Space Force Logo

  Space Force Logo

  De Space Force, of de volledige versie van de United States Space Force (USSF), is een jonge militaire eenheid die in de winter van 2019 werd omgevormd tot een onafhankelijke gevechtseenheid. Het bestaat echter sinds de herfst van 1982 als een ruimtecommando van het Amerikaanse leger. De dienst zorgt voor ruimtebewustzijn, houdt toezicht op de veiligheid en ondersteunt de projectie van gevechtskracht in de ruimte.

  Betekenis en geschiedenis

  Space Force Logo Geschiedenis

  Tegenwoordig is Space Force de kleinste militaire divisie in de Verenigde Staten, met 77 ruimteraketten en ongeveer 2500 militairen. Het basisconcept van de oprichting van de dienst gaat terug tot 1945, toen de Western Development Division verscheen – de eerste gespecialiseerde ruimteafdeling in Amerika. Het stond onder bevel van generaal Bernard Schriever. Het werd onvrijwillig gevormd, toen de Koude Oorlog begon, waarvoor moderne technologie nodig was. Vandaag de dag blijft de afdeling functioneren als een belangrijke schakel in het ruimtecommando van de luchtmacht.

  Het eigen embleem van deze militaire dienst van het Amerikaanse leger werd het jaar daarop na de scheiding van een onafhankelijke eenheid goedgekeurd: in december verscheen een eenheid en in januari ontving deze een persoonlijk teken. Maar het logo lokte een golf van kritiek uit, omdat het bijna identiek was aan de symboliek van Starfleet uit de beroemde Star Trek tv-serie. Daarom besloot het leger, na een kritische reactie van het publiek en onder druk van Netflix, die een rechtszaak aanspande, het logo te wijzigen.

  Bovendien is zo’n kritieke situatie ontstaan ​​uit een absurde overlay. Feit is dat het filmbedrijf aandrong op een rechtszaak over de intellectuele eigendomsrechten van het merk nadat de comedyserie was uitgezonden. De USSF begon het echter veel eerder te gebruiken, nadat het eind jaren 80 – begin jaren 90 in gebruik was genomen. Maar de entertainment-tv-dienst was de eerste die het embleem registreerde door contact op te nemen met het Patent and Trademark Office.

  Op basis hiervan stonden de regels voor het gebruik van intellectueel eigendom aan de kant van de bioscoop. En de United States Space Force moest zijn logo veranderen. Anders kon ze alleen de oude symbolen in het land gebruiken. Het leger plaatste onlangs hun nieuwe insignes op Twitter.

  januari 2020 – juli 2020

  United States Space Force Logo 2020

  Het debuutembleem heeft de vorm van een ronde stempel met dubbele rand. Op de buitenste brede strook staan ​​de namen van de militaire diensten: bovenaan – “United States Space Force”, onderaan – “Department of the Air force”. Rechts en links worden de zinnen gescheiden door gekrulde tekens in de vorm van een pijlpunt.

  Het centrale deel wordt ingenomen door een cirkel gevormd door een dunne witte lijn. Het bevat een blauwe wereldbol, omzoomd met een raster van meridianen en parallellen. Op de achtergrond is er een grote driehoekige figuur die lijkt op een ruimteschip, en een strook geïmproviseerde baan rond de wereld. Er zijn ook heldere clusters in de vorm van kleine stippen en enkele sterren met stralen: één grote (in de bovenste helft) en twee kleine (onder).

  Juli 2020 – heden

  United States Space Force Logo July 2020-vandaag

  Het tweede USSF-logo is radicaal anders dan het eerste. Het heeft geen overvloed aan details en zelfs niet de klassieke vorm van afdrukken. Het leger sloeg een innovatief pad in en bedacht een modern symbool. Het ziet eruit als een langwerpige pijlpunt of een verticaal geplaatste space shuttle. Door de afwisseling van donkere en lichte vormen oogt het volumineus.

  Er is een grijze lijn langs de buitenrand van de kegel, onmiddellijk gevolgd door een zwarte lijn. Het centrale element is een brede donkere streep met onderaan een vierpuntige ster. Twee scherpe donkergrijze driehoeken strekken zich ervan uit in twee richtingen. Ze worden gespeeld met tinten, zodat ze driedimensionaal lijken.

  Logo lettertype en kleuren

  Space Force Logo

  Het Delta-symbool (Griekse hoofdletter A) werd voor het eerst gebruikt in 1961. Het brengt de erfenis van het Amerikaanse leger en ruimtediensten over. De buitenste zilverkleurige lijn vertegenwoordigt bescherming tegen eventuele bedreigingen uit de ruimte. De zwarte streep die erop volgt, duidt de grenzeloze duisternis van de ruimte aan.

  Twee lichtspitsen, verticaal geplaatst, symboliseren de aspiratie van de raket in de ruimte (de lancering). De vier afgeschuinde stukken geven de eenheid weer van de strijdkrachten van het land ter ondersteuning van de ruimtemissie – mariniers, marine, leger en luchtmacht.

  In het midden onderaan bevindt zich de vierpuntige poolster – de belichaming van de heldere, pure en nobele waarden van de USSF. Onder de afbeelding staat de uitdrukking “United States Space Force”. Maar over het algemeen lijkt het nieuwe embleem volgens gebruikers op een omgekeerd Pontiac-logo.

  Logo Space Force

  Voor de tekst kozen de makers van het logo een kalm, zelfverzekerd en rechtlijnig schreefloos type – Sharp Sans. Het alternatief is het Trebuchet-lettertype (met enkele aanpassingen).

  Het kleurenspectrum is strikt beperkt en omvat slechts een discreet palet: zilver (grijs in verschillende tinten), zwart en wit.