Top 10 logo’s van Amerikaanse universiteiten en hogescholen

  Top 10 logo's van Amerikaanse universiteiten en hogescholen

  Studeren aan Amerikaanse universiteiten is de droom van alle tieners. Na het zien van kleurrijke westerse tv-series en films, wil je in een omgeving komen met teamspirit, sportevenementen, cheerleaders en studentenfeesten.

  Wat is Top 10 American University & College-logo’s?

  Deze lijst bevat de logo’s van de Washington State University, Howard University, Yale University, Arizona State University, University of Central Florida, Dartmouth College, City University of New York (Cuny), Indiana University, Penn State University, Princeton University.

  Universiteitslogo’s krijgen zelfs veel aandacht, net als commerciële bedrijven. De verkoop van kleding, briefpapier en souvenirs kan een extra bron van inkomsten zijn. Een sterk merk kan de keuzes van studenten beïnvloeden en hen helpen de krantenkoppen te halen in de beste media of zelfs op televisie. Net als bij grote bedrijven hebben universiteiten en hogescholen vaak speciale brandingafdelingen.

  1. Washington State University

  Washington State University Logo

  De universiteit werd opgericht in 1890 en is een van de toonaangevende universiteiten in Amerika. Het belangrijkste symbool van de onderwijsinstelling is een poema, geplaatst op een schild. Als je beter kijkt, wordt het hoofd van de poema afgebeeld dankzij de combinatie van “W”, “S” en “U”. Ook wordt het logo aangevuld met de naam van de universiteit, die op drie manieren kan worden gepositioneerd, afhankelijk van het doel en het communicatiekanaal.

  Het logo van de school is in 1936 ontworpen door oud-student Randall Johnson. Het schild is een symbool van hoger onderwijs en academisch succes, en de poema geeft de sterke geest van alle leden van het onderwijsproces aan. Het hoofdkleurenpalet bestaat uit framboos en grijs, aangevuld met oranje, groen, blauw en geel.

  2. Howard University

  Howard University Logo

  Howard University is een van de universiteiten waar 86% zwarte studenten zijn. De onderwijsinstelling verscheen na het einde van de burgeroorlog en de afschaffing van de slavernij. De grote behoefte aan een goed opgeleide bevolking die in de industriële sector kan werken, is een van de redenen voor de opkomst van de universiteit geworden. Ook verschenen er historische universiteiten voor zwarte studenten vanwege racisme en de onwil van blanke mensen om contact met hen op te nemen.

  De universiteit vertoont een sterke burgerzin en gebruikt de kleuren van de Amerikaanse nationale vlag: Red Hex # E51937, Blue Hex # 003A63 en Gray Hex # 5F6062. Extra kleurenpalet bestaat uit blauw, paars, geel, goud, oranje. Het logo zelf lijkt op het zegel dat wordt gebruikt door de Amerikaanse federale diensten.

  3. Yale universiteit

  Yale University Logo

  Yale University is opgenomen in The Ivy League – de acht meest prestigieuze universiteiten in Amerika. Een van de oudste etablissementen, opgericht in 1701. Het logo van de onderwijsinstelling toont volledig de professionaliteit en het belang van kwaliteitsonderwijs.

  Het logo bestaat uit een opengeslagen boek in een blauw schild. U kunt ook de inscriptie in het Hebreeuws opmerken, die hieronder in het Latijn wordt gedupliceerd. Urim v’Thummim of Lux et Veritas – Licht en Waarheid. De Hebreeuwse inscriptie is een eerbetoon aan de eerste jaren van het functioneren van een instelling voor hoger onderwijs, toen de taal een verplicht studievak was. De hoofdkleuren zijn zwart, grijs en blauw, gevonden toepassing op de officiële website en andere communicatiekanalen.

  4. Staatsuniversiteit van Arizona

  Arizona State University Logo

  De beroemde universiteit heeft niet alleen een herkenbaar logo, maar ook een zegel. De hoofdafbeelding van een instelling voor hoger onderwijs bestaat uit de afkorting ASU en de zon in het midden van het logo. De mascotte van de universiteit is de zonneduivel, en de zon in het logo geeft ook een staat aan met een zeer hete zomer, waar de temperatuur soms wel +52 graden kan bereiken. Het kleurenpalet omvat bordeauxrood # 8C1D40 en goud # FFC627.

  Merkzegels worden zelden gebruikt voor officiële documenten, zoals diploma’s, juridische documenten, verschillende programma’s en overeenkomsten. Ze kreeg ook een bordeauxrode kleur. Studenten- en sportorganisaties gebruiken andere emblemen zoals de zonneduivel of zijn zonnedrietand.

  5. Universiteit van Centraal Florida

  University of Central Florida Logo

  De op een na grootste universiteit in Florida qua aantal studenten biedt ongeveer 600 programma’s met verschillende vormen van studie. Het werd opgericht in 1963 en produceert bekwame managers, marketeers, psychologen en andere professionals.

  Het universiteitslogo is een gouden pegasus. Het wezen verscheen in de Griekse mythologie en diende als metgezel voor helden in grote avonturen. Het beeld werd voor het eerst geïntroduceerd in 1968. De makers zijn Jim Shattuck en Norman Van Meter. De voorzitter van de onderwijsinstelling Charles Millican koos samen met collega’s uit 50 opties. Pegasus symboliseert openheid voor kennis en onbegrensde mogelijkheden. Boven het hoofd van de pegasus zie je een ster die verwijst naar het universiteitsmotto “Reach for the stars”.

  6. Dartmouth College

  Dartmouth College Logo

  Dartmouth College is een andere vertegenwoordiger van The Ivy League. De universiteit introduceerde een nieuw logo: een dennenboom in een grote groene letter “D”. Ook is de afbeelding te zien in combinatie met andere kleuren. John Scotford ontwierp een laconiek logo dat te zien is op merchandise en op de website van de instelling.

  Old Pine is het symbool van Dartmouth College. In het begin van de 19e eeuw stond de site bekend om de frequente bijeenkomsten van ouderen en werd minder dan 100 jaar later gekapt. De oorzaak was schade door bliksem en storm. Het motto van de universiteit is Vox clamantis in deserto, wat ‘Het oog van iemand die huilt in de wildernis’ betekent.

  7. Stadsuniversiteit van New York (Cuny)

  City University of New York CUNY Logo

  Een bijzondere universiteit verdient een origineel ontwerp. Het feit is dat dit niet slechts één gebouw of een campus is, maar een heel systeem van afdelingen verspreid over alle 5 districten van New York, en de hoofdcampus bevindt zich in het centrum van Manhattan. City University of New York wordt gekenmerkt door vertegenwoordigers uit 208 landen.

  De ontwerpers hebben geen mascottes gebruikt om het logo te ontwerpen, alleen blauwe HEX # 1D3A83 en grijze HEX # 636466 kleuren. De afkorting van de naam van de universiteit staat in een blauw vak. Het ontwerp doet door zijn eenvoudige vormen denken aan hedendaagse kunst.

  8. Universiteit van Indiana

  Indiana University Logo

  Indiana University Bloomington liet ook het gebruik van het mascottesymbool in het logo achterwege en vertrouwde op beknoptheid en eenvoud. De afbeelding toont de naam van de instelling zelf en de drietand in rood, die het resultaat is van de combinatie van “U” en “I”.

  Het lettertype is vetgedrukt met schreven. Afhankelijk van het doel worden verschillende lettertypen gebruikt, zoals het modernere Benton Sans, het elegante Georgia Pro en het informatieve Salvo Serif. Het kleurenpalet wordt gepresenteerd in karmozijnrood PMS 201 met lichte en donkere tinten: respectievelijk PMS 199 en PMS 188. Het wordt ook aangevuld met kleine goud-, munt-, blauwe en grijze tinten die niet in tegenspraak zijn met de hoofdkleuren.

  9. Penn State University

  Penn State University Logo

  De Pennsylvania State University, opgericht in 1855, wordt beschouwd als een waardige concurrent van de universiteiten van The Ivy League. Hier krijgen studenten waardevolle kennis en worden ze als echte specialisten afgestudeerd. De universiteit heeft herhaaldelijk de top van de beste universiteiten in Amerika en de wereld bereikt en vereist ook een hoge passeerscore.

  Het logo is volledig blauw en bestaat uit een naam en een leeuw op de achtergrond van het schild. Het acroniem Penn State wordt zelfs in officiële documenten gebruikt vanwege de buitensporige erkenning ervan. Enkele jaren geleden veranderde het beeld van de leeuw en bleef alleen het hoofd over. Sommige studenten waren onder de indruk van het nieuwe ontwerp, terwijl anderen de kans aangrepen om op adem te komen en parallellen te trekken met vreemde associaties.

  10. Princeton Universiteit

  Princeton University Logo

  Princeton University is een particuliere Amerikaanse universiteit, onderdeel van The Ivy League. De universiteit staat bekend om zijn belangrijke alumni en docenten, zoals Albert Einstein, Jeffrey Preston “Jeff” Bezos, Michael Eugene Porter en William Craig.

  De mascotte van de hogeronderwijsinstelling is de tijger, wat tot uiting komt in het gebruik van de oranje Pantone (PMS) 158-kleur in het logo. Je kunt ook het wapenschild zien met grafische elementen en de inscriptie eronder Dei sub numine viget – “Voorspoedig onder de kracht van God.” Het motto en het logo verwijzen naar de geschiedenis van de universiteit, want aanvankelijk was de richting van de activiteit religieus. Ook binnen het schild is een boek als verwijzing naar Yale University – de alma mater van de oprichters van Princeton University.

  Wat is het meest herkenbare schoollogo?

  Een van de meest herkenbare universiteitslogo's is de merknaam Dartmouth College. Het heeft veel unieke symbolen die zijn afgebeeld in het heraldische schild.

  Hebben universiteiten logo's?

  Ja, logo's zijn een verplicht onderdeel van de identiteit van alle universiteiten. Ze worden zowel gebruikt om nieuwe studenten aan te trekken als om winst te maken met de verkoop van souvenirs met hun imago. Dit onderscheidt de logo's van de universiteitsdruk, die alleen voor juridische doeleinden is.

  Wat is het meest herkenbare logo in universiteitssporten?

  Tot de beste sportlogo's van universiteiten behoren de grafische symbolen van de Texas Longhorns, Miami Hurricanes, UCLA Bruins, LSU Tigers, Michigan Wolverines en vele andere teams.

  Wat is een universiteitslogo?

  Het is het individuele merk dat de basis vormt van het college-merk. Het weerspiegelt de geschiedenis en het concept van de onderwijsinstelling.