Telkomsel onthult nieuw logo met de bedoeling kansen te creëren voor iedereen

Telkomsel Logo
Na de succesvolle lancering van de 5G-service introduceerde de staatsoperator een nieuw logo.

Telkomsel is al 26 jaar actief in Indonesië en verandert voor het eerst haar logo. Daarnaast gaat de exploitant zijn huisstijl optimaliseren. Het nieuwe logo is geïnspireerd op de Indonesische cultuur en heeft een batikpatroon. Volgens bedrijfsdirecteur Hendri Mulya Syam zou de nieuwe stijl het begin moeten zijn van het volgende hoofdstuk in het werk van Telkomsel.

Telkomsel Nieuw Logo

Het logo werd op 18 juni onthuld, ter ere van het 26-jarig jubileum. Het ontwerp dat voor het logo wordt gebruikt, moet worden geassocieerd met eeuwige waarden voor het Indonesische volk en tegelijkertijd de hoop op een succesvolle toekomst voor de mobiele operator vertegenwoordigen.

Het logo is gemaakt in rood, wat inherent is aan de meeste mobiele operators in Indonesië. De verandering van de huisstijl zal naar verwachting het startpunt zijn voor het digitale transformatieproces.

Telkomsel Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)

Naast de logowijziging heeft Telkomsel de namen van enkele van zijn producten bijgewerkt: Simpati, Kartu As en Loop, die onderdeel zijn geworden van de Telkomsel Prepaid. Telkomsel Prepaid en Kartu Hallo zijn op hun beurt gefuseerd tot Telkomsel Hallo. Zo probeert het bedrijf zijn producten te optimaliseren, om ze handiger te maken voor de klanten.