Strawberry Western is een aantrekkelijk label met Japanse roots

Strawberry Western Logo

Het modemerk, opgericht door Kisa Sky Shiga uit New Yorker, is anti-verspilling en voornamelijk exclusieve handgemaakte producten. Het assortiment bestaat uit producten die in één exemplaar zijn gemaakt op basis van kleding die overbodig of uit de mode is geworden, in gebruik is geweest, maar ook uit restjes en naai-afval. Nu bevindt het label zich in een vroeg stadium van ontwikkeling en neemt het actief maatregelen om de afzetmarkt en de eigen promotie uit te breiden, waarbij het vormen van een huisstijl en een effectieve en aantrekkelijke identiteit een belangrijk onderdeel was.

Het werk aan het uiterlijk omvatte de noodzaak om herkenbaarheid te creëren en de essentie van het bedrijf te definiëren, rekening houdend met de Japanse oorsprong. Het idee werd gerealiseerd door het gebruik van Japanse motieven en het creëren van een woordteken in het Latijn en katakana. Om visuele oplossingen in verschillende demonstratie-omgevingen te kunnen gebruiken, om met kleine details te werken, zoals bij de implementatie van reliëf op de huid, werden alle drie de belangrijkste optische formaten gebruikt, waardoor dergelijke bewerkingen ermee konden worden uitgevoerd. Hierdoor werd de maximale leesbaarheid van tekstblokken gegarandeerd.

Strawberry Western Nieuw Logo

De hele identiteit is het resultaat van het creatieve en nauwgezette werk van R&M-ontwerpers, die de eclectische Harajuku streetwear-stijl hebben weten te combineren met Amerikaanse moderne kitsch. Het op maat ontworpen serif-lettertype werd gebouwd met ronde basissen, waardoor het een grotesk uiterlijk kreeg, wat een eigenaardigheid in zijn visuele weergave creëerde die overeenkomt met de eigenaardigheden van de hele bedrijfsidentiteit. Tegelijkertijd wordt het cirkelmotief de basis van alle branding, op een originele manier in navolging van de gaten in de vorm van tellers van het tekstsymbool.

Gebaseerd op de regels van de vorming van ontwerp met Japanse motieven, werd de identiteit gebouwd op basis van een enorme geschiedenis van rationalisatie daarin van de algemene geometrie. De inspiratie werd gehaald uit een groot aantal klassieke Japanse tekstkarakters en de logica van hun uitvoering werd opzettelijk vervormd om te passen bij de gegenereerde sfeer.

Logo Strawberry Western

Een originele en gewaagde beslissing was een vlieg — een soort grappige talisman, die een vriendelijke en vrolijke weerspiegeling is van de connectie van het merk met «afval». Het gebruik van gerecyclede materialen, afval, dat na verwerking een nuttig en mooi ding wordt, is een uniek kenmerk van het label geworden.