Simple Logo

  Simple Logo

  Simple is een virtuele bank zonder fysieke vestigingen die werkt via online bankieren, een officiële website en mobiele applicaties voor Android en iOS. Biedt Visa-kaarten aan rekeninghouders. Het maakt deel uit van het Allpoint-netwerk met gratis toegang tot 55 duizend geldautomaten. Het maakt deel uit van de BBVA Group, een van de grootste financiële instellingen in Europa. In november 2020 kwam het samen met hem onder de jurisdictie van PNC Financial Services Group, Inc.

  Betekenis en geschiedenis

  Simple Logo Geschiedenis

  Wat is eenvoudig?

  Simple is de eerste neobank in Amerika, dat wil zeggen een bank die uitsluitend online opereert en geen fysieke vestigingen heeft. Het werd opgericht in 2009 en bestond slechts 12 jaar en sloot in 2021.

  De activiteit van deze organisatie begon in 2009, toen ze werd opgericht door drie financiers: Alex Payne, Joshua Reich en Shamir Karkal, die sleutelposities in het management bekleedden. Ze hebben gewerkt als CTO, CEO en CFO. De virtuele bankstructuur die ze creëerden, was voor het eerst geconcentreerd in Brooklyn. Een paar jaar later (in 2011) verhuisde haar kantoor naar Portland, Oregon (VS).

  Aanleiding voor de locatiewijziging was de sterke financiële steun van een aantal investeerders en één fonds. In de nieuwe stad opende de bank een hoofdkantoor, verzamelde rente op klantendeposito’s en rekende wisselprovisie. In de winter van 2014 werd het overgenomen door een van de grootste banken van Europa – Banco Bilbao Vizcaya Argentaria. En vanaf het einde van de herfst verhuisde Simple, als onderdeel van BBVA, naar PNC Financial Services Group, Inc.

  Elk van de belangrijkste fasen in het werk van de bank kwam tot uiting in de symboliek ervan. De belangrijkste veranderingen deden zich voor aan het begin van zijn carrière, met de uitbreiding met de verhuizing naar Portland en na zijn aankoop door BBVA. In totaal heeft Simple drie emblemen.

  2009 – 2011

  BankSimple Logo 2009-2011

  Aan het begin van haar werk nam de bank een laconiek logo, dat precies dezelfde naam had: BankSimple. Het was heel eenvoudig en bestond uit een miniatuurpictogram aan de linkerkant en tekst aan de rechterkant. Het icoon stelde een portemonnee voor, en daarnaast stond de volledige naam van de bank- en financiële organisatie. Beide elementen waren tweekleurig en bestonden uit blauw en wit. De zin is uit één stuk geschreven, waarbij elke stam in hoofdletters is gemarkeerd.

  2011 – 2014

  Simple Logo 2011-2014

  In 2011 hebben de ontwikkelaars het woord “Bank” uit de titel verwijderd, waardoor alleen het tweede deel overbleef. Ze veranderden ook het lettertype van de inscriptie: het embleem “Simple” kreeg een uitgesneden lettertype met vrije ruimte tussen de letters. Alle symbolen zijn helder, duidelijk en leesbaar. De ernst van de bankstructuur werd benadrukt door geometrische letters.

  In tegenstelling tot hen was er een icoon, dat bestond uit een vervlechting van vele lijnen. Ze waren een allegorie voor een virtueel netwerk, aangezien de bank geen fysieke vestigingen had. De rode en blauwe strepen symboliseerden de kabel, communicatiepaden met klanten en duidden een groot aantal diensten aan binnen hun structuur.

  2014 – heden

  Simple Logo 2014-vandaag

  Als gevolg van het herontwerp is het aantal ineengestrengelde lijnen sterk verminderd. Er zijn er nog drie over, en ze zijn meer als schakels van een enkele ketting, die op zichzelf gesloten is. De cirkel is ongelijk, met bogen die langs de buitenrand uitsteken. Ernaast staat het woord “Simple” in blauw – de ontwerpers hebben zwart uit het logo verwijderd. De vorm en grootte van de letters bleven hetzelfde – eenvoudig, glad, grotesk, in hoofdletters.

  Logo lettertype en kleuren

  Simple Logo

  Omdat de bank virtueel is, besloot de directie zich hierop te concentreren en koos voor het logo elementen die zoveel mogelijk op draadcommunicatie lijken. Dit zijn dunne lijnen die als een kabel zijn verbonden. Ze symboliseren ook de communicatie met klanten via mobiele applicaties voor smartphones en tablets, via internetbankieren en de officiële website. Elk van de opties benadrukt dat het gebruik van deze bank heel eenvoudig is, zoals aangegeven in de naam.

  Volgens het Simple-concept is het ronde pictogram een ​​conceptueel guillochepatroon dat op een ring lijkt. Dit is in feite een complex patroon, maar het bestaat uit eenvoudige geometrische lijnen die in een specifieke volgorde worden herhaald. Dit logo-ontwerp is direct gerelateerd aan financiën, omdat guilloche een onderdeel is van bijna alle valuta’s ter wereld. Het staat op bankbiljetten en is een aanduiding van veiligheid en authenticiteit.

  Logo Simple

  De bank koos voor het logo van het lettertype Gotham van Hoefler & Frere-Jones. Hij stapte in het begin van de 20e eeuw over op typografie van Amerikaanse bewegwijzering. En met de komst van moderne technologieën won het opnieuw aan relevantie, omdat het een passend ontwerp had. De ontwikkelaars hebben het lettertype maar een klein beetje gewijzigd, aangepast aan de eisen van de bank en het zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Het kleurenschema van het embleem is ook eenvoudig en bestaat uit blauw op een witte achtergrond.