Skyrim Logo

  Skyrim Logo

  Skyrim is een videogame met meerdere platforms en meerdere rollen, gepresenteerd door Bethesda Softworks en gemaakt door de computerstudio Bethesda Game Studios. Ze is de vijfde in een serie genaamd The Elder Scrolls. De functie is een open wereld en drie downloadbare add-ons. De game debuteerde eind herfst 2011 en werd onmiddellijk aangepast aan drie populaire platforms: Xbox 360, Playstation 3, Windows. In 2016 was er een re-release bedoeld voor de nieuwe generatie Xbox One en Playstation 4.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Skyrim

  Wat is Skyrim?

  Dit is de naam van het vijfde deel in de reeks actie-rollenspellen The Elder Scrolls. En Skyrim is een van de regio’s van het game-universum, dat wordt bewoond door vertegenwoordigers van verschillende rassen.

  Het Skyrim-logo verscheen gelijktijdig met de release. Het wordt het zegel van Akatosh genoemd ter ere van het onderscheidingsteken van het keizerlijke legioen, de strijdkrachten van het rijk van Tamriël. Zoals de naam aangeeft, behoort het zegel tot de belangrijkste godheid van het pantheon – de draak. Zijn belangrijkste taak is de nobele missie om het rijk te beschermen. Daarom is Akatosh, als de opperste Draakgod van de Tijd, in een of andere vorm aanwezig op bijna alle regalia van de fantasiewereld, met uitzondering van Dunmer.

  Logo lettertype en kleuren

  Skyrim Logo

  Het originele Skyrim-bord toont een artistiek vormgegeven draak tijdens de vlucht met brede vleugels. De tekening is bijna spiegelachtig gemaakt, zowel verticaal als horizontaal. Het hoofd en de staart balanceren elkaar en herhalen de basiscontouren die in de bochten worden overgedragen.

  Het unieke embleem vertegenwoordigt een onoverwinnelijke kracht – krachtig en mooi, ondanks het beeld. De auteurs probeerden de strikte harmonie van de ‘gulden snede’ in elke regel van de draak over te brengen. Kenmerkende spikes zijn zichtbaar op het mythische wezen: twee aan de binnenkant van de vleugels, dezelfde op het hoofd en één (de breedste) aan het einde van de staart. Dit maakt de draak precies zoals hij de kanonnen van de magische wereldorde ontmoet.

  Het tekstgedeelte van het logo is gemaakt in een individuele stijl. Hiervoor werd een persoonlijk lettertype gebruikt dat visueel lijkt op elementen van verschillende lettertypen: Trajan, FrizQuadrata, Typo3, Sovngarde en Medieva. In het woord “Skyrim” zijn alle letters kleine letters en voorzien van dunne schreven. Het kleurenschema van het logo is eenvoudig en monochroom. Bevat meestal een combinatie van zwart, wit en grijs met halfschaduw.