Three Days Grace Logo

  Three Days Grace Logo

  Three Days Grace is een Canadese rockband die muziek uitvoert in de genres rock metal, post-grunge, nu-metal, alternatieve rock en hardrock. Opgericht in 1992 in Norwood, Ontario. Het staat bovenaan veel hitlijsten en is een mijlpaal in het moderne muziekleven. Heeft verschillende veelgeprezen studioalbums en een platina-schijf.

  Betekenis en geschiedenis

  Three Days Grace Logo Geschiedenis

  Wat is Driedaagse Genade?

  Dit is een rockband uit Canada die muziek maakt in het genre post-grunge en alternatieve metal. Het bestaat sinds 1992 en werd opgericht in Northwood onder de naam Groundswell. In 1997 kreeg het collectief zijn huidige naam.

  Aanvankelijk heette de band Groundswell, maar veranderde het daarna in Three Days Grace (in 1997). Het debuutlogo verscheen op de hoes van het eerste album. Tot die tijd breidde ze gewoon haar repertoire uit en nam ze deel aan liveconcerten.

  2003 – 2006

  Three Days Grace Logo 2003-2006

  Het bedrijfsembleem begon met de nieuwe naam van de muziekgroep. Ze wordt creatief gespeeld op het album met dezelfde naam, dus ze werd al snel een legendarisch label voor de groep, waaraan ze gemakkelijk wordt herkend. De uitdrukking “Three Days Grace” wordt uitgevoerd in een gestileerd lettertype in hoekige hoofdletters. Hoewel ze op één regel zijn geschreven, zijn ze ongelijk in het woord en variëren ze in hoogte. Kleur – wit met donkere randen langs de contour.

  Het tekstgedeelte van het logo is gepositioneerd tegen de achtergrond van een kleine cirkel met een zwarte rand en drie korte verticale strepen in het midden. Ze zien eruit alsof het krassen zijn van de klauwen van een roofdier of sporen die zijn achtergelaten door een persoon die verloren is gegaan in de tijd en de dagen niet uit het oog wil verliezen.

  2006 – 2018

  Three Days Grace Logo 2006-2018

  In 2006, met de release van het nieuwe album “One-X”, werd het logo van de sterrenband gewijzigd. Nu is alle aandacht gericht op de belettering: deze is gemaakt in gotische letters met subtiele sierlijke streken. “T”, “D” en “G” zijn hoofdletters, andere letters zijn kleine letters. Geschreven in een schreeflettertype dat doet denken aan het commerciële Crewekerne Magna Expanded Bold. De onderkant van de symbolen is puntig en ziet eruit als miniatuurnaalden of doornen.

  De stijl van het embleem is bijna romantisch en magisch. Dit komt door de inhoud van de nieuwe muzikale composities op het Adam Gontier-album. Voor de gitarist van de band waren ze van enorm belang, omdat ze waren geschreven in een revalidatiecentrum, waar hij werd behandeld voor drugsverslaving. De kleur van de titel is wit, de achtergrond is zwart, wat ook erg symbolisch is.

  2018 – heden

  Three Days Grace Logo 2018-vandaag

  Een herziene versie van het oude logo is nu in omloop: het ziet eruit als het tegenovergestelde. Zwart en wit zijn van plaats veranderd – nu zijn alle letters donker en bevinden ze zich op een lichte ondergrond. De subtiele krullen verdwenen – alleen het gotische lettertype met scherpe gekrulde letters bleef over.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Three Days Grace

  De drie inkepingen die in de originele versie van de merknaam werden gebruikt, zijn een eerbetoon aan de heavy metal-traditie die begon in de vroege dagen van de zoektocht naar individuele richting. Ze verschenen met de lichte hand van Adam Gontier en drukken het idee uit van de vergankelijkheid van de tijd. Het merkteken met drie lijnen is de resterende drie dagen, waarin je je hele leven radicaal moet veranderen.