San Diego Wave FC — een toekomst met een nieuwe identiteit

San Diego Wave FC Logo

Met de opening van het nieuwe Snapdragaon-stadion in San Diego heeft stadsvoetbalclub San Diego Wave aangekondigd dat het zijn nieuwe arena zal hosten voor het nieuwe seizoen van 2022. Het San Diego State University Stadium zal in september in gebruik worden genomen. Het team zal beginnen te concurreren met hun nieuwe roze en blauwe embleem, dat al aan hun fans is gepresenteerd. De hoofdhuurder van het stadion wordt het schoolteam. De inrichting van het sportterrein is gemaakt volgens nieuwe eisen en zorgt voor een optimaal zichtveld op het veld. Het nieuwe ontwerp van het stadion zorgt niet alleen voor extra gemak voor de spelers, maar maakt het kijken naar de wedstrijd ook gemakkelijker en leuker voor de toeschouwers zelf. Dit wordt het eerste seizoen van het team in de National Women’s Football League in het nieuwe stadion.

San Diego Wave FC Nieuw Logo

Het team heeft zich met succes voorbereid op het nieuwe seizoen en is klaar om de nieuwe huisstijlkleuren en het wapenschild aan de fans te presenteren. Blauw en roze werden gebruikt als het kenmerkende kleurenpalet. Het kleurenschema heeft een diepe betekenis. Met zijn hulp wordt de gendereigenheid van het team effectief onderscheiden, evenals de symboliek van de Stille Oceaan naast het stadion en de uitgesproken lijn van de horizon. De keuze van deze kleuren was ook gebaseerd op hun psychologische effect op een persoon. De combinatie van deze twee levendige tinten zal elke kijker aanspreken en meer aandacht schenken aan hun dragers. Dit probeerden de teamleden te bereiken met hun nieuwe visuele identiteit.

Logo San Diego Wave FC

Het gebruikte teamembleem is ontworpen als een demonstratie van de levendige en onderscheidende cultuur van de stad, haar schoonheid en constante plezier, kenmerkend voor alle inwoners. Het is een gestileerde afbeelding van een schild, vaak gebruikt door sportteams met verschillende profielen. Het belangrijkste element is de roze bovenkant van het schild, waar de naam van de stad die wordt vertegenwoordigd door het voetbalteam in grote letters in contrasterend wit staat. De belangrijkste compositie van het wapen vertegenwoordigt de zon die opkomt boven de oceaan, waarvan de stralen over de horizon verschijnen en hun gloeiende spoor achterlaten op het stille oppervlak van het symbolische beeld van de Stille Oceaan. De compositie concentreert zich constant op het belangrijkste element van de teamnaam — de golf, die wordt weerspiegeld in bijna elk element van het wapen. Dankzij zo’n spectaculaire vertoning zorgde het team voor het gemak van het onthouden van hun merkteken en constante herkenning in de eindeloze reeks moderne sportemblemen.