The Doors Logo

  The Doors Logo

  The Doors is een legendarische muziekgroep uit de VS. Ze verscheen in 1965 in Los Angeles, Californië. Winnaar van talloze prijzen, waaronder een Grammy. Heeft een zeer krachtige invloed gehad op de ontwikkeling van de muziekindustrie. Erkend als een cultfiguur die optreedt in de genres hardrock, psychedelisch, ritme en blues, acidrock, bluesrock.

  Betekenis en geschiedenis

  The Doors Logo Geschiedenis

  Wat is The Doors?

  Ze zijn een Amerikaanse band uit Los Angeles die begon in 1965 en stopte in 1973. Het brak uit als gevolg van de dood van Jim Morrison, die in 1971 overleed. De muzikanten brachten mystieke en allegorische liederen ten gehore. Ze hebben 8 gouden albums op rij uitgebracht.

  Volgens de meeste bronnen bedacht Bill Harvey van Elektra Records het individuele logo voor de muzikanten. Natuurlijk speelde hij met het woord “door” (dit is de naam van de groep) en presenteerde het in een informele vorm. Haar afbeelding is inderdaad duidelijk te zien in de letterafbeeldingen.

  Het Doors-team had verschillende logo’s en ze waren allemaal klassiek zwart en wit. Maar de meest herkenbare en bekende is met een geometrisch lettertype dat is geleend van Typodermic.

  Logo lettertype en kleuren

  The Doors Logo

  De naam van de muziekgroep is een harmonieuze combinatie van tekst en symbolische tekens. De hoofdletters “THE” zijn elegant uitgevoerd en doen in stijl denken aan modern cursief.

  Het tweede deel is hoofdletters, met geometrische typografie en brede elementen die duidelijk het beeld van de deuren weerspiegelen. Ze zijn het best te zien in de benen “d” en “r”, afgebeeld in de vorm van lange rechthoeken. Twee “o” – doppen van zelftappende schroeven, waarmee deuren meestal worden bevestigd. Dit lettertype lijkt op Densmore: het bestaat ook uit fragmentarische niet-verbonden elementen.

  Logo The Doors

  Het monochrome palet zorgt ervoor dat het logo er stijlvol en krachtig uitziet. Traditioneel heeft het zwart, wit en olijfgroen. En dankzij het uitgebalanceerde kleurenschema ziet het muzikantenlogo er nog steeds modern uit.