Timberland Logo

  Timberland Logo

  Timberland is een modieus Amerikaans merk, maar ook een fabrikant van schoenen en kleding in street-, sport- en casual stijlen. Hij verscheen in 1952 in de stad Boston, Massachusetts. De oprichter is Nathan Swartz. Tegenwoordig is de naam van dit merk over de hele wereld bekend.

  Betekenis en geschiedenis

  Timberland Logo Geschiedenis

  Wat is Timberland?

  Timberland is een iconisch Amerikaans merk dat staat voor kleding voor sport en buitenactiviteiten. Het assortiment omvat ook outdooraccessoires en schoenen. Het handelsmerk van het handelsmerk is de legendarische The Original Yellow Boots.

  Het originele bedrijfslogo toont een boom met een spreidende kroon, verwarde takken en een sterke stam. Zo’n afbeelding is heel natuurlijk voor de fabrikant, wiens naam staat voor “land bedekt met bomen”. Dat wil zeggen, de artistieke metafoor die in het label wordt weergegeven, is nauw verbonden met de letterlijke betekenis van het woord “Timberland”.

  Volgens geruchten is dit embleem een ​​toewijding, een eerbetoon aan de opgehangen Afro-Amerikaanse slaven. Ze vertegenwoordigt een collectief beeld en verpersoonlijkt de bomen waarop ze zijn uitgevoerd. Een dergelijke veronderstelling werd benadrukt door de lijnen van een van de gedichten van Maya Angelou (vermoedelijk).

  Logo lettertype en kleuren

  Timberland Logo

  Het logo toont één boom met uitgestrekte en verwarde takken. De kroon is ingeschreven in een cirkel, dus het lijkt bovenaan afgesneden. De takken zijn erg dik, stevig met elkaar verweven en vormen een halve cirkel. Ze zijn gemaakt met lijnen van dezelfde dikte. De stam is breed, sterk en kort, dus het lijkt erop dat de boom diep in de grond is begraven. Het onderste deel (aarde) wordt in golven getekend, wat niet alleen wordt benadrukt door een bolle rand, maar ook door twee witte lijnen.

  Aan het begin van de carrière van het merk werd de betekenis van het merk vervormd en negatief genoemd in het gedicht ‘Kleding’ of ‘FUBU’, dat in de eerste helft van 1999 op grote schaal op het internet werd gepubliceerd. Er werd aangenomen dat de auteur van het gedicht Maya Angelou, een dichter met Afro-Amerikaanse wortels. In een schandalig werk werd deze boom beschreven als lynchachtig, alsof er zwarten op stonden.

  Logo Timberland

  Zo’n schandalig gerucht is te wijten aan het feit dat de eigenaren van de handels- en productieonderneming uit de mode-industrie vertegenwoordigers waren van Ku Klux Klan. Het bedrijf heeft veel acties ondernomen om de bekendheid kwijt te raken, maar heeft het logo niet gewijzigd. Dit bleef ze in de moderne versie.

  Het tekstgedeelte van het logo maakt gebruik van een lettertype dat lijkt op de versie van Windsor SB XBold Condensed, ontwikkeld door ontwerper Eleisha Pech. Kleine letters (behalve “T”), gestroomlijnd, met dezelfde schreven op de benen. Het kleurenpalet van het embleem is zo eenvoudig mogelijk en is een combinatie van zwarte elementen op een witte achtergrond.