Schwarzkopf Logo

  Schwarzkopf Logo

  Schwarzkopf is een cosmeticamerk dat gespecialiseerd is in haarverzorgingsproducten. Het vervaardigt producten in twee categorieën: voor thuisgebruik en professioneel gebruik. Het bedrijf begon met een kleine apotheek in Berlijn (Duitsland), die in 1898 werd geopend door apotheker-chemicus Hans Schwarzkopf.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Schwarzkopf

  In 1903-1904 ontwikkelde de oprichter van het familiebedrijf een unieke shampoo voor het wassen van haar – eerst poederachtig en daarna vloeibaar. In de loop van de tijd breidde de familie het assortiment uit en omvatte het naast verschillende soorten shampoo ook verzorgings- en hygiëneproducten, haarlak voor het stylen van kapsels. Na de oorlog verhuisden de eigenaren het hoofdkantoor naar Hamburg. En in 1995 werd het handelsmerk overgenomen door de Henkel Group uit Düsseldorf, die het nu bezit. Het eerste merklogo werd officieel geregistreerd in 1904. Vervolgens werd het aangevuld met informatieve details en enigszins gecorrigeerd, maar uiterlijk bleef het altijd hetzelfde.

  Het debuutlogo toont het hoofd van een persoon in profiel. De foto laat duidelijk de lijn van het voorhoofd, neus, mond en kin zien. Tegelijkertijd, volgens het idee van de auteur, is het niet het krullende haar dat op het hoofd wordt afgebeeld, maar het schuim van de shampoo – als een indicatie van waar het product voor bedoeld is.

  Vele jaren later werd het beeld aangepast:

  • verminderde de uitstekende kin
  • de mond is gesloten
  • verwijderde de “kop” schuim door simpelweg golvend haar te tekenen.

  In de huidige versie staat onder het hoofd de merknaam.

  Logo lettertype en kleuren

  Schwarzkopf Logo

  Het woord “Schwarzkopf” is geschreven in Swift Regular Cyrillic. Het gebruikt kleine letters, behalve de eerste. Het palet van het logo is zwart-wit – zwarte tekens op een witte achtergrond.