Tech Central-ontwerp: innovatief en technologisch

Tech Central Logo

Elk bedrijf, instelling of dienst die een connectie heeft met technologie in zijn naam, zal altijd een visuele oplossing hebben die innovatie, moderniteit en nieuwheid uitstraalt.

Dit is hoe de wereld van marketing werkt, dat om een ​​product of dienst zo aantrekkelijk mogelijk te maken, je dichter bij de doelgroep moet komen en laten zien hoe veelbelovend de keuze voor dit bedrijf is. En door zichzelf in de schoenen van een potentiële klant te plaatsen, proberen marketeers, ontwikkelaars, ontwerpers de filosofie van het merk te weerspiegelen, waarden over te brengen en het bedrijf effectief in de meest gunstige vorm te presenteren.

Terugkomend op het onderwerp technologie, een belangrijk aspect bij ontwerpbeslissingen is de juiste selectie van het lettertype en het bepalen van de juiste minimalistische vorm van het logo.

Tech Central Nieuw Logo

Het merk Tech Central is een goed voorbeeld van een succesvolle visuele identiteit. For The People maakte het ontwerp voor mensen echt van mensen.

Het logo van het merk, dat een weerspiegeling is van het innovatiedistrict van Sydney, combineert de beste kwaliteiten van modern creatief ontwerp.

Opgemerkt moet worden dat dit district een conglomeraat is van zes districten, waarin interessante start-ups, innovatieve instellingen zijn gevestigd, waaronder een toonaangevend onderzoeksziekenhuis en 100 onderzoeksbases en centres of excellence.

In de toekomst wil Tech Central 25.000 studenten aantrekken om grootschalig onderzoek te ondersteunen, innovatiebanen te creëren en 820.000 vierkante meter kantoorruimte te bestrijken.

De bedrijfsidentiteit van het merk moet moderne trends in de wetenschap, ontdekkingen, historische paden weerspiegelen en ook aantrekkelijk zijn voor internationale investeerders. Tech Central wordt beschouwd als een belangrijk coworking-platform dat technologiecentra over de hele wereld met elkaar verbindt.

Logo Tech Central

De merkidentiteit is als een canvas dat de symbiose van mensen, plaatsen, cultuur en technologie laat zien. Zes blokken — zes verschillende verhalen, wegen naar succes. Het typografische beeld van de straten en hoeken van de regio vormde de basis van de visuele identiteit, wat een gewaagde beslissing bleek te zijn, en in feite een uitstekende reclamestunt.

Het monogram bevat de letters T en C. De truc is dat in de letter C zelf, gemaakt in het zwart, de letter T verborgen zit in de opening.

Er zijn ook variaties van lettertypen — van dun en elegant tot vet en massief.

Over het algemeen is een logo een lettertypeversie. Naast het grafische accentontwerp zijn er geen highlights meer. Nou ja, misschien de atypische rangschikking van letters in drie lagen in de vorm van een vierkant.

Dit is bedoeld om de indruk te wekken van een concentratie van grote wetenschappelijke onderzoeks- en technische basissen in de regio.

Het is het logo in deze vorm dat er het meest logisch en organisch uitziet op alle media en buitenreclame-objecten. Het is uitgebalanceerd in vorm en kleur, omdat pakkende veelkleurige details afleiden van de essentie van het beeld.

En dus — de associatie met blokken, onderling verbonden elementen, processen, structuren is heel natuurlijk en onopvallend. Er is een gevoel voor de integriteit van het beeld, en dit is het belangrijkste dat u Tech Central aan de doelgroep moet laten zien.