Subaru Logo

  Subaru Logo

  Subaru is een Japanse autofabrikant die een divisie is van Subaru Corporation, voorheen bekend als Fuji Heavy Industries. Het werd opgericht in de zomer van 1952. Het werd opgericht door Kenji Kita en Chikuhei Nakajima. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ebisu (Shibuya, Japan).

  Betekenis en geschiedenis

  Subaru Logo Geschiedenis

  Wat is Subaru?

  Dit is de vlaggenschiplijn van Subaru Corporation-auto’s, de enige vertegenwoordiger van zijn autodivisie.

  Voordat het bedrijf een toonaangevende transportfabrikant werd, ging het een moeilijke weg door die leidde tot een up-to-date identiteit, naam en status. Ze begon bij Fuji Heavy Industries, eigendom van het Aircraft Research Laboratory onder leiding van Chikuhei Nakajima. De vroegste gebeurtenissen dateren uit 1915. In 1932 werd het bedrijf gereorganiseerd in de Nakajima Aircraft Company.

  In 1946 werd de voormalige vliegtuigbouw overgedragen aan de fabricage van scooters en kreeg de naam Fuji Sangyo Co. Een paar jaar later werd de nieuw gevormde structuur opgedeeld in 12 kleine firma’s, in overeenstemming met de wettelijke vereisten van de Corporate Credit Rearrangement Act, aangenomen in 1950.

  Drie jaar later besloten zes van hen zich aan te sluiten bij een ander nieuw opgericht bedrijf. Dit is hoe Fuji Heavy Industries werd geboren. Kenji Kita, die het leidde, wilde dat het bedrijf zich bezighield met de fabricage van auto’s, dus specialiseerde hij het opnieuw. Hij koos ook de naam en keurde de bedrijfssymbolen goed.

  Subaru is de Japanse naam voor het sterrenbeeld Pleiaden. Het wordt ook wel de Seven Sisters genoemd, wiens afbeelding door de ontwerpers werd nagebootst in het bedrijfslogo van het bedrijf. Ondanks het woord “Seven” zijn er echter maar zes sterren in het embleem, aangezien de zevende altijd onzichtbaar is geweest. Het streven naar roem is duidelijk terug te vinden in het concept van de fabrikant van transportmiddelen, dus de symboliek is niet radicaal veranderd.

  1953 – 1958

  Subaru Logo 1953-1958

  De debuutversie bestaat uit het klassieke Subaru-sterrenbeeld – zes grote sterren verbonden door korte lijnen. Ruimtevoorwerpen bevinden zich in een ovaal frame en zelfs erop. Het symboliseert het deel van het universum waar deze heldere cluster zich bevindt. Alle elementen zijn in dezelfde stijl gemaakt en in dezelfde kleur geverfd – zilver met een koude metallic glans. Dit is met opzet gedaan om de technische samenhang te benadrukken. Door de uitgebalanceerde verdeling van licht en schaduw ziet het embleem er driedimensionaal uit.

  1958 – 1959

  Subaru Logo 1958-1959

  De ontwerpers hebben het logo korte tijd gemaakt van zilvergoud, met behoud van het driedimensionale effect. Maar de sterren in deze versie zijn horizontaal meer langwerpig. Dit werd mogelijk door het verlengen van de liggers. Het ovale frame is, net als de verbindingslijnen, nu veel dunner en de sterren hebben duidelijke uitstekende randen met een lichte reflectie in het centrale deel.

  1959 – 1970

  Subaru Logo 1959-1970

  In 1959 werd het eerste gekleurde Subaru-embleem goedgekeurd. Sierlijke zilveren sterren, vastgebonden met een dun grijs koord, staan ​​op een rode achtergrond. Deze kleur is de personificatie geworden van de passie voor beweging en vooruitgang die het merk weerspiegelt in zijn producten. Het horizontale ovaal kreeg een dikke randlijn met een verlenging aan de zijkanten zodat de stralen niet naar buiten gingen. Het heeft, net als de sterren, lichte highlights die de metaalachtige textuur accentueren.

  1970 – 1980

  Subaru Logo 1970-1980

  De ontwerpers hebben het frame gecorrigeerd en teruggebracht tot een uniforme dikte. Daarom steken de langwerpige delen van de sterren weer buiten de grenzen van het ovaal uit. In plaats van een rode achtergrond verscheen een donkerblauw, dat doet denken aan de nachtelijke hemel met kleine lichtgevende stippen, waaronder het heldere sterrenbeeld Subaru pronkt. De strakke geometrische vorm van de figuren benadrukt het feit dat het logo bij de techniek hoort, waarbij duidelijke randen en gestructureerdheid belangrijk zijn.

  1980

  Subaru Logo 1980

  Presenteert een tweedimensionale versie van het vorige logo, vereist voor gebruik in print en reclame op verschillende apparaten. Het enige verschil met het logo uit de jaren 70 is het ontbreken van lijnen die de sterren met elkaar verbinden, omdat hun contouren al met elkaar verbonden zijn. Het frame in dit embleem bestaat uit een combinatie van witte, grijze en zwarte lijnen: de eerste is de middelste, de andere zijn de zijkanten.

  1980 – 2003

  Subaru Logo 1980-2003

  De ontwikkelaars hebben een versie voorgesteld die op sterren lijkt als een weerspiegeling in water. Om dit effect te accentueren, hebben ze het achtergrondverloop gemaakt, met een verandering in kleurintensiteit. Het verandert van boven naar beneden – van donkerblauw naar lichtblauw. Het resultaat is de indruk dat de sterren uit de lucht neerdalen en in de zee van de aarde duiken. Dit concept wordt geassocieerd met Japanse wijsheid, die zegt: de weerspiegeling van de sterren in de zee maakt ze toegankelijk. Dat wil zeggen, de fabrikant stelt zichzelf, hoewel hoge, maar redelijk haalbare doelen, waar hij voortdurend naartoe beweegt.

  2003 – heden

  Subaru Logo 2003-vandaag

  In het huidige embleem benadrukten de ontwerpers zoveel mogelijk het idee van de eenheid van de hemelsterren met hun aardse weerspiegeling. Om dit te benadrukken, gebruikten ze het spel van schaduw en licht. Het grootste object bevindt zich op een witte en blauwe achtergrond, de rest op een kobaltblauw. Het gebied langs de zilveren rand is verduisterd – vooral rechtsonder. De rand is convex, met een driedimensionaal effect. De sterren zijn paarsgewijs verbonden door stralen. Hieronder staat de inscriptie.

  Logo lettertype en kleuren

  Subaru Logo

  Het concept van de constellatie op het logo kwam onmiddellijk in het management, aangezien het merk uit zes firma’s bestaat, samengebracht onder auspiciën van één moedermaatschappij – Fuji Heavy Industries. Dit sluit perfect aan bij de juridische status van het automerk: zes zichtbare elementen en één onzichtbaar, net als in het sterrenbeeld Subaru. Bovendien klinkt de naam in een letterlijke vertaling als ‘samenkomen’. Vroeger werd dit benadrukt door de lijnen die tussen de sterren lopen, en nu – hun combinatie, symboliseert steun en eenheid.

  Logo Subaru

  Het logo maakt gebruik van het lettertype Square 721 Std Bold Extended, ontworpen door typograaf Aldo Novarese en uitgegeven door Bitstream. Het bedrijfspalet bestaat uit verschillende grijstinten (grafiet, zilver, metallic, chroom) en blauw (hemels, lichtblauw, kobalt, donkerblauw). Er is ook wit, wat staat voor licht en zon.