Slack Logo

  Slack Logo

  Slack wordt gepositioneerd als een uitstekend alternatief voor Skype en zelfs als zijn “killer”, omdat het alleen de zakelijke boodschappers en e-mail kan vervangen. Met het instant messaging-systeem breng je het hele team samen om werkmomenten te bespreken. Voor elk onderwerp kunt u uw eigen kanaal maken, en voor een-op-een-communicatie – ga naar persoonlijke correspondentie. Een ander pluspunt is dat het programma versies heeft voor verschillende besturingssystemen, waaronder de desktopversie voor Microsoft Windows.

  Betekenis en geschiedenis

  Slack Logo Geschiedenis

  Wat is Slack?

  Dit is de naam van het Amerikaanse bedrijf en zijn vlaggenschipproduct – de messenger ontwikkeld door Slack Tecnologies in samenwerking met Salesforce. De client is ontworpen voor instant messaging tussen werknemers binnen dezelfde onderneming.

  Een van de beste zakelijke applicaties is misschien niet naar voren gekomen als Tiny Spec Glitch niet had gemaakt. Tijdens de ontwikkeling ervan werd een berichtenservice uitgevonden, die in de toekomst als basis voor Slack diende.

  De zakelijke messenger werd gelanceerd in augustus 2013. Het gebruikte een logo met een kleurrijke hashtag die 18 graden gedraaid was. Gebruikers raakten gewend aan de huisstijl van het bedrijf, dus ze waren verontwaardigd toen het ontwerp van de octotorp veranderde. Mensen keken naar het nieuwe symbool voor de vier eenden, de swastika en het pictogram van de Google Photos-app.

  2013 – 2019

  Slack Logo 2013-2019

  Het eerste embleem verscheen zelfs vóór Slack zelf. Het bevatte twee elementen, waarvan er één een hekje was. De hashtag bestond uit vier afgeronde streken: rood, blauw, groen en oranje. Waar de strepen elkaar overlappen, werden complementaire kleuren gebruikt om het beeld semi-transparant te laten lijken. Ondanks dat het tweedimensionaal is, heeft het er diepte aan toegevoegd.

  De naam van de boodschapper werd rechts van de octotorp geschreven en bracht het kleurrijke palet in evenwicht met een ingetogen grijs. De ontwerpers kozen voor het lettertype Larsseit ExtraBold, waarbij alle letters kleine letters waren. Door het ontbreken van schreven was het woord gemakkelijk te lezen, zelfs op kleinere schaal.

  2019 – heden

  Slack Logo 2019-vandaag

  De eigenaren van Slack hadden verschillende klachten over het eerste logo. Ten eerste zag het er niet goed uit tegen een heldere achtergrond vanwege het complexe palet, dat 11 kleuren bevatte. Ten tweede verloor het tralieteken zijn aantrekkingskracht als het in de verkeerde hoek werd geplaatst. Ten derde moest het bedrijf verschillende versies van het logo gebruiken die niets gemeen hadden. Het app-pictogram ontbrak bijvoorbeeld een hashtag.

  Om de visuele identiteit consistenter te maken, wendden de leidinggevenden van Slack zich tot ontwerpbureau Pentagram voor hulp. Verantwoordelijk voor de beeldverandering was Michael Bierut, de maker van de beroemde logo’s van Hillary Clinton en Mastercard. Na een lange creatieve zoektocht, experimenteren met verschillende vormen, besloot hij de originele octotorp te behouden, maar de stijl te veranderen. Als gevolg hiervan werd het bord abstracter.

  Het nieuwe logo belichaamt de geest van het origineel, hoewel het veel minder kleuren gebruikt en het gebruikelijke transparantie-effect mist. Het wegvallen van overlappende elementen maakt het beeld vlak, maar ontwerpers zien dit niet als een significant probleem. Het belangrijkste is dat het nu op elke achtergrond kan worden geplaatst, niet alleen op wit. Ook de inscriptie is veranderd: de naam van het programma is zwart geworden. De letters hebben hun afgeronde hoeken verloren, hoewel het lettertype over het algemeen vergelijkbaar is met het vorige.

  Logo lettertype en kleuren

  Slack Logo

  De eerste afbeelding van Slack was 100% in lijn met het concept van een zakelijke messenger. Het werd geassocieerd met de hashtag die het organiserende element van de applicatie was, stond voor de namen van de kanalen en werd gebruikt om snel berichten te vinden.

  Na het herontwerp verdween de iconische grille-markering. De plaats werd ingenomen door een abstracte compositie met meerdere componenten, bestaande uit vier rechthoeken met afgeronde zijden en vier druppelvormige figuren.

  Elke cirkel symboliseert een tekstwolk – de zogenaamde callout, die wordt gebruikt om spraak over te brengen. Dit is een verwijzing naar de belangrijkste functie van de applicatie, een hint van communicatie en interactie tussen gebruikers. Bovendien is het nieuwe embleem zo ontworpen dat het vrij in delen kan worden verdeeld, verkleind of vergroot.

  De vetgedrukte schreefloze die Slack gebruikt, komt uit de Larsseit-familie. Voor het herontworpen logo hebben de ontwerpers de lettervormen enigszins aangepast en aangepast aan de gestileerde octotorp.

  Het vereenvoudigde palet bevat vier kleuren in plaats van elf: rood (# E01E5A), groen (# 2EB67D), geel (# ECB22E) en blauw (# 36C5F0). De tinten zijn verbeterd om er geweldig uit te zien op het scherm. Daarnaast zijn er nog twee kleuren op het embleem: zwart voor de inscriptie en wit voor de achtergrond.