Taco Bell Logo

  Taco Bell Logo

  Taco Bell is een Amerikaanse fastfoodketen die voornamelijk Mexicaanse gerechten serveert, waaronder taco’s, nacho’s, quesadilla’s, burrito’s en meer. Het is actief sinds 1962 en is gevestigd in Downey, Californië. De oprichter is de ondernemer Glen Bell. Het is nu een veel voorkomende franchise met ongeveer 7.072 locaties en is eigendom van Yum! Merken, Inc. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Irvine.

  Betekenis en geschiedenis

  Taco Bell Logo Geschiedenis

  Een van de meest populaire restaurantketens ontstond nadat Glen Bell lange rijen had gezien in San Bernardino’s Mitla Cafe, waar taco’s in harde cakes werden geserveerd. Op dat moment had hij al zijn eigen kiosk genaamd Bell’s Drive-In, en hij zat aan de overkant van een Mexicaans restaurant. Glen begon te experimenteren met recepten, maar er kwam niets van terecht. Dit ging zo door totdat de eigenaren van een nabijgelegen etablissement hem het proces van het maken van taco’s lieten zien.

  In 1951 opende Glen een andere kiosk, voor de naam waarvan hij verschillende opties probeerde – van Taco-Tia tot El Taco, uiteindelijk genoegen nemend met Taco Bell. Een instelling onder deze naam verscheen voor het eerst in 1962 in de stad Downey, Californië. De eerste franchisewinkel werd in 1964 gelanceerd in Torrance, dezelfde staat. En in 1967 waren er al honderd restaurants: de honderdste werd geopend in Anaheim.

  In 1978 vond een beslissende gebeurtenis plaats: PepsiCo (later omgedoopt tot Yum! Brands) nam Taco Bell over. Ze speelde een grote rol in de fastfoodketen. Dit bedrijf is eigenaar van alle uitstekende ideeën die hebben bijgedragen aan de promotie van de dochteronderneming. Sindsdien consolideert, fuseert het merk, vormt het gezamenlijke bedrijven, breidt het menu uit en nog veel meer. En in de herfst van 2015 werd het hoofdkantoor verplaatst van Downey naar Irvine.

  Elk evenement had zijn eigen impact op de identiteit, dus het oorspronkelijke restaurant had, net als de franchise, verschillende emblemen die het ontwikkelingsproces weerspiegelen. Tot op heden zijn er zes opties.

  1962 – 1985

  Taco Bell Logo 1962-1985

  Het logo, dat in 1962 verscheen, is een heldere compositie van acht verticale rechthoeken. Ze zijn in verschillende richtingen gekanteld, wat lijkt op miniatuurklokken. Elk bevat een letter van de naam van de fastfoodketen. Het zijn witte, brede schreefloze hoofdletters op een oranje, gele, groene en bordeauxrode achtergrond. In theorie brengen ze de energie en verscheidenheid aan ingrediënten over die te vinden zijn in kenmerkende gerechten.

  1972 – 1985

  Taco Bell Logo 1972-1985

  Een aantal vestigingen bleef het oude logo gebruiken met letters in veelkleurige rechthoeken, maar parallel daaraan verscheen ook een zakelijke versie. Het is gemaakt in een ingetogen stijl – zowel in vorm als in kleur. Er staan ​​geen afbeeldingen meer in – alleen grote blokletters in bruin met schreven. Het embleem met monochrome hoofdletters bestaat al meer dan een decennium. Het belangrijkste kenmerk is in langwerpige, gewaagde lijnen met spikes aan de uiteinden. “A”, “C” en “L” hebben ook diagonale sneden die een scherpe hoek vormen.

  1985 – 1994

  Taco Bell Logo 1985-1994

  Dit is een vriendelijk logo dat tot en met 2010 op sommige punten werd gebruikt. De ontwerpers veranderden de agressieve schrijfstijl door gestroomlijnde en vloeiende letters aan de letters toe te voegen. Maar ze vulden de rondingen niettemin aan met scherpe uitsteeksels en voor de “T” en “B” maakten ze originele hoeden met een haak aan de linkerkant. De balk bij “A” is licht naar boven gebogen, net als de middelste streep bij de letter “E”. Boven de merknaam staat een belletje. Het is geel met een rode lijn en een groen ovaal. De roep is afgebeeld op een rode achtergrond met onderaan twee gele strepen.

  1992 – 1994

  Taco Bell Logo 1992-1994

  Met de komst van de bel begonnen ontwerpers ermee te experimenteren en het in een of andere stijl aan te bieden. Zo was er een versie met een rood-paarse bel op een paarse achtergrond. Het is diagonaal geplaatst om het logo een dynamisch gevoel te geven alsof de bel gaat terwijl hij in beweging is. Het rode lichaam is omlijnd met een witte streep en heeft een donkere verticale markering. De inscriptie bevindt zich in twee regels: bovenaan – “Taco”, onderaan – “Bell”. Het lettertype blijft hetzelfde.

  1994 – 2016

  Taco Bell Logo 1994-2016

  In 1994 werd een verbeterde versie van het embleem van 1985 en 1992 aangenomen. Het is al 22 jaar in gebruik. De auteur van de bijgewerkte versie is de Amerikaanse ontwerpstudio Lippincott. Ze veranderde veel: tekenstijl, kleur, vorm en lettertype. Daarom werd de bel breed, roodachtig roze, met een rand langs de onderkant (op het brede gedeelte). De witte rand blijft terwijl deze het kloklichaam scheidt van de koepelvormige paarse achtergrond. De inscriptie kreeg brede en gedrongen letters.

  2016 – heden

  Taco Bell Logo 2016-vandaag

  Voor de opening van een nieuw restaurant in Las Vegas heeft Taco Bell het logo opnieuw ontworpen en in november 2016 een nieuwe versie onthuld. Het oude lettertype is verwijderd en vervangen door een schreefloos lettertype. De titel is nu in het zwart geschreven. De ontwikkelaars verwijderden geel en rood van de bel en concentreerden zich op verschillende tinten paars: de kleur is donkerder aan de onderkant, lichter aan de bovenkant. Bovendien is de bel zelf wit en gevormd uit negatieve ruimte vanwege de contouren van de bijbehorende vorm. De ontwikkelaars van deze optie zijn Lippincott samen met een restaurantketen.

  Logo lettertype en kleuren

  Taco Bell Logo

  Vroege logo’s gebruikten alleen tekst. Grafisch verscheen in 1985. Het was direct gerelateerd aan de achternaam van de oprichters en dus aan de naam van de restaurantketen. De bel heeft een klassieke vorm – alleen de locatie is veranderd. Eerst was het naar beneden gericht, later plaatsten de ontwerpers het diagonaal om het effect te creëren alsof het rinkelde. Zijn lichaam is nu iets breder dan voorheen en is getekend vanuit de negatieve ruimte tegen een paarse achtergrond.

  Omdat het logo aanvankelijk alleen tekst bevatte, vervingen de letters de afbeeldingen. Om dit te doen, tekenden de ontwerpers ze met de hand, versierden ze met doornen, uitstekende scherpe punten en langwerpige poten. Ze ontwikkelden ze op basis van lettertypen uit de families Sary Soft, Heebo, Amaranth. De doornen en uitstekende toetsen waren nodig om de pittigheid van de gerechten over te brengen, want de Mexicaanse keuken gebruikt veel hete kruiden. De nieuwste versie van het logo gebruikt het lettertype Gotham Bold.

  Logo Taco Bell

  Het kleurenschema is gevarieerd en helder. Op verschillende momenten bestond het uit groen, rood, geel, oranje, paars, bruin, roze, wit en zwart.