Sega Logo

  Sega Logo

  Sega is een Japans bedrijf voor de ontwikkeling van videogames, opgericht in 1960 door zakenlieden Martin Bromley en Richard Stewart. Het heette oorspronkelijk Nihon Goraku Bussan. Na het verwerven van de activa van zijn voorganger Service Games of Japan, werd het bedrijf omgedoopt tot Sega Enterprises, Ltd. Daarna werd het nog verschillende keren hernoemd en werd het uiteindelijk een dochteronderneming van Sega Group Corporation, dat deel uitmaakt van Sega Sammy Holdings. Momenteel heeft het moederbedrijf naast het hoofdkantoor in het Shinagawa-gebied van Tokio (Japan) ook verschillende internationale kantoren in Irvine, Californië en Londen.

  Betekenis en geschiedenis

  Sega Logo Geschiedenis

  In feite begon het aftellen van de geschiedenis van Sega veel eerder dan de officieel aangegeven datum – in 1940. Het was in die tijd dat drie Amerikaanse ondernemers Irving Bromberg, Martin Bromley en James Humpert in Honolulu (Hawaï) de organisatie Standard Games oprichtten. Het werd de basis voor alle andere structuren, die zo nu en dan verschenen, verdwenen, hernoemd, verenigd. De belangrijkste taak van zakenmensen waren gokautomaten met muntacceptoren. De apparaten waren bedoeld voor installatie op militaire bases, aangezien na de Tweede Wereldoorlog het aantal medewerkers aanzienlijk toenam, waardoor er vraag naar entertainment ontstond.

  In 1945 verkochten ondernemers hun eerste bedrijf en richtten een nieuwe op, Service Games genaamd. De Amerikaanse regering verklaarde de gokindustrie echter illegaal en begon ertegen te vechten. In 1952 stuurde Martin Bromley persoonlijke vertegenwoordigers Richard Stewart en Ray LeMaire naar Japan om daar Service Games of Japan op te richten om Amerikaanse militaire bases in Japan uit te rusten met speelautomaten.

  Een jaar later registreerden alle vijf zakenlieden Service Games Panama om hun vestigingen over de hele wereld te exploiteren. In zeven jaar tijd is hun bedrijf enorm gegroeid met regio’s als Vietnam, de Filippijnen en Zuid-Korea. Tegelijkertijd (in 1954) werd voor het eerst de werkelijke merknaam gebruikt – Sega, een afkorting voor Service Games. Het verscheen op de Diamond Star gokautomaat.

  In mei 1960 werd het bedrijf ontbonden. Om geen activa te verliezen, richtte Bromley tegelijkertijd twee bedrijven op, die alle commerciële activiteiten van zijn voorganger overnamen. Het waren Nihon Goraku Bussan en Nihon Kikai Seizō. De laatste richtte zich op de productie en verkoop van gokautomaten en werd Sega, Inc. Na een reeks transformaties en reorganisaties begon het bedrijf zich te specialiseren in de productie van zijn eigen videogames en platforms. Van 1983 tot 2001 werkte ze ook aan consoles, waar ze pas onlangs, in 2020, besloot terug te keren.

  Het is nu een ongelooflijk multi-gestructureerd systeem met veel divisies en een enorme vraag van de consument. Ze heeft een welbekend embleem, waar ze al jaren mee experimenteert. Uiteraard werd elke grote stap in de ontwikkeling van het bedrijf weerspiegeld in de persoonlijke identiteit. In totaal zijn er vijf logo-opties in haar arsenaal.

  1940 – 1954

  In de begindagen, toen het vooruitzicht van een experimentele organisatie, Standard Games nog niet volledig werd begrepen, opereerde het op de Amerikaanse markt. Kortom, het bedrijf leverde gokautomaten aan militaire locaties, omdat het een aanzienlijke winst boekte vanwege de toegenomen vraag naar gokken en entertainment. Dit ging door totdat de staat dit bedrijf verbood.

  1945 – 1959

  Service Games Logo 1945-1959

  In 1945 verkochten de eigenaren Standard Games en richtten Service Games op. Dat wil zeggen, ze hebben daadwerkelijk een rebranding uitgevoerd zonder de identiteit te vergeten. Het was in die tijd dat het eerste permanente logo van het bedrijf werd aangenomen. Het bestond uit handschrift in dun, licht en sierlijk cursief. De eerste letters van de woorden waren hoofdletters, de rest waren kleine letters. Bovendien bevond elk symbool zich afzonderlijk van de aangrenzende, met uitzondering van “i” en “c”: ze waren verbonden. Zwarte tekst stond op een witte achtergrond. De stip boven de “i” was vet en groot, de hoofdletter “S” had een krul aan de onderkant en de “G” zag eruit als een kruising tussen hoofdletters en kleine letters.

  1956 – 1975

  Sega Logo 1956-1975

  Het embleem van de periode bestond uit de rode “Sega”-letters. Het lettertype waarmee het werd uitgevoerd was een eigen ontwikkeling van het bedrijf. Dit zijn pretentieuze letters, lang, vet, schreefloos, die de hele ruimte van het logo in beslag namen. Door de diagonaal gesneden toppen zagen ze er uniek uit. Het onderste deel was ook afgeschuind van links naar rechts en omhoog, maar door de dunne pootjes bij “A” en het zijuitsteeksel bij “G” zag het er niet zo netjes uit als het bovenste.

  1975 – 1982

  Sega Logo 1975-1982

  In 1975 ondernam het bedrijf een herontwerp, waardoor het imago radicaal veranderde. Ze heeft nu een logo dat bestaat uit een inscriptie in het lettertype Yagi Double. Dit waren dubbele letters die in de mode kwamen en veel werden gebruikt in de jaren 70 van de vorige eeuw. Precies hetzelfde lettertype werd gekozen door KNXT en CNN. De tekstborden leken qua structuur op een doolhof bestaande uit twee donkerblauwe strepen met een dunne witte lijn in het midden. “A” zag eruit als een driehoek met een gebogen rechterbeen om een ​​onderste rib te vormen. Het leek op de vierde letter van het oude Griekse alfabet – de piramidale delta.

  1982 – heden

  Sega Logo 1982-vandaag

  De aangebrachte wijzigingen waren klein, dus nu wordt een logo gebruikt dat exact overeenkomt met het vorige. Het verschil tussen hen is alleen in kleur: de moderne versie is geschilderd in lichtblauw.

  Logo lettertype en kleuren

  Sega Logo

  Vroege versies van Sega’s persoonlijke identiteit bestonden uit abrupte overgangen, onderbroken lijnen en scherpe randen. Latere versies van het logo bevatten afgeronde letters in een gestroomlijnde vorm. Ze zijn gladder en gladder.

  Logo Sega

  De Japanse maker van videogames koos voor de personalisatie een lettertype genaamd Yagi Double. Het onderscheidt het logo goed van de concurrentie doordat het een dubbele letterstructuur heeft. Nu bestaat het gepatenteerde palet uit een combinatie van blauw en wit. Voorheen omvatte het zwart en rood.