Top 10 whisky-logo

  Top 10 whisky-logo

  Een gearomatiseerde alcoholische drank is al lang een verslaving van rijke mensen. Whisky is een onderdeel van dure collecties, dus het ontwerp van logo’s wordt met grote zorg behandeld. Het etiket moet de status van de drank en zijn voortreffelijke smaak bevestigen.

  Wat is het TOP 10 Whisky-logo?

  De top tien bevat de logo’s van de volgende whiskymerken: Jack Daniel’s, Dalmore, Fireball Whiskey, Macallan, Jameson Whiskey, Chivas, Bells Whiskey, Ballantine’s, Glenfiddich, Glenfarclas.

  De geschiedenis van whisky begint in Schotland en Ierland – het is nog steeds niet bekend waar de drank precies voor het eerst verscheen. Vroeger geloofde men dat regelmatig gebruik van whisky plezier geeft, ziektes geneest en zelfs ouderdom voorkomt. Nu zijn er veel merken met hun eigen recepten en visie op de perfecte smaak.

  1. Jack Daniel’s

  Jack Daniels Whiskey Logo

  Jack Daniel’s is ’s werelds best verkochte whisky. Het merklogo is niet minder herkenbaar dan de drank zelf. Het Amerikaanse bedrijf is niet alleen erg populair, maar heeft ook een bijzonder labeldesign. Het is praktisch onveranderd gebleven sinds het begin van zijn bestaan. Ontwerpers van het bedrijf Cue in de nieuwe update hebben het basis zwart-wit palet en het herkenbare lettertype behouden. Volgens een verhaal werden de kleuren gekozen om de herinnering aan de in 1911 overleden oprichter van het merk te bewaren. U ziet een lettertype dat lijkt op het handgeschreven lettertype en een cirkel met de woorden “Old No.7”.

  2. Dalmore

  Dalmore Whiskey Logo

  Dalmore 62 wordt gerangschikt als de 3e duurste whisky ter wereld. Er zijn in totaal 12 flessen van de drank, gebotteld in handgemaakte kristallen containers en verpakt in mahoniehouten dozen. De laatste fles werd verkocht voor $ 250.000. De belangrijkste decoratie van het merk is een zilveren hertenkop. Er is een legende dat in 1263 de jager Mackenzie de koning redde van een hert. Het dier werd een symbool van de clan en in 1890 gebruikten de gebroeders Mackenzie het om de drank te versieren.

  3. Fireball-whisky

  Fireball Whiskey Logo

  Het ongewone logo van het bedrijf trekt meteen de aandacht van de consument. Op het etiket staat een rode demon afgebeeld die vlammen loslaat. Zijn kop brandt ook, waardoor de scherpe smaak van het product wordt overgebracht. De whisky bevat rode hete pepers gecombineerd met vanille – een ongewone smaak. Het hotlabel waarschuwt voor verzadiging. In vergelijking met andere merken is het alcoholgehalte van de drank aanzienlijk lager – 33%. Fireball Whiskey heeft ook een zoektocht-app uitgebracht voor drinkfeestjes.

  4. Macallan

  Macallan Whiskey Logo

  Het Scotch whisky label inspireert je om in een gezellig huis bij de open haard te zitten, een kwaliteitsdrankje te drinken en na te denken over het leven. De waarheid is, alleen als je bereid bent een groot bedrag te betalen om het te proberen. Het logo toont de nalatenschap van Alexander Reid, de oprichter van het bedrijf. 3 verschillende lettertypen en zwarte en gouden tinten werden gebruikt om de merknaam te creëren. James Bond is een grote fan van Macallan-whisky en het bedrijf wordt beschouwd als een van de beste in zijn segment.

  5. Jameson-whisky

  Jameson Whiskey Logo

  Jameson is een whisky met een perfecte smaak en familiewaarden. Het bedrijf werd opgericht door John Jameson met zijn zoon. Dankzij hun inspanningen zijn ze erin geslaagd een sterk merk te creëren dat niet aan populariteit inboet. De maker van het logo wordt beschouwd als Robert Stradling. Na analyse van de afbeelding, ziet u een combinatie van lettertypen: met kapsels en klassiek, van verschillende diktes. Een aangenaam kleurenpalet van bordeauxrode en romige gele tinten helpt om constant in de trend te blijven.

  6. Chivas

  Chivas Whiskey Logo

  De eerste fles Schotse whisky werd gemaakt in 1801. De gebroeders Chivas begonnen hun bedrijf met de verkoop van exotische producten: specerijen, koffie en exclusieve alcoholische dranken. Hun kenmerkende whisky was zo populair dat het een Royal Warrant voor het product ontving. Het logo is verfraaid met details zoals speren en linten. Rood symboliseert het plezier van het leven na het drinken van whisky, en grafische elementen – macht en aristocratie.

  7. Bells Whisky

  Bells Whiskey Logo

  Bells is een fijne Schotse whisky. Het merk kreeg zijn naam pas in 1904, na het overlijden van de oprichter. Arthur Bell was tegen het gebruik van zijn achternaam op de verpakking. Het logo is voorzien van 2 leeuwen die een schild met de afbeelding van een bel vasthouden. Zo verklaart het merk dat het klaar is om luid over zichzelf te spreken als bedrijf met een kwaliteitsproduct. Een combinatie van bordeauxrood en crème werd gebruikt om de belettering te creëren, wat exclusiviteit en verfijning aantoont.

  8. Ballantines

  Ballantines Whiskey Logo

  Ballantine’s is een ander voorbeeld van een klassieke Schotse whisky met een lange geschiedenis. Het meest populaire product van het merk is Ballantine’s Finest. Het bestaat uit 57 alcoholen en heeft een zachte, zoete smaak. Het bedrijfslogo bestaat uit de merknaam. Het prachtige handgeschreven lettertype en de prachtige kleur (Pantone 289C) weerspiegelen de hele geschiedenis en status van het bedrijf.

  9. Glenfiddich

  Glenfiddich Whiskey Logo

  Het uitgekiende merklogo trekt de aandacht van de consument. Het bruine hert symboliseert niet alleen de adel, maar ook de plaats waar de eerste distilleerderij werd gebouwd. William Gran bouwde het samen met 9 kinderen in de “hertenvallei” – zo wordt de naam Glenfiddich vertaald uit het Gaelic. Een bijgewerkt lettertype van het eerste embleem werd gebruikt om een ​​modern logo te creëren. Gladde letters vertegenwoordigen vertrouwen en uniciteit.

  10. Glenfarclas

  Glenfarclas Whiskey Logo

  Het etiket van elke fles is niet alleen versierd met een elegante inscriptie met de naam van het bedrijf, maar ook met een afbeelding van een distilleerderij met een toren. De naam Glenfarclas is diagonaal gemaakt in rood met een zwarte schaduw. Het vertaalt zich als “vallei met groen gras”, aangezien het bedrijf zich op deze plek bevindt. Het bijzondere van het merk is dat het water voor whisky uit een beek wordt gehaald met smeltwater van een gletsjer. Voordat het in productie gaat, passeert het water natuurlijke filters en verliest het de noodzakelijke elementen niet.

  Wat zijn de 10 meest populaire whisky's?

  Vanaf 2021 zijn de meest populaire alcoholische dranken in deze categorie Ardbeg Blaaack, Glenmorangie A Tale of Cake, Elijah Craig Toasted Barrel, Ledaig Sinclair Series Rioja Cask, Blue Spot 7 Year Old Cask Strength, Teeling Blackpitts, Kilkerran 16 Year Old, Glenlivet 12 Year Old Illicit Still, Glenmorangie 12 Year Old Malaga Cask Finish, Ardbeg Arrrrrrrdbeg - Release van het Comité.

  Welk merk Whisky is het beste?

  De lijst met de beste whiskymerken wordt aangevoerd door Uncle Nearest, Wild Turkey Longbranch, Jack Daniel's, Bulleit, Jameson, Fireball Cinnamon Whiskey.

  Wat zijn de top 10 whisky's in India?

  In India zijn de meest populaire Royal Stag, Officer's Choice Whiskey, Mc Dowell's No. 1, Blenders Pride, Director's Special Whisky, Imperial Blue (IB) Whisky, Royal Challenge United Spirit, The Rockford Reserve, Whiskin Craft Whisky, Bagpiper.

  Wat is de meest populaire whisky?

  De volgende whiskyproducenten voeren de wereldranglijst aan: Jack Daniels, Jim Beam, Evan Williams, Maker's Mark, Bulleit, Wild Turkey.