Staples Logo

  Staples Logo

  Staples is een winkelketen die kantoorartikelen en alles wat daarmee samenhangt verkoopt. Het verkoopt op verschillende manieren, waaronder B2B, en biedt lokale kopieer- en afdrukservices. Het werd georganiseerd door drie ondernemers die in 1986 een bedrijf begonnen in Brighton (VS). Dit zijn Thomas G. Stemberg, Leo Kahn en Myra Hart. Het hoofdkantoor van het merk is nu gevestigd in Framingham, Massachusetts, en heeft 1.063 verkooppunten en 40 magazijnen in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië en enkele andere landen.

  Betekenis en geschiedenis

  Staples Logo Geschiedenis

  Wat is Staples?

  Het is een Amerikaanse winkelketen die schrijfwaren en andere kantoorbenodigdheden verkoopt. Sommige verkooppunten bieden ook kopieerservices en het afdrukken van teksten en documenten. De eerste winkel verscheen in 1983 in Brighton, Massachusetts.

  Het idee om een ​​kantoorboekhandel te openen kwam van Thomas G. Stemberg in 1985, toen hij aan een ander project werkte. Toen had hij dringend een lint voor de drukker nodig, maar die kon hij nergens vinden, aangezien alle verkooppunten ter gelegenheid van het weekend wegens Onafhankelijkheidsdag gesloten waren. Zijn wanhoop werd het platform voor het concept van speciaalzaken.

  Er werd een proefwinkel opgezet in Brighton in Boston, waar Staples zijn activiteiten begon met financiële steun van private equity-firma’s. In 1991 richtte ze een dochteronderneming van Business Depot in Canada op, waarna ze onder deze naam winkels begon te openen. Maar na 10 jaar noemde ze ze Staples. De eerste overzeese supermarkt is ontstaan ​​in Vaughan, Ontario. De opening van verkooppunten in Europa begon vanuit de Britse stad Swansea. De ontwikkeling van het netwerk ging zo snel dat Staples na tien jaar gebruik de verkoopdrempel van drie miljard dollar overschreed en de Fortune 500-lijst betrad.

  Gedurende de gehele bedrijfsperiode verkocht het Amerikaanse bedrijf niet alleen actief kantoorbenodigdheden en alles wat daarmee verband hield, maar breidde het ook voortdurend uit en verwierf het concurrerende bedrijven. Sinds 2014 heeft ze het aantal medewerkers herhaaldelijk teruggebracht, toen ze de overgang naar e-commerce initieerde. Hierdoor kon ze de kosten optimaliseren. Daarnaast heeft de winkelketen inmiddels meerdere merken. In 2021 verkocht het bijna al zijn Europese dochterondernemingen, gericht op commerciële diensten voor drie landen – de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Elke serieuze stap van haar activiteit ging gepaard met een verandering van logo, waarvan ze er drie heeft.

  1986 – 1994

  Staples Logo 1986-1994

  Het debuutembleem was een combinatie van tekst en grafische elementen. Het huisstijlbord diende als uithangbord bij de ingang van de winkel en bestond dus vooral uit de naam. Om hem te verslaan, veranderden de ontwikkelaars de “L” in een paperclip. Het was verticaal en aan één kant gebogen. Het onderste deel van de brief stelde een ongebogen haakje voor. Meestal worden dergelijke paperclips gebruikt om papieren en notitieboekjes te bevestigen.

  Het woord “Staples” werd uitgevoerd in hoofdletters met gladde langwerpige tekens, waarvan de helft verbonden was (“S”, “T”, “A”, “P”). Terwijl “L”, “E” en “S” elkaar niet raakten. Het was een gedurfde schreefloze tekst met een enkele schreef tussen haakjes.

  1994 – 2019

  Staples Logo 1994-2019

  De jaren daarna werd een rood embleem met vetgedrukte letters gebruikt. Bovendien hebben de ontwerpers alle letters gescheiden en op een minimale afstand geplaatst.

  2019 – heden

  Staples Logo 2019-vandaag

  Na de overgang van het merk naar een nieuw commercieel niveau keurde de directie een ander logo goed. De ontwikkelaars verwijderden de gelijkenis van “L” met een paperclip en brachten het lettertype over naar kleine letters, waarbij alleen de eerste letter in de titel in hoofdletters bleef. Maar ze hielden de paperclip nog steeds, maar gaven hem een ​​ander uiterlijk. Nu staat het vooraan en heeft het een omgekeerde vorm, die visueel op een tafel lijkt. Dit is bewust gedaan, aangezien winkels zijn overgestapt op de massale verkoop van kantoormeubilair en kantoorapparatuur.

  Logo lettertype en kleuren

  Staples Logo

  De bedrijfssymbolen van Staples lijken visueel op elkaar, omdat elke nieuwe versie van het logo is gebaseerd op de vorige, dus de wijzigingen zijn niet opvallend. Kortom, de ontwerpers hebben de stijl van de tekst aangepast, die ondanks de correcties altijd gehakt is gebleven.

  De merkidentiteit wordt gedomineerd door het lettertype van de familie Helvetica. Het embleem en de bewegwijzering gebruiken het lettertype Helvetica Neue Bold en de slogan, die vaak het logo aanvult, is van Helvetica Roman. De ontwikkelaar is ontwerper Max Miedinger.

  Logo Staples

  Het palet wordt gekenmerkt door terughoudendheid, aangezien het merk briefpapier verkoopt voor kantoor-, educatieve en andere doeleinden die serieuze aandacht vereisen. Daarom wordt het embleem gedomineerd door het klassieke zwart-rode kleurenschema.