Top 10 logo’s van mobiele telefoons

  Top 10 logo’s van mobiele telefoons

  Het hele leven van een moderne persoon bevindt zich op de telefoon. We besteden ongeveer 2,5 uur per dag aan sociale media en het aantal groeit elk jaar. De pandemie heeft een enorme impact gehad op het gebruik van mobiele telefoons. Zakelijke meetings, planning, boeken en films – alles kan met behulp van gadgets.

  Wat zijn Top 10 mobiele telefoonlogo’s?

  Op deze top staan ​​de logo’s van Sony Ericsson, INQ, Kyocera, Sanyo, Motorola, Samsung, Blackberry, Benq-Siemens, LG, Audiovox.

  We zien dagelijks logo’s van bekende fabrikanten. Sterke concurrentie dwingt merken om niet alleen te werken aan verbetering van het product, maar ook aan hun eigen herkenning. Als we alle logo’s in onze selectie analyseren, kunnen we concluderen dat bedrijven eenvoudige geometrische vormen gebruiken en benadrukken met felle kleuren.

  1. SONY ERICSSON

  Sony Ericsson Logo

  Het bedrijf bestaat uit twee bekende merken: de Japanse leider Sony en de Zweedse fabrikant Ericsson. Het logo werd in 2001 geïntroduceerd en is sindsdien niet veranderd. Het beeld is een groene en zilveren bal. Dankzij de golvende vorm zijn de letters “S” en “E” te zien op het logo. Ook symboliseert dit detail de ontwikkeling van het bedrijf. Het logo heeft zelfs een eigen naam – “Liquid Energy”.

  Het lettertype dat ontwerpers in 2010 gebruikten om het beeld te verbeteren en de slogan “Make. Geloof “- Sans Serif. Sony heeft ook een eigen Sony Sketch EF-lettertype, maar dat kan vanwege copyright niet worden gebruikt. Ericsson richt zich op Humanist Black, maar je kunt experimenteren met Verajja Bold om het originele lettertype te vervangen.

  2. INQ

  INQ Logo

  Het bedrijf, dat 6 jaar bestond en in januari 2014 stopte, was vooral populair in Europa vanwege zijn producten. Een interessant logo onderscheidde de fabrikant van andere merken. De heldere combinatie van rood en geel, samen met ongewone vormen, trok kopers aan. Het logo bestond uit de naam INQ, maar de letters waren niet uitgelijnd. Er is ook een punt binnen “Q”. De onconventionele combinatie zorgde voor een gemoedelijkere sfeer en trok een jonger publiek.

  Het beeld ziet er harmonieus uit tegen elke achtergrond: rood, geel, zwart of wit. De kleuren die zijn gebruikt om het logo te maken: Pantone Red 185 C en Pantone Yellow C. INQ had ook merklettertypen: Helvetica en Neue.

  3. KYOCERA

  Kyocera Logo

  Kyocera is een Japanse fabrikant van hightech producten. Het logo werd in 1982 geïntroduceerd en is nog steeds in gebruik. Het bedrijf was in staat om een ​​imago te creëren dat zelfs bij moderne trends past en door de jaren heen relevant zal zijn. Het presenteert een mozaïek van rode en witte elementen. Onder hen is een ruit te zien. Verschillende culturen hechten een symbolische betekenis aan een geometrische figuur en associëren deze met het hart, het begin, de essentie.

  Het mozaïek is ook gemaakt in de vorm van de letter “K”. Enerzijds zorgen rechte lijnen en duidelijke grenzen voor betrouwbaarheid en bewustzijn, maar spelen met kleuren voegt zachtheid en vriendelijkheid toe. Overigens houdt het bedrijf zich niet alleen bezig met de ontwikkeling van telefoons, maar ook met keramische producten, waaronder die voor medicijnen.

  4. SANYO

  Sanyo Logo

  Het laconieke logo doet denken aan beweging. De gestileerde “N” werd het brandpunt van het beeld, aangevuld met rood. Ook zijn de letters in het logo gekanteld, wat de eeuwigdurende beweging symboliseert. Eduard Hoffmann en Max Miedinger creëerden het lettertype dat door het bedrijf werd gebruikt – Helvetica Neue Black Italic.

  SANYO richt zich op productkwaliteit, niet alleen op klantverrassing. Interessant feit: het merk begon met de productie van koplampen voor fietsen en werd bij de start van zijn activiteiten een van de leiders in de export van zijn producten. 5 jaar lang was het het enige product in het assortiment van het bedrijf. De naam van het bedrijf is vanuit het Japans vertaald als “drie oceanen”. De plannen van SANYO omvatten het veroveren van de markt op verschillende continenten.

  5. MOTOROLA

  Motorola Logo

  Motorola is al lang een symbool van betrouwbaarheid en klantvertrouwen. Het bedrijf was een van de eersten die zich ontwikkelde op het gebied van mobiele communicatie en mobiele telefoons. Het project om de eerste mobiele telefoon met een gewicht van 1 kilogram te maken, duurde 10 jaar en ongeveer $ 100 miljoen. Interessant is dat AT&T op hetzelfde moment een vergelijkbare ontwikkeling doormaakte, en Martin Cooper belde voor het eerst met de vertegenwoordiger van een concurrent.

  Het bedrijfslogo wordt geassocieerd met verschillende afbeeldingen. Iemand noemt het hoofdsymbool in de vorm van de letter “M” een vleermuis, anderen leunen naar de versie met driehoeken en pijlen die naar boven wijzen. Over het algemeen bestaat het logo uit een blauwe cirkel met een “M” erin en het woord Motorola. De merknaam is ook in blauw en licht schuin om beweging aan te geven.

  6. SAMSUNG

  Samsung Logo

  Een ander bekend bedrijf dat zijn consumenten blijft verbazen met een breed assortiment, is in onze selectie opgenomen. Er is een foto op internet die op een grappige manier vertelt over het uiterlijk van een bekend logo op een blauwe ovale achtergrond. Naar verluidt is dit een beetje afwijkend van het al even beroemde Apple, dat de basis werd voor het logo.

  Gedurende 6 jaar heeft het bedrijf de zakelijke blauwe ellips verlaten en gebruikt het alleen de naam Samsung in dezelfde kleur en met hetzelfde lettertype. Het merk gestileerde “A”, waardoor het eruit ziet als een driehoek, symbolisch met de naam van het bedrijf. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Korea en betekent “drie sterren”. Dit was het eerste logo. Maar in het Chinees betekent sam bijvoorbeeld groot en gezongen betekent eeuwig.

  7. BLACKBERRY

  Blackberry Logo

  Het logo bestaat uit precies die onderdelen die aan de naam kunnen worden gekoppeld. Kleine elementen of zaden zijn met elkaar verbonden en lijken op een braam. Het wordt gevolgd door de merknaam in een ongebruikelijk lettertype met afgeronde letters. Er is ook een legende dat het bedrijf zijn naam kreeg toen een gebruiker de gelijkenis van de knoppen met bramenzaden opmerkte.

  Het logo van het bedrijf wordt meestal in blauw weergegeven, maar er zijn ook interpretaties in zwart-wit te zien. De gebruikte tinten zijn # 231F20 voor wit, # 000000 voor zwart en # 1475DC voor cyaan. Als je naar het logo kijkt, zie je de afstand tussen de bes en de naam zelf. Het is gelijk aan de tweede letter “l” van de BlackBerry.

  8. BENQ-SIEMENS

  BenQ Siemens Logo

  Benq-Siemens introduceerde zijn logo in 2006, toen Benq en Siemens fuseerden. In tegenstelling tot Sony Ericsson besloot het nieuwe merk zich niet bezig te houden met het imago en gewoon 2 logo’s van afzonderlijke bedrijven samen te voegen.
  Het eerste deel van het logo is afgebeeld in magenta en het tweede in neutraliserend grijs. Er worden twee verschillende lettertypen gebruikt, maar dezelfde testhoogte, wat de gelijkheid van de 2 oorsprongen benadrukt. Het eerste deel geeft een speelsheid dankzij een meer gestileerd lettertype, en het tweede – stabiliteit en betrouwbaarheid. Trouwens, Benq dankt zijn naam aan de Bringing Enjoyment and Quality-strategie, en Siemens – ter ere van zijn oprichter Werner von Siemens.

  9. LG

  LG Logo

  Het LG-logo is echt herkenbaar bij de consument. De opname is gemaakt met de verbinding “L” en “G”. De ontwerpers gebruikten de combinatie op zo’n manier dat ze een blij gezicht kregen – precies wat je nodig hebt om kopers aan te trekken. Het logo lijkt ook op een knop om het product van het bedrijf in en uit te schakelen. De kleur van de afbeelding wordt beschouwd als LG’s eigen rood. Het is een mengsel van rood en karmozijn, wat heeft geresulteerd in een duidelijke tint.

  In tegenstelling tot alle veronderstellingen dat de merknaam afkomstig was van de slogan “Life’s Good”, is het verhaal in feite een beetje anders. LG staat voor Lucky Goldstar – Lucky Venus. En even later ontstond de wereldberoemde slogan, gebaseerd op de oorspronkelijke naam.

  10. AUDIOVOX

  Audiovox Logo

  Het merklogo bestaat uit een blauw vierkant met een “A” grafisch element erin. Vloeiende lijnen creëren een gevoel van beweging en innovatie, terwijl rechte schreefletters zelfverzekerd en betrouwbaar aanvoelen. Ook op het logo staat de naam van het bedrijf en de letter “V” wordt aangevuld met een felrode lijn. De producten van het bedrijf zijn relatief goedkoop, maar de vriendelijkheid van het logo houdt het Audiovox-imago hoog.

  Wat zijn de top 10 telefoonmerken van 2020?

  De populairste fabrikanten van mobiele telefoons in 2020 zijn Samsung, Apple, Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi, LG, Lenovo, ZTE en Alcatel-Lucent.

  Wat zijn de 5 populairste telefoonmerken?

  Qua verkoop worden de eerste plaatsen ingenomen door de volgende telefoonmerken: Samsung, Apple, Huawei, Vivo, Oppo. Maar deze lijst verandert voortdurend samen met de vraag van de consument.

  Wie is het nummer 1 merk in mobiel?

  Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung loopt in bijna alle beoordelingen van gsm-fabrikanten voorop. Het heeft een groot marktaandeel veroverd en houdt zijn positie vol vertrouwen vast.

  Wat zijn de 10 best verkochte mobiele telefoons?

  In het eerste kwartaal van 2021 waren de best verkochte smartphones Apple iPhone 12, Apple iPhone 12 Pro, Apple iPhone 11, Xiaomi Redmi 9A, Xiaomi Redmi 9, Samsung Galaxy A12, Xiaomi Redmi Note 9, Samsung Galaxy A21s, Samsung Galaxy A31 .