Stephen Curry Logo

  Stephen Curry Logo

  Stephen Curry is een professionele Amerikaanse basketballer die bekend staat om zijn schotnauwkeurigheid. Zijn volledige naam is Wardell Stephen Curry. Hij is lid van het Golden State Warriors-team, is lid van de NBA League en heeft een persoonlijk logo, omdat hij wordt erkend als de meest waardevolle speler in de vereniging.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Stephen Curry

  Een van de uitstekende basketbalspelers uit de Verenigde Staten werd in maart 1988 geboren in de stad Akron, Ohio. Zijn vader is Dell Curry, een voormalig vertegenwoordiger van de National Basketball Association. Het sportieve enthousiasme van zijn zoon manifesteerde zich niet alleen in zijn familie, maar ook op de universiteit, waar hij zich met succes liet zien door te spelen als onderdeel van Davidson Wildcats. De professionele carrière van een jonge atleet begon in het jaar 2009, toen hij lid werd van de Golden State Warriors.

  Logo lettertype en kleuren

  Stephen Curry Logo

  Het persoonlijke logo van de basketbalspeler bestaat uit de beginletters van de voor- en achternaam: de initialen “S” en “C” komen van Stephen Curry. De schrijfstijl is dynamisch, met een lichte helling naar rechts. Beide borden lijken qua ontwerp erg op elkaar en lijken elkaar te herhalen, omdat het centrale element “S” interessant is gemaakt vanwege de schaduwen. Hierdoor kreeg de brief een lichte transparantie.

  De basis van de borden is de gemiddelde breedte van de strip. Bij “C” is het onlosmakelijk verbonden en vormt het de gelijkenis van een basketbalmand met open randen. De uiteinden van de letters aan één kant zijn afgesneden en licht gepunt. Volgens het idee van de ontwikkelaars creëren ze het effect van het loensen van de ogen (zijaanzicht), als een hint naar de nauwkeurigheid van het slaan vanuit elke positie en de win-win-nauwkeurigheid van de worp.

  “S” wordt niet gemaakt door één, maar door twee lijnen: het bovenste deel is korter dan het onderste en het midden leek te versmelten met de algemene achtergrond. Ook hier wordt het symbool van nauwkeurigheid en een ongeëvenaarde oogmaat gelegd en de oogleden turen weer op het logo.

  Het lettertype van een persoonlijk teken is individueel en doet meer denken aan grafische symboliek dan aan tekst. Het heeft slechts twee letters, gemaakt in hoofdletters en bij benadering in vorm. Beiden zijn cursief geschreven met een lichte helling naar rechts.

  Het kleurenpalet van het logo heeft geen vast spectrum, dus het kan anders zijn. Maar vaker op labels en prints is het Stephen Curry-logo geschilderd in geel, blauw, wit, rood of zwart.