San Jose Downtown Association onthult nieuwe merkidentiteit

San Jose Downtown Association Logo

Nieuwe kansen en visies voor de San Jose Downtown Association worden weerspiegeld in de recente merkvernieuwing, die meer dan 2.100 organisaties binnen de grenzen van BID samenbrengt om de binnenstad te verbeteren. De vereniging stuurt haar activiteiten om de verbetering van straten, het creëren van handige marketingcommunicatie, de weerspiegeling van belangrijke evenementen en het houden van verschillende promoties die harmonieus passen in de algehele architectuur of een aanvulling vormen op de esthetiek van de stadsatmosfeer. Tegelijkertijd wordt speciale aandacht besteed aan netheid en veiligheid, voorwaarden voor de winstgevende ontwikkeling van elk type bedrijf. De Vereniging, die in 1986 werd opgericht, breidt voortdurend haar mogelijkheden uit en trekt alle nieuw opgerichte organisaties aan als lid. Om zijn missie, huidige veranderingen en ontwikkeling beter weer te geven, heeft het merk zijn visuele identiteit herzien en zijn bewoners een nieuwe visie ervan gepresenteerd in een modern minimalistisch ontwerp.

San Jose Downtown Association Nieuw Logo

In de nieuwe identiteit heeft het merk een manier gevonden om zijn grote liefde voor de grote stad te weerspiegelen. De laatste verandering in visualisatie vond meer dan 30 jaar geleden plaats, waardoor de verandering van vandaag vooral noodzakelijk is om de aanwezigheid van de organisatie en het publieke bewustzijn te vergroten en haar vermogen om te inspireren en meer nieuwe leden en investeringen aan te trekken te vergroten. Het belangrijkste visuele element — het bedrijfslogo — is het anker in het gehele identiteitssysteem en zet alle andere elementen ertoe aan om op een toegankelijke en begrijpelijke manier te formuleren, de huidige plannen weerspiegelen die gericht zijn op het bereiken van de gestelde doelen. De randvoorwaarden voor het creëren van goede kansen voor toekomstige groei zijn gecreëerd.

Logo San Jose Downtown Association

Door een nieuwe identiteit te creëren, streefde het merk een van de belangrijkste doelen na: voldoen aan de moderne visualisatievereisten. Dit wordt beantwoord door de minimalistische stijl waarin het logo is gemaakt. De samenstelling is een symbolische weergave van de merknaam in de vorm van een afkorting van de eerste twee letters van de naam. De architectuur van de compositie creëerde een symbolisch beeld van een menselijk gezicht, aangevuld met een oranje cirkel, als tweede oog. Het beeld is vrolijk en aantrekkelijk, wat de menselijkheid van het merk communiceert, de focus van zijn activiteiten voor mensen in de eerste plaats. Het creëert een uitnodigende en vriendelijke sfeer, die wordt versterkt door felle kleuren — fel oranje, roze en donker lila.

San Jose Downtown Association Voor en Na Logo (Geschiedenis)

De laatste kleur wordt toegepast op de tekst van de volledige naam van het merk, die zich rechts van het bord bevindt. De test is gemaakt in een duidelijk lettertype met dezelfde lettergrootte, die elk op een bepaalde afstand van elkaar zijn gemaakt, wat de leesbaarheid op elke achtergrond garandeert, ongeacht de grootte van het bord zelf. Het originele grafische ontwerp van het logo maakt het gemakkelijk te onthouden en herkenbaar.