SCP Logo

  SCP Logo

  SCP Foundation is een fantasy literair en gameproject met een geheime community en een eigen website. Het is opgedragen aan een fictief universum met paranormale en dreigende verschijnselen, entiteiten, objecten. Zijn belangrijkste taak is om de bedreigingen voor deze wereld door buitenaardse krachten in te dammen. Het heeft een hele lijst met gevaarlijke objecten van verschillende vormen en status, evenals een mobiele groep voor onmiddellijke reactie wanneer paranormale activiteit optreedt. De indringer wordt gevangen genomen en naar de afdeling gebracht voor gedetailleerd onderzoek. De status van de organisatie is zeer geheim, om geen paniek onder de mensen te zaaien. Het is actief sinds 2008 en is een collectief project waarvan de naam bestaat uit de afkorting “Secure, Contain, Protect”.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo SCP

  Wat is SCP?

  SCP is een geheime community, website en open source horrorcomputerspel. Alle gebeurtenissen worden in verband gebracht met bedreigingen van buitenaardse krachten die de mensheid schade willen berokkenen. De naam staat voor “Secure. Bevatten. Beschermen “.

  Het paranormale onderzoeksteam creëert een gevoel van de realiteit van wat er gebeurt. Hiervoor gebruikt ze een strikt gereguleerde stijl van documentaire artikelen die de ‘bestudeerde’ objecten beschrijven, waarvan er een groot aantal zijn. Ze worden geregistreerd en genummerd. SCP 087 verwijst bijvoorbeeld naar een eindeloze trap die naar een onbekende ruimte leidt. In het donker verschijnt er een entiteit van SCP 087-1 op met een angstaanjagend gezicht zonder lippen, neusgaten of pupillen.

  Er is ook een sculptuur van SCP 173, waarvan je niet weg kunt kijken of knipperen, omdat het bewegingsloos blijft, maar bij het knipperen nadert en de kijker wurgt. SCP ID 294 is een mysterieuze IKEA-supermarkt met een enorme ruimte die nergens heen gaat, en met mensachtige wezens in winkeluniformen die aanvallen in het donker, maar onschadelijk in het licht.

  Er zijn nog steeds veel andere enge afbeeldingen die door gebruikers worden gesuggereerd, aangezien het basisonderdeel van het project tekstuele inhoud is die wordt ingediend in de vorm van interne documentatie die anomalieën beschrijft. Maar er zijn ook volwaardige fictieverhalen. Dit alles leidde tot lovende recensies, omdat de academische manier van presenteren perfect een staat van afschuw uitstraalt. Er is een enorm oeuvre, geïnspireerd door de SCP Foundation. Onder hen is de videogame Containment Breach.

  Bovendien is de geheime dienst constant bezig om het normale leven op de planeet in stand te houden en zodat de burgerbevolking niets weet van de constante confrontatie. De taak van de leden van de organisatie is om vreselijke incidenten te voorkomen en mensen in staat te stellen een normaal bestaan ​​te leiden: zonder twijfel, angst en wantrouwen. Bovendien ondersteunt het geheime genootschap de onafhankelijkheid van de mensheid van extra-dimensionale en buitenaardse verschijnselen, wezens, anomalieën. Dit concept komt direct tot uiting in het persoonlijke VCP-keurmerk.

  Klassieke angsten en gruwelen, aangevuld met droge artikelen en statistieken, ademen echt een gevoel van echte gebeurtenissen uit. Deze feiten komen ook terug in het logo. Bovendien kwam hij in een schandaal terecht toen Andrey Duksin, die het project al een tijdje promootte, besloot er een patent op te krijgen om het zich toe te eigenen en er geld mee te verdienen. Hij werd echter geweigerd. Het is nu een onafhankelijk cirkelvormig symbool dat lijkt op een tekengedeelte.

  Het logo heeft een printvorm met drie rechthoekige projecties aan de randen, wat erg symbolisch is. Drie pijlen zijn van hen naar het midden gericht. Dit zijn de aanduidingen van drie missies. De eerste is Secure, dat het voortdurende werk belichaamt om buitenaardse entiteiten te identificeren. De tweede is Contain, die afwijkende manifestaties verbergt en de verspreiding van informatie over hen onderdrukt om impact op de mensheid te voorkomen. De derde is Protect, dat mensen beschermt tegen de negatieve effecten van gevaarlijke objecten. Ze vormen ook de afkorting “SCP”.

  In het midden is een witte ruimte met pijlpunten. Ze zijn omgeven door een brede zwarte streep. Elk land heeft zijn eigen kleuraanpassing, aangezien er geen officieel goedgekeurde versie is. Maar de basiselementen blijven hetzelfde.

  Logo lettertype en kleuren

  SCP Logo

  De tekst kan van alles zijn, aangezien deze niet in de hoofdversie wordt gebruikt. Het palet verschilt ook niet in variatie en bestaat uit een monochrome combinatie van zwart (vormen, pijlen, lijnen) en wit (achtergrond).