The North Face Logo

The North Face LogoThe North Face is een wereldwijde fabrikant van sportuitrusting, bergbeklimmersuitrusting, kampeerspullen en high-tech kleding voor mensen met een actieve levensstijl. Opgericht in 1968 door Douglas Tompkins en Susie Tompkins Buell. Gelegen in de stad Alameda, Californië (VS).

Betekenis en geschiedenis

The North Face Logo Geschiedenis

In de beginjaren van zijn bestaan ​​had het merk, dat onder alle omstandigheden helpt te overleven, geen eigen logo. Het werd pas een paar jaar later uitgevonden – in 1971. De auteur van het legendarische bord is de Californische ontwerper David Alcorn. Hij stelde een embleem voor dat over de hele wereld herkenbaar werd.

Het bestaat uit grafische en verbale delen. Het is gebaseerd op de granieten rots Half Dome – een natuurlijk monument, een populaire toeristische attractie en de beroemde figuur van het Parque Nacional de Yosemite. De reus stijgt meer dan 2200 meter boven zeeniveau en heeft dezelfde vorm als het merk van het bedrijf.

Logo lettertype en kleuren

Het lettertype in het logo is geometrisch nauwkeurig, zelfs, eenvoudig, schreefloos. Het is heel gemakkelijk te lezen, waardoor de naam van de sportkleding- en kledingfabrikant gemakkelijk herkenbaar is, wat uit marketingoogpunt enorm belangrijk is. Dankzij deze techniek hebben kopers nooit een vraag over het eigendom van producten – dit is direct zichtbaar op het etiket.

Het grafische gedeelte bestaat uit drie brede glooiende lijnen. Ze zijn gebogen in een halve boog en vertegenwoordigen de grootste natuurlijke monoliet in het centrale deel van de Sierra Nevada in Noord-Amerika.

Het bedrijf gebruikt witte en scharlakenrode kleuren als bedrijfspalet. Lichtrood wordt goed geassocieerd met dynamiek, energie, activiteit, fysiek uithoudingsvermogen en moed. Voorheen was het logo zwart gekleurd in combinatie met wit en had het lichte letters op een donkere achtergrond.