Ssangyong Logo

  SsangYong Logo

  SsangYong is een Zuid-Koreaans merk dat zich bezighoudt met de productie van personenauto’s en bedrijfsvoertuigen. Het prototype stamt uit 1954 en is zelf ontstaan ​​door de fusie van twee industriële bedrijven. Sinds 2011 is het automerk in handen gekomen van het Indiase bedrijf Mahindra & Mahindra Limited, dat bijna 75 procent van de aandelen bezit. Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Pyeongtaek (Gyeonggi-do).

  Betekenis en geschiedenis

  SsangYong Logo Geschiedenis

  Wat is SsangYong?

  Het is een Zuid-Koreaanse autofabrikant. Het werd opgericht door de fusie van Dongbang Motor Co (1962) en Dong-hwan Motor Workshop (1954). De fusie vond plaats in 1963. Naar verwachting verhuist SsangYong in 2021 naar Edison Motors vanwege een faillissement.

  Dit merk is opgericht door twee onafhankelijke bedrijven. Een van hen werd opgericht in 1954 en heette Ha Dong-hwan Motor Workshop. De tweede was jong en zat sinds 1962 in de auto-industrie onder de naam Dongbang Motor Co. In 1963 werden ze samengevoegd tot de Ha Dong-hwan Motor Co. Een jaar later begon ze met de productie van bussen, vrachtwagens, militaire jeeps en andere gespecialiseerde uitrusting.

  In deze status bestond het bedrijf tot 1977, totdat het zijn naam veranderde in Dong-A Motor. Toen, in 1984, kwam het onder de controle van Keohwa, een Zuid-Koreaans bedrijf gevestigd in Seoel en bezig met de productie van jeeps voor export. In 1986 werd het bedrijf overgenomen door de SsangYong Business Group. Het werd er een onderdeel van en nam zijn huidige naam aan. Frequente overgangen van de ene structuur naar de andere hadden natuurlijk invloed op de identiteit, zodat de emblemen soms sterk van elkaar verschillen. Ze heeft er in totaal zeven.

  jaren ’50 – jaren ’60

  SsangYong Logo 1950-1960

  Het eerste logo was heel eenvoudig. Het bestond uit een enkele “V” op een bruine achtergrond. De vorm van het bord leek ook op een vinkje, dat meestal wordt gebruikt om punten aan te duiden. Onder het symbool werd een dunne gele onderstreping getekend.

  jaren 60 – 1978

  SsangYong Logo 1960-1978

  Na het herontwerp is het logo veranderd in stijl en kleur. Nu was het een zwart vet vinkje met smalle toppen. Erboven (meer precies, erin) was er nog een letter – “H”, gemaakt in een lettertype uit de categorie ExtraBold. De ontwikkelaars maakten er vlakke lijnen en goed gedefinieerde hoeken van.

  1978 – 1987

  SsangYong Logo 1978-1987

  Voor het bijgewerkte logo kozen de auteurs het pictogram uit de vorige versie, maar veranderden alleen de kleur. Daarom werd het geschilderd in blauwe en witte kleuren. Maar naast het V-vormige vinkje waren er ook dunne cirkelvormige lijnen. Alle grafische elementen werden in een blauw vierkant geplaatst. Aan de rechterkant plaatsten ze de bedrijfsnaam in het Koreaans. In dit geval was het embleem omgeven door een rechthoekig kader in lichtgrijs.

  1988 – 1989

  SsangYong Logo 1988-1989

  In deze versie hebben de ontwerpers het lettertype gewijzigd door kleinere hiërogliefen te gebruiken. Ze veranderden ook de badge en plaatsten de Engelse bedrijfsnaam in een geribbeld patroon van schuine strepen. De letters waren wit, de lijnen waren blauw en de achtergrond was grijs. In de linker benedenhoek was er een miniatuur gele driehoek.

  1989 – 1997

  SsangYong Logo 1989-1997

  Vasthoudend aan het authenticiteitsprincipe verliet het automerk de Koreaanse spelling van de naam een ​​tijdje. Maar hij veranderde het pictogram aan de linkerkant, zodat het grafische bord bestond uit twee langwerpige “S” – de eerste letters van de merknaam. Het ene teken is grijs en het andere is rood.

  1992 – 2000

  SsangYong Logo 1992-2000

  In 1992 nam het bedrijf een nieuwe identiteit aan die niet leek op een van de eerdere versies. Op het logo waren drie ringen afgebeeld: één groot en egaal, de andere twee plat, omdat ze als vanaf de zijkant getekend waren. Daarom leken ze uiterlijk op ongelijke ovalen. Alle lijnen waren in twee kleuren geschilderd: de ene helft – wit, de andere – blauw. Bovendien verscheen onderaan een inscriptie – de naam “SSANGYONG MOTOR”.

  jaren 2000 – heden

  SsangYong Logo 2000-vandaag

  Het huidige embleem heeft het concept veranderd. Ze komt zo dicht mogelijk bij de uitdrukking “SsangYong”, wat in vertaling uit het Zuid-Koreaans “tweelingdraak” betekent. Daarom heeft het logo twee vleugels die verenigd zijn door een gemeenschappelijk figuurelement. Elke zijde bestaat uit drie slagen van verschillende lengtes en breedtes: de binnenste “veren” zijn breed, de buitenste zijn smal. De moderne naam van het automerk staat eronder.

  Logo lettertype en kleuren

  SsangYong Logo

  Dit merk heeft een zeer turbulente geschiedenis in verband met de frequente overgang van het bedrijf van de ene structuur naar de andere. Deze activiteit werd weerspiegeld in de evolutie van het logo, dat in sommige periodes helemaal niet lijkt op de vorige versies. Bovendien hield de fabrikant lange tijd vast aan de Koreaanse spelling van de naam en stapte pas na het begin van het nieuwe millennium over op de Engelse versie.

  Voor de grafische aanduiding koos het automerk een eenvoudig lettertype – strak, gedrukt, glad, schreefloos. Bovendien worden beide woorden samen geschreven, hoewel ze zijn gemarkeerd met hoofdletters “S” en “Y”.

  Logo SsangYong

  Het originele palet bestaat uit blauw en wit. Vroege variëteiten omvatten ook geel, rood en grijs.