Toekomstig hotel in Londen THE OWO werd de eigenaar van de huisstijl

The OWO Logo

The Raffles London in The OWO, een elitehotel op basis van een klasse II architectonisch monument in Londen, dat voorheen eigendom was van het leger, nadert zijn voltooiing. Het object is gelegen in het centrum van de Britse hoofdstad aan de wereldberoemde straat van historische waarde — Whitehall. Deze locatie van het nieuwe hotel en het beoogde doel vormden een zeer moeilijke taak voor de ontwerpers van de huisstijl — het adviesbureau Greenspace. Het moest eenheid en harmonie bieden met de historisch belangrijke omgeving. De majesteit van het architecturale ensemble zelf, zijn oudheid, evenals de geschiedenis waarin het diende als onderdeel van het paleis, als een militaire instelling en als een kantoor, vereiste een andere kijk op de manieren om er een nieuwe essentie voor weer te geven — luxe, absoluut comfort en gastvrijheid.

The OWO Nieuw Logo

Het begrijpen van de noodzaak om de maximale authenticiteit van het historisch erfgoed in ontwerp en naamgeving te observeren, werd de belangrijkste taak van het hele Greenspace-team dat aan dit project deelnam. Het vergde een diepe onderdompeling in de geschiedenis, de studie van een groot aantal archiefmaterialen. Het was in de oude brieven die vanuit de oude militaire afdeling werden gestuurd dat de afkorting OWO alomtegenwoordig was. Besloten werd om het als basis te nemen.

Logo The OWO

De naam bleek niet alleen zeer effectief in zijn geluid, maar ook in zijn grafisch ontwerp. Ik werd aangetrokken door de absolute symmetrie in een enkele lettercombinatie. Er werd besloten om te schrijven in het lettertype dat aan het begin van de 20e eeuw werd gebruikt. Na bestudering van een groot aantal verschillende soorten groteske lettertypen die destijds in Britse gieterijen werden gemaakt, waaronder Stevenson Blake uit Sheffield, werd duidelijk dat een dergelijk lettertype in het oorspronkelijke ontwerp niet zou kunnen passen bij de stijl van het gebouw, de geest van moderniteit en de vereisten van moderne digitale bronnen. Er moest een nieuw origineel lettertype worden gemaakt, dat qua visuele kenmerken dicht bij het oude zou liggen. Colofon Foundry was betrokken bij de ontwikkeling ervan en creëerde een nieuwe lettertypefamilie — Grotesque 1906, die de ideeën van een modern elitehotel kon weerspiegelen, dat de erfgenaam en onderdeel is van een grote wereldgeschiedenis.

Om het logo met de tekst THE OWO toe te passen, werd besloten om een ​​ander kleurenpalet te gebruiken, afhankelijk van de locatie — goud, puur wit op een zwarte achtergrond en vice versa, wat het aristocratie en strengheid gaf, zelfs enige stijfheid die kenmerkend is voor elke Engelsman.