Stanford University Logo

  Stanford Logo

  Stanford is een instelling voor hoger onderwijs in Stanford, Californië. De volledige naam is Stanford University of Leland Stanford Junior University. Het is een particuliere onderwijs- en onderzoeksinstelling en verscheen in 1885. De makers zijn de echtgenoten Stanford (Leland en Jane). Ze openden een universiteit ter ere van hun 15-jarige zoon, die stierf aan buiktyfus. Tegenwoordig is het een van de beste universiteiten ter wereld met een jaarinkomen van meer dan $ 1 miljard.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Stanford

  Wat is Stanford-universiteit?

  Het is een onderwijs- en onderzoeksinstelling opgericht ter ere van Leland Stanford Jr., die stierf aan buiktyfus. Op deze manier hebben zijn ouders zijn herinnering vereeuwigd. De universiteit werd opgericht in 1891 en wordt nu beschouwd als een van de meest prestigieuze ter wereld.

  Ondanks het feit dat Stanford University in 1885 werd opgericht, werd het in 1891 geopend. De locatie was de voormalige Palo Alto-boerderij, die toebehoorde aan de familie Stanford. De instelling werkte naar het model van de Cornell University en bood op gelijke basis hoger onderwijs voor mannen en vrouwen, wat tot dan toe niet bestond. In navolging van de grote oosterse universiteiten liet het ook het sektarisme varen en bood het een open onderwijsproces dat gebaseerd was op wetenschappelijke prestaties in plaats van op religieuze dogma’s.

  In 1893 stierf Leland Stanford, en het verdere werk van de universiteit was in het geding, aangezien er een financiële rechtszaak tegen hem was aangespannen. Maar Jane stond erop ondanks de crisis door te gaan. De volgende grote test was de aardbeving van 1906 in San Francisco. Onderwijsgebouwen en andere gebouwen werden zwaar beschadigd. Sommige gebouwen zijn gerestaureerd en andere niet, omdat ze niet meer te repareren waren.

  Modern Stanford University omvat zeven scholen. Drie van hen doceren bachelors en bestaan ​​uit veertig afdelingen, vier graduate masters in onderwijs, geneeskunde, rechten en bedrijfskunde. Daarnaast heeft de universiteit een eigen Stanford Cardinal-sportclub, met 36 teams die deelnemen aan de Divisie I FBS Pac-12-conferentie. Ze hebben 128 NCAA-kampioenschappen gewonnen en hebben sinds 1994/1995 de NACDA Directors Cup voor een kwart eeuw op rij gewonnen. Alumni en studenten hebben ook 270 Olympische medailles gewonnen, waarvan 139 gouden.

  In het voorjaar van 2021 telde de universiteit 84 Nobelprijswinnaars en 29 Turingprijswinnaars. Het Stanford-embleem wordt dus algemeen erkend en zeer prestigieus. De identiteit van de universiteit wordt weergegeven door drie componenten: het zegel, het hoofdlogo en het merkteken van de sportafdeling.

  Stanford Seal Logo

  Het universiteitszegel heeft de vorm van een rondel – een klassieke cirkel met een centraal deel waarin het sleutelsymbool is geplaatst. In dit geval is het een enkele spar tegen de achtergrond van heuvels. Het heeft een sterk wortelstelsel dat een lange historische band met het gebied belichaamt. Aan beide zijden van de boom is er een inscriptie in het Duits die het motto van de instelling voor hoger onderwijs aangeeft: aan de linkerkant – “DIE LUFT DER”, aan de rechterkant – “FREIHEIT WEHT”.

  De centrale cirkel is omgeven door een dubbele rand – dunne lijnen van verschillende grootte met een kleine opening ertussen. Dit wordt gevolgd door een brede witte streep met daarop de volledige naam van de universiteit “Leland Stanford Junior University”, het jaar van de opening (1891) en zes sterren (drie aan elke kant van de belangrijke datum). De rand is afgezet in de vorm van een geometrisch ornament bestaande uit een ketting van kleine ruitjes.

  Het logo bevat de naam Stanford University. Het is in kleine letters gedrukt, met uitzondering van de eerste letters, die volgens de spelling met een hoofdletter worden geschreven. De letters hebben miniatuur schreven. Bij “t” is de balk naar rechts verschoven, dus langer dan links. De “f” apex is meer gebogen dan normaal. Het kleurenpalet van het logo is identiek aan de printkleur.

  Stanford kardinaal-logo

  Stanford Logo Geschiedenis

  Voor het embleem van de Stanford Cardinal-sportafdeling kozen de ontwikkelaars de hoofdmascotte – de Stanford-spar. In dit geval is de boom groen gekleurd en in een iets andere vorm getekend: het aantal takken is veel groter dan op de print. Het bovenblad is langwerpig en smal, en de sparren poten zijn breed en spreidend. Er is een dunne witte streep langs de contouren van de spar. Het scheidt het van de achtergrond – een grote rode “S” die staat voor “Stanford”. De letter is niet afgerond: elke draai heeft een afgesneden hoek, waardoor deze geometrisch vergelijkbaar is met het cijfer “5”. Het is omgeven door een dubbele rand langs de rand.

  1966 – 1979

  Stanford Cardinal Logo 1966-1979

  In 1966 hebben sportteams van de Stanford University (College) het logo bijgewerkt. In die tijd werden ze ook wel Stanford Indian genoemd, maar er zaten geen Indiase motieven in het ontwerp. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is de grote S, geschreven in vetgedrukte, rechthoekige schreven. Het had geen enkele afronding aan de buitenkant – alle bochten waren afgehakt, zodat het symbool in vorm leek op een zeer complexe veelhoek.

  Na de naamsverandering van de sportafdeling in 1972 is het embleem niet veranderd. Voyagers won de wedstrijd, maar het personeel en de studenten stonden erop dat de teams Stanford Cardinal zouden worden genoemd, naar de officiële kleur van Stanford University. Het was deze tint die werd gebruikt in het “S” -logo.

  1979 – 1989

  Stanford Cardinal Logo 1979-1989

  Na het herontwerp zijn de schreven verdwenen. De vorm van de “S” is veranderd: hij is smaller geworden en heeft een frame van twee lijnen rood en wit gekregen. Tegelijkertijd verscheen er een donkergroene boom voor de brief. En niet zomaar een boom, maar een sequoia, ook wel Redwood genoemd. Er wordt aangenomen dat de botanische naam afkomstig is van de naam van het opperhoofd van de Sequoia-indianen, die het Cherokee-alfabet heeft uitgevonden. Dus het embleem weerspiegelde tot op zekere hoogte de verbinding met de vorige bijnamen van de teams.

  Het kan niet gezegd worden dat de afgebeelde boom een ​​volwaardige talisman was. Stanford Cardinal had in die tijd zelfs geen mascottes meer en de sequoia nam deel aan het LSJUMB-orkest. Ze verscheen voor het eerst in een muziekgroep in 1975. Ondanks haar onofficiële status vond ze een plaats op het logo van de sportafdeling. Tot op zekere hoogte is dit een verwijzing naar het gemeentelijke zegel van de stad Palo Alto, evenals naar het zegel van Stanford University, waarop de beroemde sequoia El Palo Alto te zien is.

  1989 – 2002

  Stanford Cardinal Logo 1989-2002

  In 1989 verwijderden de ontwerpers de groene plant, waardoor alleen de letter overbleef. Alle rondingen zijn volledig verdwenen uit “S”: zelfs de rondingen op het binnenste gedeelte zijn rechthoekig geworden.

  2002 – 2015

  Stanford Cardinal Logo 2002-2015

  Na tien jaar gebruik te hebben gemaakt van een minimalistisch logo, werd besloten om de sequoia weer terug te plaatsen. Deze keer hebben de kunstenaars het omlijnd met een dunne witte lijn zodat de omtrek de groene boom van de rode letter scheidt.

  2015 – heden

  Stanford Cardinal Logo 2015-vandaag

  In 2015 is het symbool opnieuw geüpdatet. De ontwerpers maakten de sequoia wit, ter vervanging van de gebruikelijke tint Palo Alto groen (Pantone 3298C). Tegelijkertijd is het klassieke kardinaalrood (Pantone 201C) behouden gebleven, omdat het sinds 1982 de primaire kleur is van sportteams van de Stanford University (College). En wit is sinds de jaren veertig een secundaire kleur.

  Logo lettertype en kleuren

  Stanford Logo

  In navolging van de baanbrekende principes van Cornell University en gebruik makend van haar ervaring als model, nam Stanford University ook het drukwerk over. Er is een visuele overeenkomst tussen hen in structuur, kleuren, het aantal randlijnen en de inhoud van de tekst. Er is echter geen overeenkomst in andere elementen.

  De universiteit gebruikt veel lettertypen – de website van elke afdeling heeft zijn eigen typografische standaarden. Voor het logo is gekozen voor een klein schreeflettertype vergelijkbaar met Crimson Text.

  Het embleemkleurenschema omvat Kardinaalrood (Pantone 201C), Koelgrijs 11C, Palo Alto-groen (Pantone 3298C), Proceszwart en neutraalwit.