The Doors Logo

The Doors LogoThe Doors is een legendarische muziekgroep uit de VS. Ze verscheen in 1965 in Los Angeles, Californië. Winnaar van talloze prijzen, waaronder een Grammy. Heeft een zeer krachtige invloed gehad op de ontwikkeling van de muziekindustrie. Erkend als een cultfiguur die optreedt in de genres hardrock, psychedelisch, ritme en blues, acidrock, bluesrock.

Betekenis en geschiedenis

The Doors Logo Geschiedenis

Volgens de meeste bronnen bedacht Bill Harvey van Elektra Records het individuele logo voor de muzikanten. Natuurlijk speelde hij met het woord “door” (dit is de naam van de groep) en presenteerde het in een informele vorm. Haar afbeelding is inderdaad duidelijk te zien in de letterafbeeldingen.

Het Doors-team had verschillende logo’s en ze waren allemaal klassiek zwart en wit. Maar de meest herkenbare en bekende is met een geometrisch lettertype dat is geleend van Typodermic.

Logo lettertype en kleuren

De naam van de muziekgroep is een harmonieuze combinatie van tekst en symbolische tekens. De hoofdletters “THE” zijn elegant uitgevoerd en doen in stijl denken aan modern cursief.

Het tweede deel is hoofdletters, met geometrische typografie en brede elementen die duidelijk het beeld van de deuren weerspiegelen. Ze zijn het best te zien in de benen “d” en “r”, afgebeeld in de vorm van lange rechthoeken. Twee “o” – doppen van zelftappende schroeven, waarmee deuren meestal worden bevestigd. Dit lettertype lijkt op Densmore: het bestaat ook uit fragmentarische niet-verbonden elementen.

Het monochrome palet zorgt ervoor dat het logo er stijlvol en krachtig uitziet. Traditioneel heeft het zwart, wit en olijfgroen. En dankzij het uitgebalanceerde kleurenschema ziet het muzikantenlogo er nog steeds modern uit.