanks dat het team het beeld nu niet gebruikt in hun activiteiten, zal het toch het meest herkenbare in de geschiedenis van de club blijven.

  5. Detroit Tigers Oud Engels D

  Detroit Tigers Old English D Logo

  Het embleem van het honkbalteam in de oude “D” symboliseert de geschiedenis van de club. Het wordt gebruikt op spelersuniformen en hoofddeksels. Het unieke lettertype, schreven aan de uiteinden hebben van een gewone letter een sterk symbool gemaakt. Fans denken dat dit embleem perfect is voor een honkbalteam. Ontwerpers experimenteerden meerdere keren met afbeeldingen, maar kozen uiteindelijk voor de letter en veranderden in de loop van de decennia alleen de gewichten en lettertypen.

  4. Kansas City Royals 1969-1992

  Kansas City Royals primary logo 1969-1992

  Het elegante Kansas City Royals-logo vormt de basis van de handtekening van het honkbalteam. Het logo moest worden ontworpen door Hallmark Cards. 15 kunstenaars werkten aan de creatie van het beeld, en de winnaar was Shannon Manning. Ze gebruikte harmonieus alle trends van die periode: geometrie, felle kleuren en laconiek. Het door de kunstenaar ontworpen logo werd de basis voor alle moderne versies en onderging in de loop der jaren kleine wijzigingen.

  3. St. Louis Cardinals: STL-embleem

  St Louis Cardinals headwear STL Logo

  Als je je het logo herinnert in de vorm van een rode kardinaal op een honkbalknuppel, dan ben je het er zeker mee eens dat het teamembleem er een laconieke toevoeging aan is. De interliniëring van de drie hoofdletters is gemaakt in wit met een blauw kader op een rode achtergrond. Veel leden van de Hall of Fame hebben het embleem gedragen, wat de status in de ogen van de fans verhoogt. In 2020 veranderde het team het beeld een beetje en maakten de ontwerpers de buitenste blauwe lijn iets dunner.

  2. Toronto Blue Jays 1977-1996

  Toronto Blue Jays primary logo 1977-1996

  Het logo dat het team in de periode 1977-1996 gebruikte, wordt beschouwd als het meest succesvolle in de geschiedenis van het team. In 2020 besloten de Toronto Blue Jays terug te keren naar het iconische imago, dat goed wordt ontvangen door fans. Het logo van die periode toont de belangrijkste elementen: naam, land van herkomst en symbool. Er wordt een heldere combinatie van wit, blauw en rood gebruikt.

  1. New York Yankees: NY-embleem

  New York Yankees interlocking NY logo

  Zelfs degenen die helemaal niets van honkbal weten, hebben gehoord van de New York Yankees. Het beroemde embleem werd in 1877 ontworpen door Tiffany & Co. Het logo wordt nog steeds door het team gebruikt. De afbeelding was getuige van de snelle opkomst van het team en talrijke overwinningen. Het minimalistische embleem met een laconiek lettertype verliest zijn populariteit niet en is bij uitstek geschikt voor moderne trends.

  Wat is het beste logo in honkbal?

  Het Toronto Blue Jays-logo is volgens een recente online peiling uitgeroepen tot het beste in de Major League Baseball. Dit symbool was populair in de vroege jaren 2000. en is nu weer in de mode.

  Hoeveel MLB-logo's zijn er?

  Major League Baseball heeft 30 teams, wat betekent dat er slechts 30 hoofdlogo's zijn in een professionele sportorganisatie (het eigen symbool van MLB niet meegerekend).

  Welk honkbalteam heeft een ster als logo?

  Het Houston Astros-logo is voorzien van een oranje vijfpuntige ster. Bij Philadelphia Phillies vervangen twee kleine sterren de stippen boven de i. De Seattle Mariners hebben een vierpuntige ster gestileerd als een kompasnaald. En bij Tampa Bay Rays lijkt de zespuntige ster op een lichtflits. De Texas Rangers en de Washington Nationals hebben twee sterren die de franchisenaam delen. De New York Yankees hebben vier sterren op hun hoed.

  Welk MLB-team heeft het oudste logo?

  Vanaf 2021 is het oudste logo van alle MLB-teams nu in gebruik door de New York Yankees. Hun grafische teken is gemaakt in 1968.