Stijlvol en onwrikbaar LifeWire-ontwerp

LiveWire Logo

Een elektrische motorfiets van Harley-Davidson met de creatieve naam LifeWire kwam in 2019 op de markt. Dit model wordt op de markt gebracht als een elektrische motorfiets om de stedelijke rijconventies te doorbreken, met een krachtige rit die «buiten de grenzen gaat».

Het prototype zelf is gemaakt in 2014. Het is compact, handig en kost ongeveer $ 22.000 bij 20 dealers in de VS. Met dat bij Harley-Davidson-dealers zou de prijs nog hoger zijn geweest.

LiveWire Nieuw Logo

Het in San Francisco gevestigde creatieve bedrijf Manual verzorgde het visuele ontwerp van het merk.

Het eerste dat in ons blikveld valt, is innovatie, dynamiek, perspectief. Een heel mooi zwart lettertype-logo inspireert verrukking en brengt het idee over: waar je ook bent, je hebt een betrouwbare metgezel die je overal naartoe brengt, zelfs buiten de stadsgrenzen.

Logo LiveWire

De nadruk van het logo ligt op de hoofdletters L en W. Ze zijn elegant met elkaar verbonden door dunne lijnen die niets afdoen aan de waardigheid van het logo. Een zeer creatief pictogram met een geselecteerd lettertype ziet er 100% visueel samen uit.

Het lettertype, het moet worden benadrukt, heeft een eigenaardigheid: er is een kleine opening in de letters aan de onderkant, waar ze moeten worden aangesloten. Maar visueel voegt het pit toe en creëert het een illusie-effect — is er echt een kloof of niet?

LiveWire Voor en Na Logo (geschiedenis)

Zeker met zo’n logo verdient LifeWire de interesse en het respect van de klanten van het bedrijf. En dus weet iedereen dat Harley-Davidson ‘s werelds bestverkochte auto is.

Er zal meer dan één interessant verhaal in verband worden gebracht met het motorfietsmodel, dat een alternatief is in onze milieuvriendelijke samenleving. Het lijkt erop dat de productie zijn positie zal consolideren en dat er veel meer van dergelijke coole modellen zullen zijn.