Spanje motorfietsmerken

  Spanje motorfietsmerken

  Onder de Europese fabrikanten onderscheiden de Spanjaarden zich door een stabiele motorfietsproductie, die sinds het begin van de vorige eeuw is gevestigd. Ondanks de moeilijkheden die Spanje in die periode moest overwinnen – constante politieke strijd, burgeroorlog, economische valpartijen, heeft het land meer dan 80 merken voortgebracht in dit gebied. Gezien de grote liefde van de Spanjaarden voor deze manier van vervoer, werden motorfietsen door bijna iedereen gebruikt, ongeacht geslacht en leeftijd, de productie van apparatuur was een bijzonder ontwikkeld type bedrijf op het Iberisch schiereiland. Als je de geschiedenis van de ontwikkeling van de motorfietsproductie bestudeert, kan je de indruk krijgen dat het proces van het maken van een motorfiets ook een favoriete bezigheid van de Spanjaarden was, aangezien ze zelfs tijdens de recessie in de productie nog steeds intensief buitenlandse merken bleven creëren en in licentie geven, zoals zoals Ducati, Moto Guzzi en andere prominente vertegenwoordigers van de Italiaanse motorindustrie.

  Een van de meest fervente verdedigers van de binnenlandse productie van motorfietsen was Franco, die een zeer streng anti-importbeleid voerde en zijn eigen industrie en kleine bedrijven ontwikkelde. Na de burgeroorlog ontstond er een bijzonder grote vraag naar goedkope en voordelige uitrustingen, waardoor de verkoop van motorfietsen in het land op de eerste plaats kwam. Deze periode kan de gouden eeuw van de Spaanse motorindustrie worden genoemd. Merken als Montesa, Ossa en Derbi werden leiders in deze richting. Veel van de modellijnen van deze bedrijven kregen erkenning buiten het land en werden geëxporteerd naar Europa en de VS.

  In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw werden Spaanse sportmodellen met een kleine cilinderinhoud de vaste leiders van de Grand Prix. Er is echter veel vraag naar SUV’s, enduro’s en proeven van dit land in het buitenland. Maar de dood van Franco in 1975 opende de binnenlandse markt voor een geïmporteerde fabrikant, waardoor het voor veel binnenlandse merken onmogelijk werd om te concurreren met multinationals. Vandaag de dag zijn er nog maar een paar lokale producenten in Spanje. Natuurlijk overleeft onder hen het ooit grootste merk – Ossa, dat alleen vecht voor een plaats op de binnenlandse markt. Bultaco en Montesa overleven van buitenlandse investeringen door samen te werken met Honda.

  Er kan echter worden gezegd dat, samen met een scherpe daling van de productie en de sluiting van bijna alle nationale fabrieken in dit gebied, de Spaanse motorfietsindustrie een renaissance heeft doorgemaakt. Kleine bedrijven die in overvloed zijn ontstaan, hebben onverwacht de aandacht getrokken van grote internationale handelsbedrijven en directe consumenten uit het buitenland. Dergelijke bedrijven waren Gas Gas, dat een plons maakte in de Verenigde Staten, Beta Motorcycles en Sherco. Rieju en Derbi blijven vechten voor de Europese markt.

  1. Alfer

  Alfer Logo

  Het einde van de vorige eeuw, namelijk 1980, was het jaar van oprichting van de beroemde motorcoureur van die tijd – Francisco Almirall, richtte zijn eigen merk op voor de productie en verkoop van motorfietsen. Hij noemde zijn bedrijf Alfer en ontwikkelde en assembleerde de apparatuur zelf. Het bedrijf bleek behoorlijk succesvol in de markt, die werd bezet door buitenlandse trans-corporaties. Dit was te wijten aan het feit dat de ontwerper zelf perfect alle essentiële vereisten begreep die atleten aan hun offroad-sportpaarden stelden.

  Het merk heeft zijn logo verschillende keren gewijzigd en heeft onlangs de nieuwste moderne en originele versie geïntroduceerd. Het onderscheidt zich door naleving van moderne eisen van digitale uitvoering, hoge visuele kwaliteit en laconiek. Het gebruik van het kleurenpalet dat typerend was voor de sportkleding van de oprichter – donker geelgroen in het ontwerp van de streep op het been van de letter “A” in de naam van het merk en het woord MOTOCICLETAS eronder, gekanteld naar de rechts, en diep paars in de uitvoering van de naam Alfer zelf. Bij het schrijven van de hoofdtekst is gebruik gemaakt van een grafisch verwerkt individueel lettertype, waarin in de eerste en laatste letters symmetrische afrondingen van de buitenste hoeken zijn aangebracht, wat de stroomlijning van de motorcarrosserie symboliseert. De laatste letter heeft geen zijlijn, opent de vorige en vormt de visuele symmetrie van de negatieve ruimte van de drie letters “FER”. De letter “A” heeft een langwerpig linkerbeen, dat zorgt voor visuele eenheid van de hele compositie en alle woorden tot één geheel verenigt.

  2. Bultaco

  Bultaco Logo

  Opgericht in mei 1958 door Francesc Xavier Bultó, de ontwerper van een ander toonaangevend Spaans merk, Montesa, waar hij sinds de oprichting in 1944 heeft gewerkt. Het hoofdkantoor van het merk was oorspronkelijk gevestigd in Adrian De Besos in de buurt van Barcelona, ​​​​Spanje. Tot eind jaren 60 van de vorige eeuw specialiseerde het merk zich in eencilinder modellen. Maar hij creëerde de enige tweecilinderversie van de Bultaco Pursang – hij werd de echte koning van de Spaanse motorfietsen. Het bedrijf werd in 1983 gesloten. In 2014 was er een poging om het nieuw leven in te blazen door het merk Derbi. Maar sinds de sluiting zijn er geen nieuwe echte merkproducten meer geweest.

  Het nieuwste Bultaco-logo is een opvallend rond embleem dat bestaat uit verschillende kleuren – fel geel en rood, en contrasterend zwart en wit. Het wielsymbool is de basis van de samenstelling van het embleem, waarin verschillende cirkels van verschillende groottes worden weergegeven, die in elkaar zijn ingebed. De bovenste cirkel is geel. Het wordt gescheiden van het brede rood door een dunne zwarte contrasterende omtreklijn. Het wordt gevolgd door een zwarte cirkel met witte streepjes, die de ontwerpprestaties van het motorwiel, de schijf, symboliseert. Het wordt gescheiden van de centrale zwarte cirkel door een dikke witte omtrek. Langs de omtrek van de rode sector, in grote vette letters, waarbij de omtrek van de cirkel wordt herhaald, wordt de merknaam in gele letters aangebracht. Aan de onderkant zit een transparante gele tape met een zwarte rand waarop CEMOTO staat. – REG TRADE MARK wordt boven het lint aangebracht in dunne zwarte kleine letters. En daaronder is GEMAAKT IN SPANJE. Het accentelement van het logo is de centrale afbeelding van een gestileerd “uitstekend” merk, grafisch weergegeven met het beeld van een gebalde vuist met een opgeheven duim omhoog, met een ritssluiting erin geklemd, waarvan het onderste deel uitsteekt.

  3. Cofersa

  Cofersa Logo

  Al 12 jaar vertegenwoordigt de Spaanse motorbusiness het merk Cofersa. Opgericht in 1954 door José Mercader, die sinds 1953 hulpmotoren voor motorvoertuigen produceert, aanvankelijk de oprichting van Construcciones Ferrusola SA in Madrid, Spanje. De introductie van de eerste volwaardige eigen motorfiets in 1954 was de geboorte van een nieuw merk. De gehele Cofersa-lijn werd gekenmerkt door het gebruik van een gelicentieerd plaatselijk geassembleerd voortstuwingssysteem – Hispano-Villiers, dat een hoge betrouwbaarheid van de apparatuur verzekerde. Een van de kenmerken van de producten van het bedrijf was de verplichte zorg voor het comfort van de ruiters. Dus in 1959 verscheen de Helix, waarvan het ontwerp was gebaseerd op stempelen en een beschermrooster op de achterspatborden had. Dit werd gedaan om een ​​comfortabele rit voor vrouwen in rokken te bieden, zodat deze niet verstrikt zouden raken in het achterwiel.

  Het embleem van het merk onderscheidde zich door pretentie, elegantie en aristocratie. De rode en gouden kleuren maakten het visueel rijk en vooral aantrekkelijk. Zijn aanspraak op aristocratie werd bevestigd door het heraldische element – een gouden hersenschim, staande op zijn achterpoten en rustend op de gouden letter “C” die ernaartoe werd gedraaid, wat de eerste letter van de merknaam is. Het embleem is rond. Al haar ruimte is gevuld met een heldere rode tint. De buitencontour is uitgevoerd in goud, evenals de contour die de centrale sector benadrukt met een accentcompositie. De merknaam is gegraveerd in handgeschreven gouden schrift op de buitenste cirkel aan de bovenkant. Hieronder is de naam van het land van herkomst van de fabrikant in kleine letters geschreven. Rechts en links van de centrale cirkel zijn er “oren” gemaakt van gouden kubussen, die de centrale compositie een visuele perceptie geven van de kampioensriem in het boksen.

  4. Derbi

  Derbi Logo

  Derbi Nacional Motor is een Spaans motormerk dat zijn activiteiten begon in 1922. De eerste workshop werd geopend door Simeó Rabasa i Singla in het dorp Mollet bij Barcelona. Daar werden tweewielige voertuigen gerepareerd. Tot 1949 groeide het bedrijf snel en werd het een belangrijke brancheorganisatie voor motorfietsen. Het belangrijkste verkoopvolume bestond uit producten met een klein volume kubieke capaciteit. Het bedrijf produceerde scooters, motorfietsen, bromfietsen. In het begin van de jaren tachtig werd het onderdeel van de gigantische Italiaanse motorfietsholding Piaggio & Co. SpA, gericht op producten voor een jeugdig publiek – kleine sportmotoren, goedkope scooters.

  Het merklogo is eenvoudig en beknopt. Bestaande uit een tekstelement – de naam van het bedrijf, gemaakt in vet witte kleine letters, type Sequel 100 Black 75 door OGJ Type Design, gedrukt op een felrode achtergrond, het is gemakkelijk te lezen en ziet er op elke achtergrond van hoge kwaliteit uit. Aantrekkelijk en opvallend, het rechthoekige embleem heeft een brede accentstreep langs de rechterrand in grijs. Het trekt de aandacht naar het logo en vertaalt het direct naar het belangrijke element zelf: de merknaam. Het maakt gebruik van een visueel lokmiddel – een “staart” toegevoegd in het bovenste deel van de negatieve ruimte in het midden van de letter “D”, die de kijker verwijst naar het visuele kenmerk van de buitenste vorm van de motorfiets, zijn prominente element – de voorkuip die boven de carrosserie van de motorfiets uitsteekt.

  5. Gas Gas

  Gas Gas Logo

  Het merk is opgericht in 1974. In 1985 kwamen de eerste motorfietsen uit de voorraad. Succesvolle modellen kregen een goede vraag en gaven een impuls aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Al in 1989 besloot het merk de richting van zijn productie te bepalen en begon het lichte motorfietsen te produceren – crosscountry-uitrusting en enduro. In 2002 werd de eerste ATV gelanceerd. Na het verlaten van de veilingmeesters in 2015, de Spaanse bank, stond het merk op de rand van faillissement. De alliantie met Black Toro Capital corrigeerde de situatie enigszins, maar in 2018 begonnen de problemen opnieuw. Een jaar later werd het overgenomen door het KTM AG-concern, dat, naast het handhaven van de hoofdlijnen en ontwikkelingen van Gas Gas, van plan is om belangrijke veranderingen aan te brengen in de productievector van het bedrijf.

  Het merk heeft de gestileerde afbeelding van de letter “G” als merk gekozen. De grafische afbeelding is zo gemaakt dat het in één symbool mogelijk is om in één keer de eerste 2 letters van de woorden van de naam te zien. De grote “G” bevat de hoofdletter “g”, het element dat de binnenste staart van de grote vormt. De tekst van de volledige naam, “GASGAS”, is geschreven onder het teken in kleine letters met de traditionele voor auto-moto merken naar rechts neiging, symbool voor snelheid en voorwaartse beweging. Alle elementen van het logo zijn gemaakt in een aantrekkelijke felrode kleur, die de bedrijfskleur van het bedrijf is geworden en wordt gebruikt op de meeste modellen van de apparatuur van het bedrijf.

  6. Gimson

  Gimson Logo

  In 1930 richtte Pierre Gimbernat i Batlle het bedrijf op, dat eerst een licentie kreeg om fietsen en motorfietsen te verkopen aan het Franse bedrijf Automoto in de provincie Girona. Gimbernat, een gerenommeerde Spaanse horlogemaker, verhuisde naar Figueres om zijn winkelruimte uit te breiden, daar een winkel en een servicewerkplaats te openen, horloges te blijven repareren en verkopen en Automoto-producten toe te voegen. Om zich te onderscheiden, besloot hij zijn eigen merk te creëren en noemde zijn bedrijf – Gimson. De naam was een acroniem voor Gimbernat and Sons. De opgedane ervaring maakte het al in het midden van de jaren 50 van de vorige eeuw mogelijk om onze eigen bromfietsen te gaan produceren, nadat we de opdracht hadden gekregen om de Spaanse patrouillepolitie uit te rusten, waarin een geweerbevestiging was voorzien. Het vroegtijdig overlijden van de oprichter leidde in 1982 tot de sluiting van het merk. Alle rechten zijn gekocht door het merk Benetti.

  Naast het originele ontwerp en de hoge technische kenmerken van de producten, wordt het merk herinnerd om zijn originele logo. Het grafische ontwerp van de compositie leek erg op de emblemen die door biermerken werden gebruikt. Het was gebaseerd op een tekstcompositie – de naam van het bedrijf. De merknaam is gemaakt in de vorm van een halve boog, met een speciaal ontworpen handgetekend lettertype, de tekst is een compositie waarin de eerste letter “G” een bovenste element heeft, zo gemaakt dat het soepel bedekt de hele tekst in een boog, omvergeworpen en symmetrisch vanaf de onderkant, waarbij alle letters visueel tot één geheel worden gecombineerd. De originele uitvoering van de letter “I” in de vorm van het cijfer “1” symboliseert het primaat van het merk in zijn vakgebied. Het kleurenpalet – gouden letters en zwart-rode randen maken het logo aantrekkelijk en gedenkwaardig.

  7. Lube

  Lube Logo

  De naam Lube, een Spaanse motorfietsfabrikant die in 1947 van start ging, weerspiegelt het moderne merk van een smeermiddelfabrikant. Deze situatie komt men in de wereldpraktijk vaak tegen. Het motormerk, opgericht door Luis Bejarano Morga, produceerde apparatuur waar veel vraag naar was. Desalniettemin besloot het management de energiecentrale te veranderen en NSU Motorenwerke Germany te installeren, waardoor de Condor een bestseller werd. Ondanks dit succes en de verkoop van meer dan 1000 eenheden per jaar, sloot het bedrijf in 1967.

  Het vinden van Lube-motorfietsen is tegenwoordig best moeilijk. Maar het embleem van het ooit succesvolle merk is bewaard gebleven in het geheugen van motorliefhebbers. Het is een horizontale ruit op de voorgrond, waarachter zich een vijfpuntige ster bevindt die er gedeeltelijk door verborgen is. Daarachter steken drie prismatische balken. De ster is afgewerkt in zilver met schaduweffecten die volume creëren. De ruit heeft een gouden rand en een opaalgroene binnenkant. Het bevat merknaamtekst in zilver, in een artistiek vervaardigd schrift in kleine letters dat tegenwoordig lijkt op het digitale Design System A 500 van Dharma.

  8. Montesa

  Montesa Logo

  Opgericht in 1944 in Barcelona, ​​​​Spanje door twee mensen die gepassioneerd zijn over een gemeenschappelijk idee – Pedro Permanier Puijaner en Francisco Javier Bulto, heeft Montesa een ongewone geschiedenis. Aanvankelijk voerden de oprichters het afstemmen van militair vrachtvervoer uit met granaten. Maar een jaar later, na het einde van de Tweede Wereldoorlog, oriënteerde het merk zich op lichte, goedkope motorfietsen, waar na de oorlog een enorme vraag naar was. Na 5 jaar gingen sportmodellen voor circuitracen in productie. In de jaren 60 begon de productie van SUV’s. Markttoegang door buitenlandse fabrikanten in de jaren tachtig veroorzaakte een crisis die leidde tot de verkoop van een meerderheidsbelang aan Honda.

  Desondanks ging de productie van motorfietsen verder onder de merknaam van het oude merk, dat ook zijn ronde embleem behield met de bedrijfskleuren – fel geel en rood. Het logo is zeer helder en aantrekkelijk. Het gebruik van goud in de randen van de buitencontour en de binnenste zeshoekige vorm voegt contrast toe en vestigt de aandacht op zichzelf. Tegelijkertijd biedt deze optie de zachtheid van de algehele perceptie van de compositie. Het veld van de cirkel is gevuld met geel en het interieur van de centrale figuur is gevuld met rood. Daarin, in het midden, is een gotische hoofdletter “m” gemaakt in wit met schreven, die na de verkoop een opening in het middelste been kreeg, wat het verlies van onafhankelijkheid symboliseert. Onder de letter in een wit rechthoekig plaatje met een gouden randje staat in het zwart de naam van het merk geschreven.

  9. Ossa

  Ossa Logo

  De Spaanse industrieel Manuel Giró richtte in 1924 een motorfietsbedrijf op in Barcelona, ​​​​Spanje, en gaf het de naam OSSA. Dit woord is afgeleid van Orpheo Sincronic Sociedad Anonima – de naam van zijn eigen bedrijf dat zich bezighield met de productie van bioscoopapparatuur. Giró richtte zich opnieuw op racen, racefietsen en SUV’s en veranderde de naam van het familiebedrijf in een afkorting van het vorige, waardoor de geschiedenis van het merk behouden bleef. De beroemde racer Mick Andrew won de kampioenstitel op OSSA-voertuigen. Maar met zijn vertrek naar Yamaha en een mislukte fusie met Bultaco in 1982 verloor het bedrijf zijn schaal en werd het een kleine productie. Het merk werd in 2010 aangekocht en begon aan een tweede leven.

  Tegenwoordig staat het logo van het merk voor een cirkel met een donkergele brede rand, bestaande uit twee cirkels. Groot – wit. De kleinere erin geplaatst, in de rand van dezelfde tint, alleen kleiner in dikte, heeft een zwarte binnenruimte. Het centrale element van de hele compositie is een symbolische afbeelding van een bloemenwonder – een klavertje vier, een symbool van geluk en succes. Het symbool heeft een donkergele omtreklijn en is gemaakt in een heldere lichtgroene kleur. Boven de centrale cirkel staat de merknaam in zwarte kleine letters langs de omtrek. In sommige versies en wanneer ze rechtstreeks op motorcarrosserieën worden aangebracht, verandert de donkergele kleur in goud.

  10. Rieju

  Rieju Logo

  Luis Riera Carré en Jaime Juanola Farrés richtten in 1934 een van de bekendste motormerken van het land op. De naam bestond uit de initialen van de oprichters. Aanvankelijk werden accessoires voor Rieju-fietsen geproduceerd. Gevestigd in Figueres in de Spaanse regio Catalunya, heeft het zijn ontwikkeling tijdens de burgeroorlog ingeperkt. Maar in 1947 bracht ze haar eerste motorfiets uit. In 1959 werd Jaca, de lichtgewicht motorfiets, uitgebracht. Klein, zuinig en goedkoop, het zal een hit zijn voor meerdere jaren. Na in 1964 een samenwerking aan te gaan met het Italiaanse Minarelli, zal het merk zijn motoren installeren, waardoor een model van een bromfiets ontstaat met een snelheid van 70 mph onder de toegestane snelheid van 24. Tegenwoordig is Rieju de toonaangevende Spaanse fabrikant.

  Het bedrijf zal zijn logo in een felrode, gedenkwaardige kleur maken. Verzadigd en aantrekkelijk, zal het leiderschap, doorzettingsvermogen, doorzettingsvermogen en dynamiek weerspiegelen, die volledig overeenkomt met de filosofie van het merk. Het belangrijkste symbool van het logo is de letter “R” – de eerste letter van de naam, ingesloten in een ovaal met een variabele omtrek. Onder het symbool, op maat ontworpen inscriptie in Ordin Ordin door Robert Corseansch in kleine letters. Alle scherpe hoeken van de letters zijn afgerond in het lettertype, behalve “I”, dat de gestroomlijnde vormen van de modellen van het merk weerspiegelt. De letter “I” symboliseert de stabiliteit van de ophanging van de motorfiets, stopt het oog en vestigt de aandacht op de hele compositie van het embleem.

  11. Sangles

  Sangles Logo

  De Spaanse motorfabrikant Sanglas werd opgericht door de broers Javier en Martin Sanglas net na het einde van de burgeroorlog in 1942. Het bedrijf demonstreerde onmiddellijk het voordeel van zijn producten door in zijn technologie het beste van Duitse en Britse motorfietsen te combineren, wat hen aanzienlijke voordelen opleverde op het gebied van betrouwbaarheid, functionaliteit en duurzaamheid. Het belangrijkste model van het merk was de 400T, die werd geproduceerd tot het bedrijf in 1989 werd gesloten.

  Het bedrijfslogo is de volledige merknaam in een handgemaakt lettertype met hoofdletters en kleine letters en een aangepast ontwerp van beide “S”-letters, die de vorm hebben van het zijsilhouet van een motorstuur. Het werd traditioneel aan de zijkant van de brandstoftank geplaatst. Het embleem bevat een gestileerd bovenaanzicht van een horizontaal geplaatste brandstoftank in 2 kleuren – lichtgroen en wit met een grijze omtrek. Het wordt doorkruist door een glooiende vloeiende curve, die een grafische weergave is van de letter “S” in een heldere, aantrekkelijke groengele tint.

  12. Sbay

  Sbay Logo

  Sotogrande, gelegen aan de prachtige zuidkust van Spanje, is de thuisbasis van het motorbedrijf Sbay Motor, opgericht in 2009. Het merk ziet zijn missie als de exclusieve productie van unieke voertuigen die zich onderscheiden door wendbaarheid, kracht, individualiteit en unieke rijsensaties. Elk door Sbay vervaardigd model wordt individueel aangepast. Het proces wordt samen met de klant uitgevoerd. De productie omvat het gebruik van moderne hightech materialen – koolstofvezel, ultrasterke extra lichte metaallegeringen. Componenten worden alleen geproduceerd door wereldwijde fabrikanten, waaronder Ohlins, Brembo of Rizoma.

  Als embleem koos het merk voor een modern uitgevoerde versie, gestileerd als een oud uithangbord uit de late 19e en vroege 20e eeuw. Het is een regelmatige ellips waardoor een rechthoekige plaat zich in de lengte voorbij de figuur uitstrekt. Bevestigingsmiddelen zijn langs de randen afgebeeld. Gemaakt in zwart en wit in een contrasterende kleur, trekt het de aandacht met zijn historiciteit. Maar gemaakt met behulp van de verworvenheden van moderne technologie, is het heel gemakkelijk te lezen in alle versies. De datum van oprichting is gemarkeerd op de bovenste boog. Het onderste deel draagt ​​een deel van de naam – “MOTOR COMPANY”. De naam zelf is in grote kleine letters op de centrale plaat geschreven – Sbay. Om het effect van de oudheid te versterken, zijn alle letters gemaakt alsof ze uit planken zijn samengesteld.

  13. Sherco

  Sherco Logo

  Marc Tessier, oprichter van het merk Sherco in 1998, zocht meteen de grenzen van zijn producten op. Tegenwoordig heeft het bedrijf twee dochterondernemingen in West-Europa – de belangrijkste fabriek in Spanje, die trialmotorfietsen maakt, en in Frankrijk, die gespecialiseerd is in enduro en Supermotard. Het merk heeft zijn niche in deze markt stevig ingenomen en biedt meer dan 100 modellen sportmotorfietsen in 50 landen van de wereld.

  Het merklogo onderscheidt zich door modern design, eenvoud en memorabiliteit. In digitaal en print valt het vooral op door de originele kleurkeuze. De tekst is in helder signaalgeel en de achtergrond is in diep diepblauw. Hun combinatie zorgt ervoor dat de hele compositie opvalt en het bijzonder aantrekkelijk maakt. De tekst van de merknaam is cursief in kleine letters, Miedinger Bold by Canada Type, schreefloos en met een platgedrukte punt. Elke letter heeft een zwarte omtrek, die een duidelijker beeld geeft en de tekst strikt afbakent van de achtergrond. Rechts kantelen is een traditionele overdracht van snelheid, beweging, versnelling, een demonstratie van de wens om constant vooruit te gaan in zijn ontwikkeling.

  14. Volta

  Volta Logo

  Na lange tijd te hebben gewerkt op het gebied van industrieel ontwerp in de auto-industrie, probeerde Marc Borcelo zijn eigen ideeën over moderne veranderingen in deze en motorindustrie te realiseren. Met het doel om een ​​milieuvriendelijke tweewieler voor stadsverkeer te ontwerpen, richtte hij in 2010 zijn eigen bedrijf op, Volta Motorbikes. Al in 212 kon de ontwerper een product van zijn creativiteit presenteren, gekenmerkt door hoge prestaties en een uniek aantrekkelijk ontwerp. Het model werd uitgebracht in 3 modificaties – City, Sport en MyVolta, die automobilisten onmiddellijk veroverden met zijn uiterlijk en bedrijfsparameters.

  Het embleem en het logo van het merk zijn gebaseerd op de naam. Het individueel ontworpen lettertype van de titel, in zwarte hoofdletters, heeft voor elke letter een platte onderkant. Dit benadrukt visueel de locatie van elke letter op één plat oppervlak. De rechterhelling staat symbool voor beweging en snelheid, streven naar ontwikkeling en leiderschap. Het accent van het logo was de letter “o”, die een opening in het bovenste gedeelte heeft, waarin een accentsymbool in een heldere signaalgele kleur werd geïntroduceerd, gemaakt in de vorm van een eenheid die spreekt over de superioriteit van het merk boven anderen. Deze brief werd ook het belangrijkste onafhankelijke teken van merkvisualisatie en benadrukte het effectief in digitale identificatie.

  FAQ

  Wat betekent Bultaco?

  Bultaco is een Spaanse motorfietsfabrikant wiens naam is afgeleid van de fusie van twee namen - de oprichter van Sr. Francisco Xavier Bultó en bijnamen Paco. De maker van deze naam was John Grace, een beroemde motorcoureur die een goede vriend was van de oudere Bultó's. Deze manier om merknamen te creëren is een wijdverbreide praktijk over de hele wereld.

  Wat betekent Montesa?

  De opkomst van de naam van het Spaanse motormerk Montesa is best interessant. Het uiterlijk dateert uit de tijd van de Spaanse koning Jacobus II van Aragon, die de gelijknamige ridderorde creëerde. De naam is ontleend aan de naam van het kasteel van Montesa, geschonken door de koning aan de Orde. In 1944 richtten Pedro Permanyer Puigjaner en Francisco Xavier Bultó een motorfietsbedrijf op. En in 1981 trad het bedrijf toe tot de Honda-vereniging, breidde het zijn assortiment race- en crosscountry-motorfietsmodellen uit en werd een redelijk succesvol merk.

  Wat betekent Ossa?

  Ossa, een toonaangevend Spaans motormerk, begon met de productie van filmprojectoren zoals de Orpheo Sincronic Socieded Anónima (Orpheo Sincronic Corporation). Maar na verloop van tijd, nadat het zijn richting had veranderd in de productie van motorfietsen, die winstgevender en moderner is geworden, besloot het merk zijn naam te veranderen, om niet geïdentificeerd te worden met de fabrikant van films. Om onze geschiedenis niet te verliezen en gehechtheid aan ons verleden te behouden, werd echter een originele beslissing genomen - om de afkorting van de oude naam te gebruiken, alleen de eerste letters van elk woord van de vorige naam - O S S A.

  Maken ze nog steeds Spaanse motorfietsen?

  Verschillende lokale fabrikanten zetten hun activiteiten voort in het land, gekenmerkt door hoogwaardige en esthetische moderne producten. Onder hen zijn Rieju, Gas Gas, Montesa, Bultaco, Derbi en Sherco. Ondanks dat ze minder bekend zijn dan andere Europese merken, zijn hun producten op geen enkele manier inferieur, en in sommige opzichten zijn ze superieur aan motorfietsen van de laatste. Dit kan worden beoordeeld aan de hand van de motorfiets die wordt gebruikt in sportwedstrijden door vele wereldleiders in motorraces, evenals door beroemde motorliefhebbers van over de hele wereld.

  Welke motorfietsen worden in Spanje gemaakt?

  Het zijn er niet veel. De meest bekende zijn Rieju, Gas Gas, Montesa, Bultaco, Derbi en Sherco.

  Zijn motorfietsen populair in Spanje?

  Van begin 2020 tot heden is in Spanje een studie uitgevoerd naar het aantal tweewielige voertuigen dat in het land wordt gebruikt. Het waren er 3,31 miljoen. En 1,91 miljoen daarvan waren motorfietsen. In het land vertonen 11 grote steden het meest uitgebreide gebruik van 500cc-motorfietsen.

  Kan een buitenlander een motorfiets kopen in Spanje?

  Alleen degenen die een verblijfsvergunning (verblijfsvergunning), of onroerend goed in het land hebben, een huis huren voor een periode van minimaal een jaar, of een vreemdelingenidentificatienummer - NIE / NIF, kunnen kopen. Maar alleen apparatuur die in Spanje is geregistreerd.

  Hoe zeg je motor in het Spaans?

  Motocicleta is de Spaanse term voor motorfiets. De term komt van het Franse woord voor motocyclette.